CookiesCanon IXUS 300 HS met HD video

11 mei 2010 07:53 door Hans Wind

Canon IXUS 300 HS met HD videoDe nieuwe Canon IXUS 300 HS is een stijlvolle en krachtige compact digitale camera die zowel mooie foto’s als High Definition (HD) video-opnamen maakt. Het nieuwe model is verkrijgbaar in gestraald zilverkleurig staal, matzwart of glanzend wit en biedt een sterke combinatie van snelheid, inzetbaarheid en creatieve bediening.

De IXUS 300 HS is het eerste model met het nieuwe Canon HS System dat een gevoelige 10,0 Megapixel CMOS sensor combineert met een snelle DIGIC 4 beeldverwerking voor hogere prestaties bij weinig omgevingslicht en hi-speed opnamemogelijkheden. Een helder f/2.0 groothoekobjectief maakt het mogelijk met kortere sluitertijden te werken en zorgt dat onderwerpen benadrukt kunnen worden door de achtergrond een creatieve onscherpte te geven. Het aantal handmatige instellingen staat garant voor een nieuw niveau aan artistieke vrijheid voor IXUS gebruikers die hun fotografische vaardigheden willen verkennen en ontwikkelen.

IXUS 300 HSHet nieuwe HS System zorgt voor prima prestaties bij weinig omgevingslicht door optimaal gebruik te maken van de CMOS beeldsensor met belichting vanaf de achterzijde en de DIGIC 4 processor. Het HS System ondersteunt ISO 3200 bij volledige resolutie en reduceert ruisniveaus bij alle ISO-waarden. Met de Low Light mode haalt de camera een maximale waarde van ISO 6400 en worden de beelden vastgelegd met 2,5 Megapixel. Ideaal om ‘s avonds en ‘s nachts foto’s te kunnen maken.

De prestaties van de camera bij weinig omgevingslicht worden verder verbeterd door een helder f/2.0, 28mm groothoekobjectief met 3,8x optische zoom. Dit objectief zorgt dat gebruikers dichterbij de actie kunnen komen en gelijktijdig meer licht de sensor bereikt. De optical Image Stabilizer (IS) van Canon minimaliseert de onscherpte die vaak het gevolg is van lange sluitertijden bij weinig omgevingslicht en inzoomen om dichter bij de onderwerpen te komen. Met behulp van lensverschuivingstechnologie stelt IS de gebruikers in staat om haarscherpe opnamen te maken bij slechts 1/8-ste van de lichtintensiteit die normaal nodig is bij camera’s zonder beeldstabilisatie – dit komt overeen met een 3-stops voordeel.

Het grote diafragma van het objectief en de handmatige instelling daarvan biedt gebruikers meer controle over de scherptediepte, zodat mooie portretten en indrukwekkende macro-opnamen kunnen worden gemaakt. Dit niveau van optische prestaties is mogelijk door dezelfde processen en kwaliteitsnormen te hanteren die ook worden gebruikt bij de productie van de Canon EF-serie professionele objectieven.

Het HS System stelt de CMOS sensor ook in staat snelle acties vast te leggen met een continue snelheid van 3,7 beelden per seconde bij de volledige 10,0 Megapixel resolutie of in de Hi-speed reeks mode met maximaal 8,4 beelden per seconde bij een 2,5 Megapixel resolutie. Voor beide hi-speed opnameprogramma’s geldt geen beperking voor het aantal opnamen dat kan worden gemaakt en deze programma’s zijn te gebruiken tot de geheugenkaart vol is – geen enkel actiemoment wordt ooit gemist. Snelle, extreme sporten kunnen ook worden vastgelegd met de Super Slow Motion Movie mode. De opnamen vinden plaats met een snelheid van 240 beelden per seconde (bps) en het afspelen gaat met slechts 30 bps – een ideale manier om razendsnelle acties haarscherp vast te leggen.

Canon IXUS 300 HS ontwerp
De IXUS 300 HS onderscheidt zich met een hoekige en compacte roestvrij stalen body.
Een 7,5 cm (3,0”) PureColor II G LCD is uitgevoerd met een buitenste laag van gehard glas. Het LCD heeft een hoog contrast en grote kijkhoek, zodat het ideaal is voor het fotograferen van grote groepen of om een onderwerp vanuit een moeilijke hoek te fotograferen. Met een beeldverhouding van 16:9 kunnen gebruikers de HD videobeelden full screen op de HD TV afspelen zonder zwarte balken langs de boven- en onderrand van het beeld.
Een aanraakgevoelig scroll wheel maakt het navigeren in de menu’s en het bladeren door de opnamen gemakkelijk, snel en leuk. On-screen “Hints & Tips” maken deel uit van de gebruikersinterface. Ze helpen bij het selecteren van de verschillende instellingen en geven advies bij het gebruik van de vele functies van de camera.

