CookiesCanon Ixus 500 HS en Ixus 125 HS

9 januari 2012 22:00 door Hans Wind

Canon Ixus 500 HS en Ixus 125 HSDe nieuwe Canon IXUS 500 HS en IXUS 125 HS combineren geavanceerde functies met een opvallend, compact design en Canon lenstechnologie om heel gemakkelijk hoge kwaliteit foto’s en video in HD kwaliteit vast te leggen.

Met een 12x optische zoomlens in een dunne 19,2 mm body toont de IXUS 500 HS de lenstechnologie van Canon en is het de slankste camera van dit type ter wereld¹. De IXUS 500 HS is verkrijgbaar in vier kleuren, rood, blauw, zwart en zilver, en heeft een metallic afwerking en minimalistisch ontwerp. De IXUS 125 HS is verkrijgbaar in een reeks kleurvarianten, roze, rood, zilver, groen en blauw.

De nieuwe IXUS modellen bieden een reeks geavanceerde imaging technologieën om te helpen onder alle condities de beste opname te maken – van sfeervol verlichte restaurants tot fel zonlicht in de tropen. Beide modellen zijn uitgevoerd met het Canon HS System dat de 10,1 Megapixel sensor van de IXUS 500 HS of de 16,1 Megapixel sensor van de IXUS 125 HS combineert met de nieuwste DIGIC 5 beeldprocessor. Dit stelt de camera’s in staat zonder gebruik van flitser fraaie detailrijke foto’s te maken, zelfs bij weinig omgevingslicht.

Dankzij de groothoeklens met 12x optische zoom van de IXUS 500 HS is het nu nog gemakkelijker om dichter bij de actie te komen. Deze zoomlens wordt volledig teruggetrokken in de glanzende, futuristisch metalen body en vormt een eerbetoon aan het minimalistische ontwerperfgoed van de IXUS serie. De Canon ZoomPlus technologie laat gebruikers nog verder inzoomen met meer zichtbare details en scherpte dan een traditionele digitale zoom. Hiermee wordt het zoombereik van de camera vergroot tot voorbij de maximale brandpuntsafstand van de lens. Met ZoomPlus haalt de IXUS 500 HS een vergroting van 21x, veel meer dan de 12x optische zoom. De IXUS 125 HS kan tot 10x inzoomen, het dubbele van de 5x optische zoom.

Met de ultragroothoek 24mm 5x optical zoomlens van de IXUS 125 HS kunnen gebruikers meer in beeld vastleggen van de scène voor hen. Beide modellen zijn uitgevoerd met een 3,5-stops optical Image Stabilizer voor heldere, haarscherpe opnamen en vloeiende Full HD videobeelden. Nieuwe Intelligent IS technologie zorgt voor stabiele en scherpe resultaten bij zowel foto’s als videobeelden. Dit door analyse van het onderwerp en het automatisch toepassen van de meest geschikte instellingen uit zeven² verschillende programma’s voor de Image Stabilizer.

Smart Auto

Met Canon’s verbeterde Smart Auto is het nu eenvoudiger dan ooit om schitterende foto’s te maken. Smart Auto detecteert 58 verschillende scènes en past een combinatie van camera-instellingen toe om automatisch de best mogelijke opname te maken.

Canon Ixus 125 HSDe nieuwe Face ID (Face Identification) werkt samen met Smart Auto om te zorgen dat degenen die voor u belangrijk zijn er op foto’s altijd op hun best uitzien. Door personen samen met hun leeftijd in het geheugen van de camera op te slaan, zal het gezicht vervolgens worden herkend en zal Smart Auto automatisch de juiste instellingen toepassen om een mooie foto te maken, waarbij rekening wordt gehouden met hun leeftijd, activiteiten en de omgeving. Na bijvoorbeeld te hebben aangegeven dat een slapende baby het onderwerp is, zal de camera de flitser en camerageluiden uitschakelen en het beeld iets oplichten voor een nog mooier resultaat. Als de camera herkent dat in het zonlicht spelende kinderen van een jaar of twee de onderwerpen vormen, zal de camera anticiperen op bewegingen en continu opnamen met Servo AF maken, zodat u scherpe opnamen met duidelijke details krijgt.

