CookiesCanon Legria HF M camcorder serie introductie

5 januari 2010 20:30 door Hans Wind

Canon Legria HF M camcorder serie introductieCanon kondigt vandaag de introductie aan van de nieuwe LEGRIA HF M serie – een verzameling compacte, gebruiksvriendelijke Full High Definition (HD) camcorders voor gebruikers die een superieure beeldkwaliteit eisen.

De LEGRIA HF M serie vormt een aanvulling op het Canon LEGRIA assortiment en combineert superieure Canon technologie met geavanceerde kenmerken en een nieuw, intuïtief touch-screen LCD dat optimale bedieningsmogelijkheden biedt. Elk model is gebruiksvriendelijk, ligt goed in de hand en is daarmee ideaal voor gebruikers die op zoek zijn naar perfecte Full HD videobeelden in een compacte body.

In elke situatie haarscherpe, trillingsvrije videobeelden
De LEGRIA HF M serie heeft een 3,3 Megapixel Full HD CMOS sensor, 18x Advanced Zoom, Canon HD Video Lens en DIGIC DV III processor. De geavanceerde gezichtsdetectietechnologie herkent 35 gezichten tegelijk en zorgt dat vrienden en familie altijd haarscherp in beeld en goed belicht blijven. De Canon Instant AF technologie zorgt voor de razendsnelle en uiterst nauwkeurige automatische scherpstelling die nodig is voor HD.

De Dynamic Optical Image Stabilizer technologie van Canon minimaliseert cameratrillingen over het gehele zoombereik en zorgt voor stabiele opnamen. Bij maximale zoom kunnen gebruikers de nieuwe Powered Optical Image Stabilizer mode gebruiken die de beeldstabiliteit sterk verbetert bij scherpstellen op onderwerpen die zich op grote afstand bevinden.

Raak het onderwerp aan
De LEGRIA HF M serie bevat de eerste LEGRIA camcorders met een nieuw 2,7” touch-screen LCD dat is ontworpen om een unieke bedieningsmethode met een ongeëvenaarde gebruiksvriendelijkheid te bieden.

Door het scherm aan te raken is de camcorder eenvoudig in te stellen. Functies als Touch Focus, Touch Exposure en Touch Tracking bieden de mogelijkheid de scherpstelling te wijzigen, de belichting te selecteren en bewegende onderwerpen te volgen door alleen even het scherm aan te raken. De nieuwe gebruikersinterface gebruikers in staat om gemakkelijker dan ooit aanpassingen aan te geven, van zoom en scherpstelling tot diafragma en belichting.

3D Flip View – binnen enkele seconden zoeken en afspelen
Het 6.8 cm (2,7”) touch-screen LCD biedt tijdens het afspelen nog meer mogelijkheden. De opnamen zijn gemakkelijk te bekijken door van de ene pagina naar de volgende te springen, terwijl de nieuwe 3D Flip View het zelfs in de grootste bibliotheken eenvoudig maakt om videoclips te zoeken.

In plaats van de traditionele volgorde van ‘oudste naar nieuwste’, groepeert 3D Flip View het beeldmateriaal volgens de dag waarop het is vastgelegd. Veeg naar links en rechts om de juiste dag te vinden en daarna omhoog of omlaag door de miniaturen om de clips van die dag te bekijken – het opzoeken van beeldmateriaal was nog nooit zo gemakkelijk.

Zelf perfecte videoclips maken
In lijn met de LEGRIA traditie van gebruiksvriendelijkheid is de LEGRIA HF M serie de eerste met Smart Auto. Smart Auto heeft de Canon digitale fotocamera’s als oorsprong en is nu geoptimaliseerd voor HD camcorders. Deze functie herkent maximaal 31 verschillende scènes en zorgt dat de camcorder perfect wordt ingesteld voor de opnamecondities.

