CookiesCanon Legria HF R serie HD camcorders

15 januari 2011 11:07 door Hans Wind

Canon Legria HF R serie HD camcordersCanon annonceert met de LEGRIA HF R28, LEGRIA HF R26 en LEGRIA HF R206 een volledig nieuw ontworpen assortiment HD camcorders. Deze nieuwe LEGRIA HF R serie met instapmodellen is ontworpen voor gebruikers die na filmen met mobiele telefoons en compact camera’s de volgende stap in HD TV videokwaliteit willen zetten.

De LEGRIA HF R28, LEGRIA HF R26 en LEGRIA HF R206 bieden creatieve functies en een videokwaliteit die volgens de fabrikant niet eerder op dit niveau beschikbaar was bij HD camcorders. Tot de kenmerken behoren een Full HD CMOS sensor, Smart Auto en Gezichtsdetectietechnologie. De nieuwe Touch Decoration functie biedt creativiteit zonder dat een PC nodig is. Met keuze uit drie compacte, lichtgewicht ontwerpen kunnen gebruikers hun camcorder overal mee naar toe nemen en fraaie videobeelden vastleggen.

Het hart van de LEGRIA HF R serie wordt gevormd door het Canon HD Camera System, bestaande uit een 3,2 Megapixel Full HD CMOS sensor voor hogere prestaties bij weinig omgevingslicht, een originele Canon HD Video Lens en een krachtige DIGIC DV III processor. De 28x Advanced Zoom stelt gebruikers in staat onderwerpen ver weg vast te leggen, terwijl het systeem het ook mogelijk maakt beelden met 24 Mbps op te slaan, zodat ook snelle actiemomenten perfect op het scherm verschijnen.

Een groot 7,5 cm (3,0 inch) hi-res touchscreen LCD zorgt voor bediening, haarscherpe details en levensechte kleuren. Gebruikers kunnen de vastgelegde beelden eenvoudig bekijken. De gebruikersinterface maakt het navigeren heel gemakkelijk en met Canon’s 3D Flip View is het aan de hand van opnamedag en opnametijdstip eenvoudig om beeldmateriaal op te zoeken. Door met hun vingers over het scherm te vegen, kunnen gebruikers de clips selecteren en bekijken.

De Smart Auto modus maakt het zelfs voor beginners eenvoudig om direct perfecte videobeelden vast te leggen. De instellingen van de camcorder worden automatisch geoptimaliseerd voor de scène en de lichtcondities. Smart Auto kan nu maximaal 38 scènes detecteren en heeft een nieuwe Tele Macro functie die gebruikers in staat stelt op onderwerpen scherp te stellen die zich slechts op 40 cm afstand bevinden. Ideaal voor indrukwekkende close-ups van kleine onderwerpen.

Alle modellen beschikken ook over een Dynamic Image Stabilizer. Deze zorgt voor goede beeldstabilisatie. Niet alleen worden beeldtrillingen onderdrukt die extra zichtbaar zijn bij weergave op HDTV’s, de Dynamic Image Stabilizer helpt gebruikers ook vloeiende beelden vast te leggen, zelfs als ze worden opgenomen tijdens wandelen of autorijden.

Met de Gezichtsdetectietechnologie zien vrienden en familieleden er altijd op hun best uit. Deze technologie kan maximaal 35 gezichten binnen een scène detecteren en zorgt vervolgens dat elk gezicht haarscherp en goed belicht wordt vastgelegd.

Creatieve videobeelden met een eigen stempel

De LEGRIA HF R biedt creatieve ondersteuning om videobeelden nog persoonlijker te maken. Touch Decoration stelt gebruikers in staat hun videobeelden op een unieke, persoonlijke manier aan te passen door clips te voorzien van bijschriften, foto’s en animaties om een persoonlijke videoboodschap te maken. Een meegeleverde stylus pen maakt het gemakkelijk om met de hand tekst toe te voegen en stempels of afbeeldingen te plaatsen.