Een eigen accent met creatieve fotografie
De IXUS 300 HS stelt zelfs de meest onervaren fotografen in staat hun creatieve talent te verkennen en biedt een serie instellingen en functies om heel gemakkelijk schitterende foto’s te maken. Smart Auto met scènedetectietechnologie zorgt onder alle omstandigheden voor de beste resultaten door de scène op intelligente wijze te analyseren en uit 22 variabelen de juiste instellingen te selecteren. Smart Flash Exposure stemt de flitsintensiteit zeer nauwkeurig af op de opnamecondities en zorgt zo dat foto’s altijd perfect zijn belicht.

Met een serie nieuwe en creatieve opnameprogramma’s is het maken van fraaie foto’s zowel gemakkelijk als leuk. Fisheye Effect geeft dezelfde beeldvervorming als een fisheye lens en de gebruiker heeft drie keuzemogelijkheden. Miniature Effect laat onderwerpen eruit zien als miniatuur schaalmodellen. Zelfportretten zijn eenvoudig te maken met Smart Shutter en deze functie gebruikt gezichtsdetectietechnologie zodat gebruikers met een knipoog of glimlach de sluiter kunnen activeren. Met FaceSelf-Timer kan de gebruiker de camera instellen automatisch een opname te maken zodra een nieuw gezicht in beeld komt. Voor meer ervaren gebruikers biedt de IXUS 300 HS extra creatieve mogelijkheden, zoals handmatige instelling van sluitertijd en diafragma in de Tv respectievelijk Av mode.

Videobeelden in HDTV kwaliteit
Voor die momenten die zich voor video lenen, biedt de IXUS 300 HS een 720p hi-res moviefunctie met hoge kwaliteit stereogeluid. Het stille aandrijfsysteem van het objectief stelt gebruikers in staat te zoomen tijdens het filmen zonder dat dit hoorbaar is op de opnamen en de optical Image Stabilizer kan worden ingeschakeld om de effecten van cameratrillingen op de videobeelden te verminderen. Een geïntegreerde HDMI-minipoort maakt het eenvoudig om beeldmateriaal te delen, zodat foto’s en videobeelden rechtstreeks op elk HDMI-compatibel scherm zijn te bekijken, inclusief HDTV’s.

Voor gebruikers die beeldmateriaal draadloos willen verzenden, is de IXUS 300 HS uitgevoerd met Eye-Fi connected functions. De camera heeft een speciaal Eye-Fi gedeelte in de gebruikersinterface met on-screen pictogrammen en zal de automatische uitschakelfunctie deactiveren wanneer de Eye-Fi kaart gegevens verzendt, zodat gebruikers het beeldmateriaal gemakkelijk en zonder onderbreking kunnen uploaden.

IXUS 300 HS – Belangrijkste kenmerken
• Krachtige IXUS met een fraaie, roestvrij stalen body
• Zeer gevoelige 10,0 Megapixel CMOS sensor
• Helder f/2.0, 28mm, 3,8x origineel Canon objectief met Optical Image Stabilizer
• HS System met DIGIC 4 voor geringe ruis bij weinig omgevingslicht
• 240 bps Super Slow Motion Movie. Hi-speed reeksopnamen: 8,4 beelden/sec[4].
• Breed 7,5 cm (3,0″) PureColor II G LCD met verbeterde intensiteit en weergave
• Smart Auto en Smart Flash Exposure voor schitterende foto’s onder alle omstandigheden
• HD movies (720p) met optische zoom, stereogeluid en HDMI
• Creatieve fotografie met P, Av en Tv mode, Low Light, Fisheye Effect en Miniature Effect
• Smart Shutter met Smile (Glimlach), Wink Self-Timer (Knipoogdetectie) en FaceSelf-Timer (Gezicht-zelfontspanner)
• De IXUS 300 HS is compatibel met IXUS accessoires – zoals flitsers – en als aanvulling op en ter bescherming van het exclusieve model is een zachtlederen camerahoes verkrijgbaar.

Canon IXUS 300 HS prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs is € 369,- en de camera is beschikbaar vanaf eind mei.

Bron: Canon


Canon IXUS 300 HS prijs vergelijking