CookiesCanon Legria HF M serie camcorders

15 januari 2011 11:42 door Hans Wind

Canon Legria HF M serie camcordersMet de introductie van de Canon LEGRIA HF M41, LEGRIA HF M46 en LEGRIA HF M406 vernieuwt de fabrikant haar LEGRIA HF M serie camcorders. Het gaat daarbij dan om een collectie van touchscreen AVCHD modellen die een hoge kwaliteit HD videosysteem combineren met een nieuwe reeks leuke en creatieve functies.

De LEGRIA HF M41, LEGRIA HF M46 en LEGRIA HF M406 zijn ontworpen voor gebruikers die plezier beleven aan filmen en hun videovaardigheden naar een volgend niveau willen brengen. Alle modellen zijn uitgevoerd met Canon’s HD CMOS Pro sensor voor Full HD videobeelden met een professionele uitstraling. Een nieuwe, unieke Story Creator functie zorgt voor een frisse, intuïtieve manier om videoclips vast te leggen die een verhaal vertellen.

Met een HD CMOS Pro sensor afkomstig uit Canon’s camcorder assortiment voor professionele gebruikers, zorgt elke camcorder dankzij een 160% vergroting van het lichtgevoelige vlak van de sensor voor sterk verbeterde prestaties bij weinig omgevingslicht*.
Grotere pixels zijn in staat meer licht vast te leggen, verhogen de gevoeligheid en bieden een groter dynamisch bereik voor meer tintgradaties tussen lichte delen en donkere schaduwpartijen. Een nauwkeurige kleurreproductie garandeert dat alle opnamen een optimale kwaliteit hebben, terwijl de Full HD resolutie van de sensor betekent dat gebruikers hun opnamen kunnen bekijken op HDTV’s zonder dat het formaat moet worden aangepast.

De geheel nieuwe, originele Canon HD Video lens heeft een geavanceerd optisch systeem dat is ontworpen voor snelle, stille en nauwkeurige prestaties en voor minimale beeldvertekening. Een 10x optische zoom stelt gebruikers in staat onderwerpen met een reeks aan brandpuntsafstanden vast te leggen en een lensopening van f/1.8 draagt bij aan sneller filmen. Deze combinatie zorgt voor opnamen met een aantrekkelijke achtergrondonscherpte.

De nieuwe lens is ook uitgevoerd met Canon’s Optical Image Stabilizer (OIS) technologie, zodat gebruikers in uiteenlopende situaties trillingsvrij opnamen kunnen maken.

Dynamic IS reduceert het effect van cameratrilling in omgevingen waar de gebruiker zich tijdens het filmen verplaatst of beweegt. Powered IS helpt beelden stabiel te houden tijdens gebruik van de tele-instelling van de zoom. Dit stelt gebruikers in staat om zonder statief onderwerpen op grote afstand trillingsvrij vast te leggen.

Story Creator

De nieuwe Story Creator lijkt op een persoonlijke filmregisseur en helpt gebruikers met het type scène dat ze kunnen filmen om hun verhaal te vertellen – ongeacht of het nu een vakantiedagboek of een familiefeest is. Story Creator is een leuke manier om beeldmateriaal vast te leggen en te delen. Het programma is creatief, eenvoudig en vindt volledig in de camcorder zelf plaats** – gebruikers kunnen hun films maken terwijl ze bezig zijn het beeldmateriaal vast te leggen.

Verbeterde touchscreen bediening

Alle modellen hebben een groot 7,5 cm (3,0”) touchscreen LCD met 230k-dot resolutie. Het touchscreen geeft toegang tot een groot aantal functies, zoals Touch Decoration – een leuke, unieke functie om videobeelden te verbeteren. Gebruikers kunnen met deze functie in real time animaties, stempels, kaderranden en persoonlijke boodschappen aan hun beeldmateriaal toevoegen. Het LCD garandeert dat beelden scherp en menu’s duidelijk zijn en dat beeldmateriaal gemakkelijk te vinden is. Een 0,61 cm (0,24”) Electronic Viewfinder (EVF) op de LEGRIA HF M41 biedt daarnaast een alternatieve manier om beeldmateriaal vast te leggen in omgevingen met moeilijke belichtingscondities.

Cinema-Look Filters

Een andere nieuwe functie bij de LEGRIA HF M serie is Cinema-Look Filters. Deze functie maakt het gemakkelijk om gewone scènes te veranderen door direct de uitstraling van het beeldmateriaal te wijzigen. Gebruikers kunnen vooraf verschillende effecten bekijken en vervolgens het effect selecteren dat het beste bij de scène past. Met keuze uit acht filters kan de sfeer van een opname direct worden gewijzigd. Het ‘Vivid’ effect voegt kleur en contrast toe aan het beeldmateriaal, terwijl ‘Dream’ het beeld een magisch, bijna dromerig effect geeft. ‘Cool’ geeft scènes de uitstraling van een science fiction film. Alle filters worden in de camcorder zelf toegepast, zodat gebruikers hun beeldmateriaal op een creatieve wijze kunnen aanpassen zonder dat een PC of extra software nodig is.