Tot de beschikbare Touch Decoration functies behoren een aantal speciale effecten voor videobeelden die met de camcorder zelf zijn aan te geven. Dit stelt gebruikers in staat effecten toe te voegen die in het verleden vele uren achter de PC vergden. Persoonlijke videoboodschappen die online kunnen worden gedeeld, vormen ook een leuke manier om “Gefeliciteerd met je verjaardag” of “Veel succes” te zeggen tegen een vriend of kennis die zich op grote afstand bevindt.

Nooit het belangrijkste moment missen

Alle modellen zijn uitgevoerd met twee kaartslots die SDXC kaarten ondersteunen. Dit stelt gebruikers in staat meer beeldmateriaal vast te leggen dan het 32 GB flash memory van de LEGRIA HF R28 biedt. Zelfs de langste vakantie kan nu helemaal worden gefilmd. Dankzij de twee kaartslots kan beeldmateriaal met de camcorder van de ene naar de andere geheugenkaart worden gekopieerd. Gebruikers kunnen speciale herinneringen zo snel en gemakkellijk delen. Met Relay Recording kunnen gebruikers blijven filmen zonder zich zorgen te maken over te weinig geheugenruimte: zodra een geheugenkaart vol is, wordt automatisch omgeschakeld op de andere kaart.

Een intelligente Li-ion accu laat op de minuut nauwkeurig zien hoeveel tijd nog beschikbaar is. Gebruikers weten nu altijd wanneer de accu moet worden opgeladen.

Voor snel en gemakkelijk online delen van beeldmateriaal ondersteunen de LEGRIA HF R28 en LEGRIA HF R26 in-camera conversie van HD naar Standard Definition. Met de gratis PIXELA software kunnen gebruikers hun videoclips vervolgens direct uploaden naar YouTube. Alle modellen zijn compatibel met Eye-Fi wireless memory cards*, zodat gebruikers hun beeldmateriaal rechtstreeks vanaf de camcorder kunnen uploaden naar videosites.

Om het afspelen van beeldmateriaal thuis zo gemakkelijk mogelijk te maken, kan elk model via een mini HDMI connector en meegeleverde kabel direct op een HD televisie worden aangesloten. Beeld en geluid zijn met één gemakkelijke handeling weer te geven.

Accessoires
Voor het eerst bij een instapmodel camcorder beschikt elk model uit de LEGRIA HF R serie over lensschroefdraad om het opnamebereik met de nieuwe TL-H34 II teleconverter te vergroten voor detailrijke close-ups en met de WD-H34II groothoekconverter voor een breder beeld in kleine ruimten.

Algemene kenmerken van de LEGRIA HF R serie:

• 3,2 Megapixel Full HD CMOS sensor

• Hi-res 7,5 cm touchscreen LCD

• 28x Advanced zoom

• Smart Auto met Tele Macro

• Dynamic Image Stabilizer

• Touch Decoration

• 24 Mbps beeldkwaliteit

• Inclusief HDMI kabel

• Gezichtsdetectie

LEGRIA HF R28 individuele kenmerken

• 32 GB Flash memory; twee SDXC slots

LEGRIA HF R26 individuele kenmerken

• 8 GB Flash memory; twee SDXC slots

LEGRIA HF R206 individuele kenmerken

• Twee SDXC kaartslots

* Ondersteuning van Eye-Fi kaartfuncties (inclusief draadloze overdracht) wordt voor dit product niet gegarandeerd. Doet zich met een Eye-Fi kaart een probleem voor, neem dan contact op met de producent van de kaart. In veel landen is goedkeuring vereist voor gebruik van Eye-Fi kaarten. Zonder goedkeuring is het gebruik van de kaart niet toegestaan. Als onduidelijk is of de kaart is goedgekeurd voor gebruik in een bepaald land, neem dan s.v.p. contact op met de producent van de kaart.

Canon Legria HF R serie prijs en beschikbaarheid
• Camcorder LEGRIA HF-R28 € 509
• Camcorder LEGRIA HF-R26 € 409
• Camcorder LEGRIA HF-R206 € 389

Bron: Canon