Cookies



Canon IXUS 210 met touchscreen bediening en HD video

8 februari 2010 21:10 door Hans Wind

Canon IXUS 210 met touchscreen bediening en HD videoDe nieuwe Canon IXUS 210 is de meest geavanceerde IXUS met volledige touchscreen bediening en verkrijgbaar in de kleuren zwart, goud, zilver en roze. De fraai gevormde metalen behuizing met 14,1 Megapixel beeldsensor en het 24mm Canon objectief zorgt voor superieure fotoprestaties die aansluiten bij de kenmerkende IXUS vormgeving. Een nieuw ontworpen touchscreen met on-screen Hints & Tips maakt het fotograferen, bekijken en delen van foto’s gemakkelijker dan ooit.

De IXUS 210 is de meest geavanceerde touchscreen IXUS tot nu toe. Door tijdens het fotograferen gebruik te maken van grote on-screen pictogrammen, hebben gebruikers snel toegang tot veel gebruikte camerafuncties, terwijl een gemakkelijk navigatiesysteem door aanraken eenvoudig toegang biedt tot andere camera-instellingen. Touch AF stelt de gebruiker in staat op het onderwerp scherp te stellen door het eenvoudigweg op het scherm aan te raken. Als het onderwerp beweegt, zal Servo AF/AE in de camera het onderwerp automatisch volgen, zodat zowel de scherpstelling als de belichting gehandhaafd blijven voor de perfecte opname.

Het bladeren door de foto’s gaat ook heel gemakkelijk en natuurlijk door de vinger over het scherm te slepen. De camera zal het tempo van weergeven aanpassen aan de snelheid waarmee de vingertip over het scherm beweegt. “Touch Actions” stelt gebruikers in staat om bepaalde bewegingen op het scherm te koppelen aan regelmatig gebruikte functies, zoals het aangeven dat een foto tot de favorieten behoort of het wissen, roteren of beveiligen van foto’s in hun verzameling.

IXUS 210 achterkantHet kleurenthema en de indeling van de on-screen pictogrammen kan worden aangepast, zodat gebruikers de interface kunnen afstemmen op hun voorkeur en stijl. De on-screen Hints & Tips helpen gebruikers bij het kiezen van de camerafuncties en geven aan hoe en wanneer deze kunnen worden gebruikt om de perfecte foto te maken.

Een groot, hoge resolutie 8,8 cm (3,5”) PureColor II Touch LCD-scherm biedt gebruikers voldoende ruimte om gemakkelijk met hun vingertippen te navigeren. Dankzij het brede kleurenspectrum en hoge contrast kunnen gebruikers hun opnamen met volle, levensechte kleuren onder bijna elke hoek bekijken. Active Display stelt gebruikers nu in staat om hun foto’s te bekijken door eenvoudigweg op de zijkanten van de camera te tikken en dit voegt een geheel nieuwe dimensie toe aan het delen van de foto’s in het geheugen van de camera met vrienden en familie.

De IXUS 210 biedt een prima beeldkwaliteit die aansluit bij het opmerkelijke design. Met een origineel 24mm Canon supergroothoekobjectief is deze camera ideaal voor landschappen en foto’s van grote groepen mensen waarbij een groter beeldveld nodig is om de gehele scène vast te leggen. De IXUS 210 heeft ook een 5x optische zoom, zodat gebruikers nog dichter bij de actie kunnen komen. Een optische Image Stabilizer (IS) en Motion Detection Technology werken samen om haarscherpe beelden te produceren door op effectieve wijze eventuele onscherpte als gevolg van cameratrillingen te reduceren of beweging van het onderwerp te detecteren. De razendsnelle DIGIC 4 processor in de IXUS 210 zorgt voor een superieure respons met snelle automatische scherpstelling. Deze processor produceert een eindresultaat met natuurlijke huidtinten en levensechte kleuren.

De IXUS 210 beschikt over een serie technologieën en functies om gebruikers in staat te stellen telkens opnieuw de perfecte foto te maken. Smart Auto met Scènedetectietechnologie kan maximaal 22 verschillende opnamescènes herkennen en zal na een intelligente analyse automatisch de juiste camera-instellingen selecteren om de foto te maken. Of het nu gaat om een foto van een geliefde op een mooie zonnige dag of om een groep vrienden ’s avonds op het strand, gebruikers kunnen erop vertrouwen dat de camera zorgt voor de juiste instellingen. Het enige wat zij hoeven te doen is ‘mikken & klikken’.
Ook Smart Flash Exposure maakt deel uit van de mogelijkheden van de IXUS 210 – de camera zorgt onder verschillende condities voor de juiste flitsintensiteit. Wanneer bij fel zonlicht een portretfoto wordt gemaakt, zal Smart Flash Exposure de schaduwen op het gezicht herkennen en voldoende flitslicht gebruiken om ze te verwijderen. Om overbelichting te voorkomen bij fotografie van dichtbij, detecteert Smart Flash Exposure eerst hoe reflecterend het onderwerp is, vervolgens wat de afstand tot de lens is en stelt daarna de juiste flitsintensiteit in.

