CookiesCanon Ixus 510 HS en Ixus 240 HS met Full HD video

8 februari 2012 08:45 door Hans Wind

Canon Ixus 510 HS en Ixus 240 HS met Full HD videoDe Canon IXUS 510 HS en de IXUS 240 HS worden toegevoegd aan het premium IXUS assortiment. De mix van een mooi ontwerp met Canon beeldkwaliteit en nieuwe Wi-Fi functionaliteit betekent voor beide modellen dat het gemakkelijker is om scherpe foto’s en Full HD movies vast te leggen en te delen met vrienden en familie.

Door een hoogwaardige en compacte 12x optische zoom te combineren met een gemakkelijk mee te nemen, luxe en chique ontwerp, is de IXUS 510 HS de perfecte, overal mee naar toe te nemen, camera voor stijlbewuste gebruikers. Het slank en elegant uitgevoerde ontwerp en de vele foto-effecten maken de IXUS 240 HS ideaal voor het fotograferen en delen van beeldmateriaal – op elk gewenst moment en op elke locatie.

Beide modellen zijn uitgevoerd met originele Canon objectieftechnologie. De IXUS 510 HS heeft een 28mm groothoekobjectief met 12x optische zoom in een body die van voor- tot achterzijde slechts 19,8 mm dik is, terwijl het 24mm ultragroothoekobjectief met 5x optische zoom in de IXUS 240 HS is geïntegreerd in een hoogwaardig afgewerkte, superslanke body. Canon’s ZoomPlus technologie maakt het voor gebruikers mogelijk de zoomfactor van hun camera te verhogen, zodat ze nog dichterbij de actie kunnen komen, terwijl de kwaliteit hoger blijft dan bij de traditionele digitale zoom. Met ZoomPlus gaat de zoom van de IXUS 510 HS van 12x optisch naar 21x, terwijl deze bij de IXUS 240 HS van 5x optisch naar 10x gaat.

Canon Ixus 510 HS achterkantDe IXUS 510 HS en IXUS 240 HS zijn daarnaast uitgevoerd met Canon’s Intelligent IS, een geavanceerde beeldstabilisatie die de vrijheid biedt om uiteenlopende onderwerpen trillingsvrij te fotograferen. Ter ondersteuning van de 3,5-stops optische Image Stabilizer zorgt Intelligent IS bij elk model voor een razendsnelle analyse van de opnamescène en past het automatisch de instellingen van de camera aan door uit zeven1 verschillende stabilisatieprogramma’s het programma te kiezen waarmee de foto’s en videobeelden duidelijk en scherp blijven.

Beide modellen zijn voorzien van het Canon HS System. Omdat de gevoelige, hoge resolutie CMOS-sensoren hiermee optimaal worden afgestemd op de ‘next generation’ DIGIC 5 processor, zijn beide modellen in staat een beeldkwaliteit te bieden die overeenkomt met wat het oog ziet. Zowel de IXUS 510 HS als de IXUS 240 HS bieden superieure prestaties onder alle condities – speciaal bij weinig omgevingslicht. Daarmee stellen de camera’s gebruikers in staat belevenissen duidelijk en met alle details vast te leggen en te delen.


Ixus 240 HSGemakkelijk delen

Dankzij de geïntegreerde Wi-Fi connectiviteit kunnen gebruikers met beide modellen op elk moment en op elke plek direct hun favoriete foto’s en movies delen. De nieuwe CameraWindow applicatie maakt het mogelijk foto’s en movies draadloos te verzenden naar een reeks mobiele apparaten met Apple iOS3 om onderweg beeldmateriaal te delen. Met deze applicatie kunnen gebruikers foto’s via e-mail delen, ze inclusief opmerkingen uploaden naar Facebook en movies uploaden naar YouTube.

