CookiesCanon Legria HF S camcorder serie introductie

5 januari 2010 20:16 door Hans Wind

Canon Legria HF S camcorder serie introductieCanon kondigt vandaag de introductie aan van de nieuwe LEGRIA HF S serie – een collectie Full High Definition (HD) camcorders die is ontworpen voor filmmakers en gevorderde videoamateurs.

Door de controle op het beeld in handen van de gebruiker te leggen, biedt de LEGRIA HF S serie een unieke set functies en mogelijkheden die zorgen voor een uitzonderlijk hoge videokwaliteit. Elk model combineert de toonaangevende Canon imaging technologie met geavanceerde handmatige bediening, zodat alles aanwezig is om perfecte HD-movies te maken.

Dankzij het Canon HD Camera System met een 8 Megapixel Full HD CMOS sensor, Canon HD Video Lens (10x optische zoom) en de DIGIC DV III beeldprocessor, bieden LEGRIA HF S serie camcorders het allerbeste in HD-beeldkwaliteit.

Daarnaast kunnen alle modellen haarscherpe, detailrijke AVCHD opnamen maken met 24 Mbps – de hoogst mogelijke snelheid.

Stabiele, trillingsvrije opnamen bij maximale zoom zijn mogelijk dankzij een nieuwe Powered Optical Image Stabilizer (OIS). Deze wordt handmatig ingeschakeld en werkt samen met Canons bestaande Dynamic Optical Image Stabilizer systeem voor extra reductie van beeldtrillingen. De modellen in de LEGRIA HF S serie zijn uitgevoerd met een nieuw hexagonaal diafragma dat is voorzien van zes lamellen. Dit zorgt voor fraaie achtergrondonscherpte bij videobeelden of digitale foto’s waar een korte scherptediepte wordt gebruikt.

De geluidsmogelijkheden sluiten aan bij de superieure videoprestaties. Elk model is voorzien van een ingebouwde Auto Microphone Attenuator. Deze zorgt dat het geluid tijdens filmen op de juiste wijze wordt vastgelegd en biedt de mogelijkheid om het volume handmatig te regelen. Aansluitingen voor microfoon en hoofdtelefoon maken de set geavanceerde audiokenmerken compleet.

Touch-screen en handmatige bediening – perfecte filmbeelden
De modellen in de nieuwe LEGRIA HF S serie behoren tot de eerste LEGRIA camcorders met nieuwe touch-technologie op basis van een 922.000 dots tellend 8.8 cm (3.5) LCD touch-screen – het grootste schermformaat dat verkrijgbaar is.

Het scherm is groter dan elk eerder LEGRIA scherm en biedt vier keer meer details, vier keer meer contrast en geeft – in tegenstelling tot veel digitale camcorders – 100% van het opgeslagen beeldmateriaal weer. Deze combinatie maakt filmen nog gemakkelijker, van compositie tot scherpstelling.

De nieuwe Touch Focus, Touch Exposure en Touch Tracking functies stellen gebruikers in staat om snel en eenvoudig videobeelden vast te leggen. De unieke gebruikersinterface biedt schuivende instelschalen die een alternatief vormen voor het handmatig aanpassen van diafragma, sluitertijd en belichting.

Een nieuw ontworpen handmatig instelwiel, een “0.69 cm (0.27”) EVF (alleen bij de LEGRIA HF S21) en een aansluiting voor afstandsbediening – voor het aanpassen van belangrijke functies zoals scherpstelling en zoom – zorgen samen met het nieuwe LCD-scherm voor meer bedieningsmogelijkheden dan ooit tevoren.

Snel door de menu’s navigeren
Naast een nieuwe manier van bediening, zorgt het touch-screen LCD ook dat beeldmateriaal snel kan worden opgespoord en bekeken. Miniaturen van movies kunnen worden bekeken door eenvoudigweg van de ene pagina naar de volgende te schuiven, terwijl het opvallende 3D Flip View het gemakkelijk maakt om videoclips te vinden in grote bibliotheken vol videomateriaal.

