CookiesCanon Legria HF G10 HD camcorder introductie

15 januari 2011 11:22 door Hans Wind

Canon Legria HF G10 HD camcorder introductieDe nieuwe Canon Legria HF G10 is volgens de fabrikant een consumentvriendelijke camcorder met een professionele beeldkwaliteit. De combinatie van professionele kenmerken, volledig handmatige regeling en creatieve functies zorgt dat het vastleggen van fraaie videobeelden in HD TV kwaliteit nog eenvoudiger gaat. Deze camcorder biedt enthousiaste filmmakers krachtige prestaties en vormt een betaalbare optie om de grenzen van hun creativiteit te verkennen.

De LEGRIA HF G10 is het eerste model in een nieuwe LEGRIA HF G serie. Deze camcorder heeft een premium HD Camera System dat bestaat uit technologieën die ook worden toegepast in Canon’s professionele assortiment. De camcorder is ontworpen om ervaren gebruikers meer flexibiliteit te bieden. Dit model combineert een groothoek HD video lens met krachtige beeldstabilisatie en een uit 8 lamellen bestaande iris met functies zoals Cinema-Look Filters om films met een professionele uitstraling te maken. De geluidskwaliteit is sterk verbeterd, met een ingebouwde microfoon en externe aansluitmogelijkheden voor andere geluidsaccessoires.

Professionele beeldkwaliteit

Het hart van de LEGRIA HF G10 is Canon’s eigen HD CMOS Pro sensor, een sensor die ook wordt aangetroffen in Canon’s professionele XF en nieuwe XA serie. De HD CMOS Pro sensor is 160% meer gevoelig voor licht in vergelijking met de meeste CMOS sensoren*. Dit stelt de sensor in staat meer licht te registreren, waardoor de prestaties bij weinig omgevingslicht sterk verbeteren en het dynamisch bereik toeneemt. In schaduwen blijven de details zichtbaar en lichte delen blijven duidelijk wanneer wordt gefilmd in omgevingen met sterke lichtcontrasten. De sensor is ook geoptimaliseerd voor Full HD video en registreert haarscherpe AVCHD beelden met een snelheid van 24 Mbps.

Een nieuwe Canon 30.4 mm groothoek HD video lens draagt bij aan de superieure kwaliteit. Het unieke ontwerp biedt zowel een groothoek als nog geringere afmetingen met een maximale lensopening van f/1.8. Een opnieuw ontworpen optische baan bevat meer elementen en twee asferische lenzen voor snelle, nauwkeurige prestaties. Daarnaast zorgt Canon’s gerenommeerde Optical Image Stabilizer (OIS) technologie voor vertekeningsvrije beelden over het gehele bereik van de 10x optische zoom.

Aanvullende beeldstabilisatie is beschikbaar in de vorm van Dynamic en Powered optical Image Stabilizers om te zorgen dat de videobeelden trillingsvrij zijn. Dynamic IS zorgt voor vloeiende beelden die onderweg zijn gemaakt en Powered IS stelt gebruikers in staat zonder statief onderwerpen op afstand met maximale zoom vast te leggen. Voor een meer natuurlijke achtergrondonscherpte bij gebruik van een geringe scherptediepte, heeft de lens een iris met 8 lamellen. Dit resulteert in een bijna cirkelvormig ‘bokeh’ effect.

Stimuleren van creativiteit

Gebruikers hebben de keuze uit acht voorgeprogrammeerde Cinema-Look Filters** om drama toe te voegen, een gevoel over te brengen of in-camera een gestyleerd effect te verkrijgen. Met bijvoorbeeld Old Movies krijgt het beeldmateriaal een verouderingseffect zodat het lijkt op een film uit het tijdperk van de oude filmrollen. Met Vivid krijgen de primaire kleuren extra nadruk zodat de beelden krachtig zijn. Zodra het filter is geselecteerd, kan het verder worden verfijnd met Key, Colour Depth, Contrast en Soft focus. Dit stelt gebruikers in staat geavanceerde effecten toe te voegen en daarvoor alleen de camera te gebruiken.