Naast de nieuwe IXUS modellen introduceert Canon vandaag ook de nieuw ontworpen en verbeterde CANON iMAGE GATEWAY, de online Canon community voor het delen van foto’s en videoclips. Met meer 10 GB aan persoonlijke opslagruimte is dit de ideale locatie voor het opslaan van een groot aantal foto’s, zelfs met volledige resolutie. Een eenvoudige interface stelt gebruikers in staat naar foto’s te zoeken, gecombineerde foto- en videoalbums samen te stellen waar vrienden op kunnen reageren en om albums direct te delen via e-mail en social media sites. Met de nieuwe Wi-Fi IXUS
modellen zijn foto’s rechtstreeks en zonder computer te uploaden naar de CANON iMAGE GATEWAY door gebruik te maken van de menu’s voor draadloze communicatie en het draadloze thuisnetwerk.

Volledige controle voor vingertoppen

Beide modellen zijn voorzien van een groot, helder en haarscherp 8,0 cm (3,2”) PureColor II Touch LCD-scherm met een 460.000 dots resolutie voor uitzonderlijke kleurweergave en een nauwkeurig contrast. De schermen zijn ideaal voor het bekijken van zojuist vastgelegde foto’s en videoclips en om deze aan vrienden te tonen. De snelle navigatie met het touchscreen en de instelbare pictogrammen op het scherm zorgen voor een snelle, gemakkelijke toegang tot de instellingen van de camera, de menu’s en de gehele fotocollectie van de gebruiker, zodat foto’s voor sociale netwerken snel zijn te selecteren en te uploaden en ook opmerkingen snel zijn toe te voegen. Het touchscreen vormt tevens de basis voor de Canon Touch Shutter functie. Deze functie maakt het mogelijk door aanraken van het scherm de compositie te kiezen en een opname te maken.


Ixus 240 HS achterkantMikken & klikken

Voor iedereen die op de gemakkelijkste manier schitterende foto’s wil maken, is Canon’s nieuwste Smart Auto modus in staat 58 verschillende scènes te herkennen.
De nieuwe Face Identification (Face ID) functie in de Smart Auto modus stelt gebruikers in staat de best mogelijke opnamen van vrienden en familie te maken, waardoor fotograferen onder moeilijke omstandigheden eenvoudig is. Met Face ID kunnen gebruikers de gezichten van familieleden en de verjaardagen in de camera opslaan. Op basis van deze gegevens zal Smart Auto de beeldinstellingen aanpassen. Wanneer bijvoorbeeld een foto van een slapende baby wordt gemaakt, zal Face ID het onderwerp herkennen, automatisch de flitser uitschakelen en de belichting aanpassen om foto een heldere uitstraling te geven. Als een kind van twee jaar of ouder wordt herkend, schakelt de camera automatisch Servo AF in om te anticiperen op bewegingen, zodat nu scherpe foto’s zijn te maken van kinderen die anders moeilijk zijn te fotograferen. Gebruikers kunnen in de camera op naam naar foto’s zoeken, zodat vrienden en familieleden snel en gemakkelijk zijn op te zoeken en te bekijken.

Elk model beschikt daarnaast over Multi-area White Balance. Deze functie kan meerdere lichtbronnen detecteren en zal voor elk daarvan de kleurbalans aanpassen. Dit resulteert in natuurlijke opnamen van scènes waar meerdere lichtbronnen aanwezig zijn. De reeks creatieve opnameprogramma’s is uitgebreid met twee nieuwe programma’s. Naast Toy Camera, Miniature en Fish-eye Effect verbetert Smooth Skin Effect de portretfoto’s door de huidtextuur te verzachten, terwijl Soft Focus effect het dromerige effect van een soft-focus objectief geeft. Beide nieuwe programma’s bieden drie effectniveaus, zodat de gebruiker het niveau kan kiezen dat bij het onderwerp past.