Om het sorteren van foto’s van vrienden en familieleden gemakkelijker te maken, wordt elke foto voorzien van de namen van door u opgeslagen gezichten, zodat u de foto’s op naam kunt zoeken.

Multi-area White Balance zorgt dat opnamen die zijn gemaakt met verschillende typen lichtbronnen binnen dezelfde scène – bijvoorbeeld portretten die met flitser zijn gefotografeerd terwijl de achtergrond wordt verlicht met gloeilampen – er natuurlijk uitzien en dat onaantrekkelijke kleurzweem wordt verwijderd.

Razendsnelle opnamefuncties stellen gebruikers in staat het moment op verschillende manieren vast te leggen. Bevries de actie met High-speed Burst of leg de perfecte duik of finish vast met Super Slow Motion Movie om de actie te vertragen.

Voor die dynamische momenten die perfect zijn voor video, kunnen beide modellen Full HD (1080p) videobeelden vastleggen met de optische zoom. De IXUS 500 HS registreert het geluid in stereo en de video-opnamen kunnen dankzij de geïntegreerde HDMI-CEC poort op een groter scherm worden bekeken. Ook de functie Movie Digest is verbeterd. Wanneer Movie Digest is geselecteerd, worden de vier seconden voorafgaand aan elke opname vastgelegd in een 720p HD videoclip. Vervolgens worden alle clips van een dag gecombineerd tot een bonusfilm die het verhaal vertelt achter de foto’s van die dag of avond.

Met hun reeks aan creatieve effecten stellen de IXUS 125 HS en IXUS 500 HS gebruikers in staat een meer artistieke kant van hun fotografie te verkennen. Met deze effecten krijgt elke opname een eigen accent. Met Miniature Effect lijken landschappen op een schaalmodel en voor unieke portretten kan Fish-eye Effect worden toegepast. Om de creatieve mogelijkheden verder te vergroten, zijn twee nieuwe programma’s toegevoegd: Smooth Skin zorgt met een gladde huidstructuur voor flatterende portretten en Soft Focus geeft met drie intensiteitsinstellingen het effect van een soft focus lens om portretten een romantische of retro uitstraling te geven.

Het kiezen van de compositie en het bekijken van opnamen kan niet eenvoudiger. De hoge resolutie (460k dots) 7,5 cm (3,0”) PureColor II G LCD-schermen zorgen voor detailrijke, levensechte kleuren en hebben een grote kijkhoek zodat vrienden de opnamen samen kunnen bekijken zonder de camera eerst te moeten aansluiten op een groter scherm. De duurzame toplaag zorgt voor een perfecte weergave en beschermt tegen krassen door dagelijks gebruik.

Canon IXUS 500 HS

• 12x zoom in kleine, fraai uitgevoerde metalen body
• HS System: 10,1 Megapixel CMOS en DIGIC 5
• Intelligent IS
• 7,5 cm (3,0″) PureColor II G LCD
• Full HD movies
• Smart Auto (58 scènes)
• Face ID
• Hi-speed opnamen
• Movie Digest (720p)
• Optionele 3 m onderwaterbehuizing

Canon IXUS 125 HS

• Fraaie, slank uitgevoerde metalen body met 24mm, 5x zoom
• HS System: 16,1 Megapixel CMOS en DIGIC 5
• Intelligent IS
• 7,5 cm (3,0″) PureColor II G LCD
• Full HD movies
• Smart Auto (58 scènes)
• Face ID
• Hi-speed opnamen
• Movie Digest (720p)
• Optionele onderwaterbehuizing

¹Peildatum december 2011.
²Normal IS, Dynamic IS, Powered IS, Panning IS, Macro IS, Statief modus, Dynamic Macro IS.

Canon Ixus 500 HS en Ixus 125 HS prijs en beschikbaarheid

Beide camera’s zijn beschikbaar vanaf maart 2012. De IXUS 500 HS heeft als adviesprijs 309 Euro en voor de IXUS 125 is dat 239 Euro.

Bron: Canon

 
Canon Ixus 500 HS prijs vergelijking
 
 
 
Canon Ixus 125 HS prijs vergelijking