CookiesCanon ontwikkelt eigen reflectieve LCOS LCD panelen

22 mei 2008 15:53 door Hans Wind

Canon ontwikkelt eigen reflectieve LCOS LCD panelenCanon maakt bekend dat het bedrijf eigen reflectieve LCOS (Liquid Crystal on Silicon) LCD panelen heeft ontworpen, een belangrijk component dat wordt gebruikt in multimedia projectoren.

Vergeleken met componenten die in andere projectiesystemen worden toegepast, produceren LCOS panelen beelden met een uitzonderlijk hoge resolutie, vrij van “rastereffecten” waarbij een vaag patroon over het geprojecteerde beeld ligt. Door het constante hoge niveau van beeldweergave heeft de LCOS technologie de aandacht getrokken van de industrie.

Canon heeft twee typen LCOS panelen ontworpen: een 0,71 inch WUXGA (1.920 x 1.200 pixels) paneel, het eerste* LCOS paneel met deze afmetingen ter wereld dat een dergelijk resolutieniveau kan bereiken en een 0,55 inch SXGA+ (1.400 x 1.050 pixels) paneel.

Vooruitlopend op de industriéle trends van hogere PC beeldresoluties en HD video content, introduceerde Canon in 2004 hoge-resolutie multimedia kantoorprojectoren met LCOS panelen. Deze producten beschikken over Canons eigen AISYS (Aspectual Illumination System) technologie, waardoor de LCOS panelen uiterst heldere en contrastrijke beelden kunnen realiseren in een compact design. Dientengevolge kregen deze projectoren, naast algemene bedrijfs- en onderwijstoepassingen, veel lof toegezwaaid van gebruikers in speciale branches als de ontwerp-, simulatie- en medische industrie.

Met de ontwikkeling van eigen LCOS panelen, heeft Canon de ontwikkeling van alle belangrijke componenten die nodig zijn voor deze krachtige projectoren in eigen hand. Inclusief de AISYS optical engine, de projectielenzen die de hoge-resolutie panelen completeren door de beeldvervorming te minimaliseren en het regel-IC dat de panelen aanstuurt.

Vooral Canons nieuw ontworpen WUXGA (1920 x 1200 pixels) paneel maakt niet alleen de projectie van Full HD (1920 x 1080 pixels) beelden mogelijk, maar draagt door ondersteuning van de weergave van steeds hogere niveaus van PC beeldresolutie naar alle waarschijnlijkheid ook bij aan de ontginning van een nieuwe markt voor bedrijfsprojectoren.

Om van deze ontwikkeling te profiteren, zal Canon de twee typen LCOS panelen in combinatie met de eigen toonaangevende optische technologieén gebruiken – met als doel het creéren van innovatieve nieuwe producten die in de nabije toekomst op de markt zullen worden gebracht.

Door te mikken op het realiseren van “cross-media imaging” – een concept dat een gevarieerd assortiment in- en uitvoerapparatuur omvat – richt Canon zich op het actief stimuleren van de initiéle projectormarkt door een continue introductie van producten die een hoge resolutie en hoge beeldkwaliteit produceren.

* op 15 mei 2008, bij 0,71 inch LCOS panelen.

Bron: Canon