Met Gezichtsdetectietechnologie kan de IXUS 210 maximaal 35 gezichten binnen het beeld detecteren voordat de scherpstelling, belichting, flitsintensiteit en witbalans worden aangepast om het best mogelijke resultaat te behalen. Een nieuwe Smart Shutter mode biedt eveneens slimme manieren om de ontspanknop met behulp van Gezichtsdetectietechnologie te bedienen. In de Smart Shutter mode kan de gebruiker de sluiter activeren door te glimlachen of – met Wink Self-Timer – door een knipoog naar de camera te geven. FaceSelf-Timer activeert de sluiter twee seconden nadat een nieuw gezicht in beeld is verschenen. Met deze innovatieve functies kunnen gebruikers van de IXUS 210 schitterende foto’s van mensen maken, inclusief zelfportretten, zonder dat iemand achter de camera moet blijven staan.

Een reeks nieuwe en creatieve opnameprogramma’s maakt fotografie nog leuker en gemakkelijker. Met Fish-eye Effect bereiken gebruikers het effect van een fish-eye objectief en kunnen ze uit drie verschillende beeldvervormingen kiezen. Miniature Effect geeft hetzelfde effect als een ‘Tilt–Shift’ objectief – gebouwen binnen een breed landschap lijken op verkleinde schaalmodellen. De IXUS 210 biedt eveneens een Low Light mode voor fotografie met een lagere resolutie in situaties met weinig omgevingslicht, zodat de camera onder nog meer condities kan worden gebruikt.

Om het gemakkelijker te maken door grote aantallen foto’s te bladeren, selecteert en toont een nieuwe Smart Shuffle mode vier foto’s op basis van de foto die wordt bekeken. Dit stelt gebruikers in staat foto’s te bekijken die tijdens soortgelijke situaties of met dezelfde instellingen zijn gemaakt. Smart Shuffle mode biedt een geheel nieuwe manier om opgeslagen foto’s te bekijken.

Video in HDTV kwaliteit
Gebruikers van de IXUS 210 kunnen speciale momenten ook vastleggen in High Definition (HD) video met een 720p resolutie. Dankzij een YouTube™ upload functie in de meegeleverde CameraWindow software kunnen gebruikers die zich al bij YouTube™ hebben geregisteerd inloggen en met één druk op de knop videoclips uploaden vanaf hun PC. De IXUS 210 heeft ook een geïntegreerde HDMI-poort om videobeelden en foto’s zonder kwaliteitsverlies te bekijken op elk HDMI-compatibel apparaat.
Onbeperkte opslagcapaciteit – om te blijven fotograferen

De IXUS 210 behoort tot de eerste Canon producten die SDXC geheugenkaarten met een opslagcapaciteit van 2 TB ondersteunen. Dit stelt gebruikers in staat meer videobeelden en foto’s op te slaan dan op de standaard SDHC geheugenkaarten die op dit moment worden ondersteund.

Eigenaren van de nieuwe IXUS 210 hebben recht op gratis lidmaatschap van CANON iMAGE GATEWAY, een online community voor het delen van foto’s en videoclips. Gebruikers hebben de beschikking over 2 GB aan persoonlijke opslagruimte voor honderden hoge kwaliteit foto’s. Ook browsen met een mobiele telefoon wordt ondersteund, zodat het voor vrienden en familie nog gemakkelijker is om onderweg foto’s te bekijken.

Canon IXUS 210 belangrijkste kenmerken
• Stijlvolle, 14,1 Megapixel IXUS met metalen body in vier kleurvarianten
• Origineel Canon 24mm 5x zoom supergroothoek met optical Image Stabilizer
• Breed 8,8 cm (3,5″) PureColor II Touch LCD met Touchscreen
• Touch AF, instelbare pictogramweergave en bediening via het Touchscreen
• Gebruiksvriendelijk met Smart Auto, Gezichtsdetectie en Hints & Tips op het scherm
• HD movies (720p) en HDMI aansluiting
• Smart Shutter met Smile, Wink Self-Timer en FaceSelf-Timer
• Smart Flash Exposure en i-Contrast voor de beste resultaten onder alle omstandigheden
• DIGIC 4 en Servo AF/AE voor razendsnelle respons en hoge beeldkwaliteit
• Opnameprogramma’s inclusief Low Light, Fish-eye, Miniature en Creative Light Effect

IXUS 210 prijs en beschikbaarheid
De IXUS 210 zal eind februari beschikbaar zijn met een adviesprijs van € 339,-.

Bron: Canon


Canon IXUS 210 prijs vergelijking