CookiesCanon Legria HF G25 HD Camcorder

7 januari 2013 20:47 door Hans Wind

Canon Legria HF G25 HD CamcorderDe Canon Legria HF G25 is een HD camcorder voor enthousiaste filmmakers die is gebaseerd op de kwaliteiten van zijn voorganger, de Legria HF G10. De nieuwe camcorder is uitgerust met een Canon groothoekobjectief, beschikt over uitgebreide mogelijkheden voor handmatige bediening, heeft goede geluidsprestaties en dat alles in een compacte behuizing.

Canon Legria HF G25 beeldkwaliteit

Dankzij het HD Camera System zorgt de Legria HF G25 voor resultaten met een bijna professionele kwaliteit. Het hart van de camcorder wordt gevormd door een vernieuwde Canon HD CMOS PRO-beeldsensor, die in vergelijking met de voorganger een verbetering in lichtgevoeligheid van 20% heeft.

De combinatie met een maximale lensopening van f/1.8 stelt de sensor in staat optimale prestaties te leveren bij weinig licht en een groot dynamisch bereik te bieden dat het mogelijk maakt de sfeer van de scène zo vast te leggen dat ook details in schaduwpartijen zichtbaar blijven en tegelijk wordt voorkomen dat in situaties met scherpe contrasten de lichte delen vervagen.

De camera is dankzij het 30,4mm groothoek HD-video-objectief in staat mooie resultaten te produceren en maakt het voor videografen daarmee mogelijk meer van de scène vast te leggen. Tijdens het filmen of bekijken van opnamen onder omstandigheden met fel licht, zorgt de speciale constructie dat geen licht wordt gereflecteerd en dat geen overstraling optreedt.

Een 10x optische zoom wordt ondersteund door Canon Optical Image Stabilizer technologie die cameratrillingen over het gehele zoombereik compenseert. De camera is ook uitgerust met de nieuwe Intelligent IS-technologie van Canon en deze technologie zorgt dat elke opname helder, scherp en trillingsvrij is. Door automatisch één van de vier verschillende modi te selecteren, waaronder de Dynamic en de Powered modus, zorgt Intelligent IS dat ongeacht of de gebruiker filmt tijdens het wandelen, experimenteert met macro of inzoomt op actie die op afstand plaatsvindt, elke opname vol details, levensecht en met minimale onscherpte wordt vastgelegd.

Geluid

Ter aanvulling op de visuele prestaties is de Legria HF G25 uitgevoerd met een ingebouwde microfoon, equalizer en Canon’s Audio Scene Select technologie. Deze technologie werkt samen met de ingebouwde microfoon en biedt vijf verschillende modi met geluidsinstellingen die zijn geoptimaliseerd voor de te filmen scène. Tot deze instellingen behoren Noise Reduction, Music en Speech. Gebruikers kunnen de meest geschikte instelling voor hun scènes kiezen, waarna de camcorder het werk doet en hen in staat stelt zich uitsluitend te concentreren op de beeldcompositie.

De ingebouwde microfoon reduceert achtergrondgeluid bij lage en middelhoge frequenties en registreert zelfs zwakke klanken met een helder geluid. Een audio equalizer optimaliseert het geluid ook op basis van het type geluidsfragment en dit is nuttig bij het vastleggen van een scène met live muziek of individuele stemmen. De Zoom Mic modus past de microfoonrichting aan voor onderwerpen die zich voor de camera bevinden en garandeert daarmee een verbeterde geluidskwaliteit wanneer wordt ingezoomd op onderwerpen die zich op grotere afstand bevinden.

De compatibiliteit met de wireless WM-V1 microfoon biedt extra flexibiliteit en maakt het mogelijk om – in combinatie met de ingebouwde microfoon – de stemmen van onderwerpen op 50 meter afstand zonder noemenswaardig verlies aan kwaliteit vast te leggen. De wireless microfoon kan ook worden gebruikt als zender/ontvanger, zodat filmmakers hun onderwerpen gemakkelijk op de juiste plaatsen kunnen opstellen voordat het filmen begint.