HD videobeelden

Behalve dat er fantastische foto’s mee zijn te maken, bieden de nieuwe IXUS 510 HS en IXUS 240 HS de mogelijkheid Full HD (1080p) videobeelden met stereogeluid vast te leggen. Een speciale knop voor video-opnamen maakt het mogelijk direct te wisselen tussen foto’s en videobeelden, terwijl de optische zoom bij beide camera’s ook kan worden gebruikt voor video-opnamen. De geïntegreerde HDMI aansluiting maakt het mogelijk beeldmateriaal via HD TV’s met vrienden en familieleden te delen. Om te helpen met het vertellen van het verhaal achter de foto’s van een leuke dag, registreert Movie Digest vier seconden aan videobeelden voordat elke foto wordt gemaakt en worden alle clips vervolgens met HD (720p) kwaliteit achter elkaar gemonteerd als leuke herinnering aan de gebeurtenissen van die dag.

De IXUS 510 HS serieus compact, catwalk style

Naast dat de camera een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit biedt, plaatst de IXUS 510 HS de IXUS styling op een nieuw, nog hoger niveau. Met een uiterst gevoelige 10,1 Megapixel CMOS-sensor en een opmerkelijke 12x optische zoom, kunnen gebruikers genieten van de flexibiliteit om uiteenlopende onderwerpen met perfecte kwaliteit vast te leggen en die opnamen vervolgens via de ingebouwde Wi-Fi connectiviteit te delen. Met verwijzing naar de klassieke stijl van het oorspronkelijke IXUS ontwerp, weerspiegelt de slanke, elegant uitgevoerde behuizing van de IXUS 510 HS de luxe IXUS ontwerpfilosofie en heeft de camera een stijlvolle, compacte body die overal mag worden gezien. De futuristische lensdop en de geborstelde matte afwerking, in de kleuren zwart of wit, versterken de superieure styling.

De IXUS 240 HS stijlvol en gebruiksvriendelijk

Door geavanceerde functies te combineren met probleemloze functionaliteit, is de IXUS 240 HS ideaal voor iedereen die op zoek is naar een camera die hoge prestaties met stijl omkleedt. De resolutie van 16,1 Megapixel biedt uitzonderlijke detailweergave en het originele Canon 24mm ultragroothoekobjectief met 5x optische zoom zorgt voor een indrukwekkende flexibiliteit van een camera die in bijna elk jaszak past. De IXUS 240 HS is verkrijgbaar in vijf moderne metallic kleuren, zodat gebruikers een camera kunnen kiezen die past bij hun persoonlijkheid. De IXUS 240 HS is ideaal voor sociale fotografie, zoals tijdens vakanties of een avondje uit met vrienden – de hoge kwaliteit foto’s zijn direct te delen nadat ze zijn gemaakt.

IXUS 510 HS – de belangrijkste kenmerken

• 12x optische zoom in een kleine, chique metalen body
• HS System: 10,1 Megapixel CMOS en DIGIC 5
• Intelligent IS
• Wi-Fi voor eenvoudig delen van opnamen
• 8,0 cm (3,2″) aanraakscherm met Touch Shutter
• Full HD movies, HDMI
• Smart Auto (58 scènes)
• Face ID
• Hi-speed opnamesnelheid
• Movie Digest (720p)

IXUS 240 HS – de belangrijkste kenmerken

• Slanke metalen body; 24mm, 5x optische zoom
• HS System: 16,1 Megapixel CMOS en DIGIC 5
• Intelligent IS
• Wi-Fi voor eenvoudig delen van opnamen
• 8,0 cm (3,2″) aanraakscherm met Touch Shutter
• Full HD movies, HDMI
• Smart Auto (58 scènes)
• Face ID
• Hi-speed opnamesnelheid
• Movie Digest (720p)

Canon Ixus 510 HS en Ixus 240 HS prijs en beschikbaarheid

De IXUS 510 HS is beschikbaar vanaf begin april 2012 en heeft als adviesverkoopprijs € 369,-.

De IXUS 240 HS is beschikbaar vanaf eind maart 2012 en heeft als adviesverkoopprijs € 299,-.

Bron: Canon

 
Canon Ixus 510 HS prijs vergelijking
 
 
 
Canon Ixus 240 HS prijs vergelijking