Hoge kwaliteit geluid

De nieuwe LEGRIA HF M serie biedt een reeks interessante geluidsfuncties. Deze zijn mogelijk dankzij de nieuwe, krachtige ingebouwde microfoon. Deze microfoon heeft een hogere gevoeligheid en registreert het geluid in de stilste scènes met minimale achtergrondruis. Met Directionally Switching kunnen gebruikers de opnamefunctie voor het geluid aanpassen en richten op een bepaald onderwerp. Met Zoom Mic wordt automatisch het geluidsniveau verhoogd tijdens inzoomen om te zorgen dat het geluid van onderwerpen op grote afstand van optimale kwaliteit blijft. Een Audio Equalizer maakt het mogelijk de klank van het geluid te optimaliseren en zo de beste resultaten te behalen. Gebruikers kunnen het geluid aanpassen aan het onderwerp, de scène of het beeldmateriaal.

Home movies

Alle modellen maken het eenvoudig om goede videobeelden vast te leggen, zelfs voor beginners. De nieuwe en verbeterde Smart Auto detecteert onmiddellijk de condities van de scène en selecteert automatisch één van de 38 verschillende instellingen om het best mogelijke beeldmateriaal vast te leggen. Een nieuwe Tele Macro functie zorgt voor fraaie close-ups van onderwerpen die zich op slechts 40 cm afstand bevinden. Of het nu gaat om het filmen van mensen, interieurs of landschappen, Smart Auto doet het zware werk. Het enige dat gebruikers moeten doen is het onderwerp selecteren dat ze willen filmen.

De Instant AF technologie zorgt voor snel en nauwkeurig automatisch scherpstellen en is onmisbaar voor hoge kwaliteit HD videobeelden. Met een snel 2-sensor systeem voorkomt deze technologie dat eventuele scherpstelfouten optreden die op grote HD schermen extra duidelijk zichtbaar zijn. Gezichtsdetectie werkt samen met Instant AF om te zorgen dat de gezichten die de gebruiker wil vastleggen scherp en goed belicht in beeld komen.

Langer filmen met twee kaartslots

Alle modellen zijn uitgerust met twee kaartslots die de nieuwste SDXC kaarten ondersteunen. Met Relay Recording kunnen gebruikers langer blijven filmen, want zodra een geheugenkaart vol is wordt automatisch overgeschakeld naar de andere kaart. Met behulp van de Eye-Fi connected functie is het in-camcorder naar Standard Definition geconverteerde beeldmateriaal direct te uploaden, zodat gebruikers het beeldmateriaal snel kunnen delen met vrienden of familie.

Accessoires

De LEGRIA HF M serie is compatibel met een reeks accessoires. Een nieuwe Bluetooth Wireless Microphone*** stelt gebruikers in staat geluid op 50 meter afstand duidelijk vast te leggen en ondersteunt tweeweg communicatie tussen de cameraman en onderwerp bij het kiezen van de juiste compositie. Een nieuwe WP-V3 waterdichte behuizing is ideaal voor onderwateropnamen, terwijl de geïntegreerde mini-hotshoe compatibiliteit biedt met een reeks externe microfoons en videolampen. Ook bestaande 43mm lensadapters kunnen worden gebruikt.

Algemene kenmerken van de LEGRIA HF M serie

• Canon HD CMOS Pro sensor

• 10x HD Video lens, iris-vormig diafragma

• Optical Image Stabilisation

• Superieure geluidsregistratie

• Creatieve Cinema functies

• Touch Decoration

• 7,5 cm touchscreen

• Smart Auto, Gezichtsdetectie, Instant AF

LEGRIA HF M41 individuele functies

• EVF

• 32 GB geheugen, twee SDXC kaartslots

LEGRIA HF M46 individuele functies

• 16 GB geheugen, twee SDXC kaartslots

• LEGRIA HF M406 individuele functies:

• Twee SDXC kaartslots

* Vergeleken met CMOS sensoren die eerder in Canon camcorders werden gebruikt.
** Afhankelijk van beschikbaarheid van internetaansluiting.
*** Alleen compatibel met LEGRIA HF M41 model.

Canon Legria HF M prijs en beschikbaarheid
• Camcorder LEGRIA HF-M41 € 819
• Camcorder LEGRIA HF-M46 € 719
• Camcorder LEGRIA HF-M406 € 669

Bron: Canon