Nadat de opname is gemaakt, is het met de nieuwe Touch Decoration functie eenvoudig om titels toe te voegen of ‘chromakey’ effecten te krijgen. Met de meegeleverde pen kan op het grote LCD tekst worden toegevoegd en zijn digitale foto’s te combineren met videoclips. Story Creator maakt deel uit van de mogelijkheden van de LEGRIA HF G10 en assisteert gebruikers bij de planning, het vastleggen en delen van aantrekkelijke videoverhalen zonder dat externe post-productie nodig is.

Verbeterde geluidsprestaties

Een verbeterde interne microfoon reduceert achtergrondruis in het midden en lage frequentiebereik, zodat ook de zachtere geluiden kristalhelder worden geregistreerd. Een audio equilizer optimaliseert het geluid op basis van het type muziek, bijvoorbeeld bij het vastleggen van een muziekoptreden of individuele stemmen. Met de Zoom Mic functie wordt de microfoon automatisch aangepast aan onderwerpen die zich voor de camcorder bevinden om tijdens het zoomen te zorgen voor een verbeterde geluidskwaliteit.

Compatibiliteit met een nieuwe draadloze WM-V1 microfoon zorgt voor extra flexibiliteit en maakt het mogelijk zonder kwaliteitsverlies de stemmen van onderwerpen vanaf maximaal 50 meter afstand vast te leggen. De draadloze microfoon kan ook als ontvanger worden gebruikt, zodat filmmakers hun onderwerpen eenvoudig instructies kunnen geven voordat de opnamen starten.

Beeldcontrole

Een scherpstelring zorgt tijdens het filmen voor volledige controle op de scherpstelling. Een instelbaar programmawiel kan worden gebruikt voor het handmatig aanpassen van belangrijke opnamefuncties, waaronder diafragma, sluitertijd en gain. Twee programmeerbare knoppen naast het 8,8 cm (3,5”), 922k-dot touchscreen LCD geven rechtstreeks toegang tot andere functies, zoals Face-Only AF, Backlight Correction en Priority WB. Een 0,61cm (0,24”) Colour Viewfinder biedt 100% dekking en is extra gemakkelijk voor iedereen die veel buitenopnamen maakt of binnen filmt in een omgeving met weinig licht.

Double Slot en Relay Recording worden ondersteund, zodat gebruikers het beeldmateriaal op twee SDXC geheugenkaarten tegelijk kunnen opslaan of van het 32 GB interne geheugen kunnen overschakelen naar de ene kaart en daarna op de andere. Voor extra flexibiliteit kunnen videoclips na de opnamesessie van de ene naar de andere kaart worden gekopieerd.

Delen van videoclips

Het delen van beeldmateriaal dat met de LEGRIA HF G10 is gefilmd, was nog nooit zo gemakkelijk. De camcorder kan beeldmateriaal converteren van HD naar SD om dit vervolgens te uploaden naar videosites. Dit uploaden kan via de PC met Canon’s Easy Web Upload software of rechtstreeks vanaf de camcorder met behulp van een Eye-Fi wireless card***.

Canon LEGRIA HF G10 belangrijkste kenmerken

• Canon HD Video Lens

• Canon HD CMOS Pro sensor

• Professionele audio

• AVCHD video tot 32 GB geheugen; 2x SDXC slots

• Volledig handmatige regeling

• 8,8 cm touchscreen LCD

• Instant AF; Gezichtsdetectie

• Dynamic Optical Image Stabiliser

• Creatieve Cinema functies

• HD-SD conversie

* Vergeleken met CMOS sensoren die in eerdere Canon camcorders werden gebruikt
** Cinema-Look Filters: Vivid, Dream, Cool, Nostalgic, Sepia, Old Movies, Memory en Dynamic B&W
*** Ondersteuning van Eye-Fi kaartfuncties (inclusief draadloze overdracht) wordt voor dit product niet gegarandeerd. Doet zich met een Eye-Fi kaart een probleem voor, neem dan contact op met de producent van de kaart. In veel landen is goedkeuring vereist voor gebruik van Eye-Fi kaarten. Zonder goedkeuring is het gebruik van de kaart niet toegestaan. Als onduidelijk is of de kaart is goedgekeurd voor gebruik in een bepaald land, neem dan s.v.p. contact op met de producent van de kaart.

Canon Legria HF G10 prijs en beschikbaarheid
De adviedprijs van de Legria HF G10 is vastgegsteld op 1.549 Euro.

Bron: Canon


Canon Legria HF G10 prijs vergelijking