Canons unieke Video Snapshot mode maakt het mogelijk twee, vier of acht seconden durende fragmenten met beeldmateriaal vast te leggen om clips te maken die kort, vol actie en gemakkelijk te bewerken zijn. Het is ook mogelijk delen uit eerder opgenomen beeldmateriaal te gebruiken, zodat gebruikers een eigen bibliotheek vol videomateriaal kunnen samenstellen.

De clips kunnen worden geselecteerd om een videoplaylist samen te stellen en muziek kan worden toegevoegd door geluid te downloaden naar het geheugen van de camcorder. Gebruikers kunnen de gehele playlist – inclusief muziek – als één Standard Definition movie bestand exporteren om dit bestand vervolgens te uploaden naar het web of op een schijf te branden.

Probleemloos delen met anderen
De LEGRIA HF M31 en LEGRIA HF M36 bieden een gemakkelijke manier om content online te delen. Beide modellen zijn voorzien van een ingebouwde HD-naar-SD conversiefunctie die het samen met de functie Easy Web Upload gemakkelijk maakt om clips razendsnel op YouTube™ te zetten. De meegeleverde PIXELA ImageMixerTM software zoekt automatisch de geselecteerde content op. Na inloggen kunnen gebruikers hun beeldmateriaal in één stap uploaden en voorzien van commentaar. Het is ook mogelijk om de gegevens van gebruikersaccounts op te slaan zodat deze later weer zijn te gebruiken.

Als alternatief voor online delen, kunnen gebruikers de content met de Canon DW-100 DVD brander op schijf branden. HD-schijven kunnen worden afgespeeld met compatibele Blu-ray spelers – een andere manier om de content met vrienden te delen.

Flexibel flash memory
De LEGRIA HF M31 en LEGRIA HF M36 beschikken over een Dual Flash Memory systeem dat 32 GB of 8 GB aan intern geheugen combineert met een SDHC geheugenkaartslot. Beide modellen bieden Relay opnamen, een functie als aanvulling op het Dual Flash Memory systeem dat automatisch overschakelt naar de geheugenkaart zodra het interne geheugen vol is. De LEGRIA HF M306 registreert de beelden alleen op SDHC kaarten.

LEGRIA accessoires
Alle modellen zijn compatibel met het assortiment Canon LEGRIA accessoires met objectiefadapters, videolampen en de nieuwe Canon WP-V2 onderwaterbehuizing om tot een diepte van 40 meter onderwateropnamen te maken. De geïntegreerde geavanceerde mini-accessoireschoen ondersteunt tevens de nieuwe Canon SM-V1 5.1ch surround sound microfoon.

Canon LEGRIA HF M serie – belangrijkste kenmerken:
• 3,3 Megapixel Canon Full HD CMOS
• Canon HD Video Lens met 18x zoom
• 6,8 cm (2,7”) touch-screen LCD
• Dynamic Optical Image Stabilizer met Powered Optical Image Stabilizer mode
• DIGIC DV III beeldprocessor
• 24 Mbps Full HD beeldregistratie
• Smart Auto
• Instant AF
• Gezichtsdetectietechnologie
• Relay opnamen
• Pre REC
• Verbeterde Video Snapshot
• 25p Cinema mode
• Mini-accessoireschoen
• SDHC kaartslot
• YouTube™ Ready

Canon LEGRIA HF M31 individuele kenmerken
• Dual Flash memory: 32 GB Flash + SDHC kaartslot
• HD->SD movie conversie
• Aansluiting voor hoofdtelefoon en microfoon

Canon LEGRIA HF M36 individuele kenmerken
• Dual Flash memory: 8 GB Flash + SDHC kaartslot
• HD->SD movie conversie

Canon LEGRIA HF M306 individuele kenmerken
• Geheugen: Alleen SDHC kaartslot

Canon Legria HF M prijs en beschikbaarheid
De camcorders zijn beschikbaar vanaf maart. De adviesprijzen zijn:
HF M31: € 949,-
HF M36: € 799,-
HF M306: € 749,-.

Bron: Canon


Canon HF M31 prijs vergelijking

Canon HF M36 prijs vergelijking