Filmbeelden onderweg

De Legria HF G25 heeft een compacte behuizing die gebruikers in staat stelt elk onderwerp te filmen, waar en wanneer ze maar willen. Het nieuwe ontwerp heeft vorm gekregen rond het hart van de camcorder – het objectief. Een nieuwe zonnekap met lenskraag vervangt de traditionele lensdop en biedt onderweg meer bescherming met daarbij een verbeterde functionaliteit. De nieuwe lensdop is tussen de opnamen met één schakelaar te openen en te sluiten en voorkomt dat extra accessoires nodig zijn.

Creativiteit

De acht voorgeprogrammeerde Cinema-Look filters helpen gebruikers om in-camera drama toe te voegen, gevoelens over te brengen of gestileerde beeldeffecten toe te passen. Zo geeft bijvoorbeeld Old Movie de opnamen het effect van oude speelfilms, terwijl Vivid de primaire kleuren accentueert om vrolijke, krachtige beeldresultaten te krijgen. Zodra het filter is geselecteerd, kunnen de instellingen ervan op het scherm worden verfijnd voor tint, kleurdiepte, contrast en soft focus. Daarmee is de gebruiker in staat om – met alleen de camcorder – fraaie effecten aan de videobeelden toe te voegen.

Nadat de opnamen zijn gemaakt, is het eenvoudig om met Touch Decoration titels aan films toe te voegen of ‘green screen’ effecten te creëren. Met de meegeleverde stift is op het grote LCD-scherm van de camcorder tekst toe te voegen en zijn digitale foto’s te mixen met videoclips. De camcorder is ook uitgerust met Story Creator en deze functie stelt gebruikers in staat fascinerende verhalen te plannen, vast te leggen en te delen. En dat alles zonder dat externe nabewerking nodig is.

Controle over de opnamen

Een lensring zorgt voor nauwkeurige regeling van de scherpstelling tijdens het filmen, terwijl een instelwiel kan worden gebruikt voor handmatige aanpassing van belangrijke functies, zoals diafragma, sluitertijd en gain. Twee vrij te programmeren knoppen naast het 8,8 cm (3,5 inch) LCD-scherm bieden direct toegang tot een reeks extra functies, waaronder Face-Only AF, Backlight Correction en de Priority WB modus. Een 0,61 cm (0,24 inch) zoeker biedt in kleur een 100% dekking en extra bedieningsgemak voor iedereen die vaak buitenopnamen maakt of binnenshuis filmt in omgevingen met weinig licht.

Met zowel Double Slot als Relay Recording ondersteuning zijn gebruikers in staat opnamen tegelijk op te slaan op twee geheugenkaarten1 of naadloos over te schakelen van 32 GB opslag op de ene kaart naar de andere interne kaart. Voor extra flexibiliteit zijn videoclips na de opnamesessies eenvoudig van de ene kaart naar de andere te kopiëren.

Videobeelden delen

Het delen van videobeelden die met de Legria HF G25 zijn vastgelegd, was nog nooit zo eenvoudig. Met ondersteuning van in-camcorder down-conversie zijn videoclips voor te bereiden op uploaden naar online videosites – naar keuze via een PC met Canon’s Easy Web Upload software of direct vanaf de door de camera ondersteunde Eye-Fi wireless geheugenkaarten.

Canon Legria HF G25 belangrijkste kenmerken

• Canon HD Video objectief

• Canon HD CMOS PRO-sensor

• Volledig handmatige bediening

• Optical Intelligent IS

• Audio Scene Select

• 8,8 cm touchscreen LCD-scherm

• Instant AF; Gezichtsdetectie

• Beschermende zonnekap

• 32 GB intern geheugen

• 2x SDXC kaartsleuven

Canon Legria HF G25 prijs en beschikbaarheid

De Legria HF G25 is beschikbaar vanaf mei 2013 en heeft als prijs 1.099 euro.

Bron: Canon