Voor iedereen gemakkelijk in gebruik
De LEGRIA HF S serie biedt gebruikers die de beste kwaliteit willen maar de voorkeur geven aan ‘mikken & klikken’ een aantal interessante mogelijkheden. De Smart Auto mode is voor het eerst beschikbaar bij LEGRIA camcorders en maakt gebruik van intelligente scènedetectietechnologie om maximaal 31 verschillende typen scènes te herkennen en daarvoor de juiste instellingen aan te geven. De Video Snapshot mode stelt gebruikers in staat nog creatiever om te gaan met hun opnamen door beeldmateriaal in reeksen van twee, vier of acht seconden vast te leggen en zo veelzijdige clips te maken die samen gemakkelijk een complete video movie vormen.

De Pre REC mode stelt gebruikers in staat beeldmateriaal vast te leggen voordat ze al met opnemen zijn begonnen. Een interne buffer registreert drie seconden aan beeldmateriaal voordat de opnamefunctie wordt ingeschakeld, zodat geen actiemoment wordt gemist.

Moeiteloos video’s delen
Gebruikers van modellen uit de LEGRIA HF S serie kunnen met de camcorder HD-beeldmateriaal converteren naar Standard Definition (SD) MPEG2 bestanden om deze direct met anderen te delen. De functie Easy Web Upload maakt het gemakkelijk om videoclips op YouTube™ te zetten. Gebruikers kunnen met de Canon DW-100 DVD brander beeldmateriaal rechtstreeks op DVD branden.

Met de HDMI aansluiting zijn gebruikers in staat opnamen op elke HD TV te laten zien aan vrienden en familie of om videobeelden rechtstreeks vast te leggen met een compatibele computer. Gebruikers kunnen een eigen muziekspeler aansluiten om tijdens weergave van het beeldmateriaal de muziek van hun keuze te laten horen.

Flexibele flash opslag
De LEGRIA HF S serie gebruikt hoge capaciteit flash memory – 64 GB bij de LEGRIA HF S21 en 32 GB bij de LEGRIA HF S20. Beide modellen beschikken over twee SDHC slots voor totaal 64 GB aan extra opslagruimte. De LEGRIA HF S200 registreert de beelden uitsluitend op verwisselbare SDHC kaarten: twee slots bieden totaal 64 GB aan flexibele opslagruimte die door gebruikers naar wens is toe te voegen en te verwijderen.

Met de nieuwe functie Relay opnamen kan de camcorder tijdens het filmen automatisch wisselen tussen opslagbronnen zonder dat de gebruiker iets hoeft te doen.

Accessoires
Alle modellen in de LEGRIA HF S serie zijn compatibel met het uitgebreide assortiment Canon LEGRIA accessoires, waaronder objectiefadapters, accu’s en Canons nieuwe 5.1 channel surround microfoon, de SM-V1.

Canon LEGRIA HF S serie – belangrijkste kenmerken:
• 8 Megapixel Canon Full HD CMOS
• 10x zoom Canon HD Video Lens
• 8.8 cm (3,5”) touch-screen LCD (922k dots)
• Geavanceerde handmatige bediening, inclusief instelwiel en gebruikerstoets
• DIGIC DV III beeldprocessor
• 24 Mbps Full HD beeldregistratie
• Dynamic Optical Image Stabilizer met Powered Optical Image Stabilizer mode
• Instant AF
• Gezichtsdetectietechnologie
• Smart Auto
• Dubbele SDHC kaartslots
• Relay opnamen
• Aansluiting voor afstandsbediening
• Video Snapshot
• HD-naar-SD conversie
• YouTube™ Ready
• Auto Microphone Attenuator
• Hexagonaal diafragma
• 25p Cinema mode
• Mini-accessoireschoen + uitgebreide audioregeling

Canon LEGRIA HF S21 individuele kenmerken
• Dual Flash memory: 64 GB Flash + dubbele kaartslots
• 0,69 cm (0,27”) kleuren EVF

Canon LEGRIA HF S20 individuele kenmerken
• Dual Flash memory: 32 GB Flash + dubbele kaartslots

Canon LEGRIA HF S200 individuele kenmerken
• Geheugen: dubbele SDHC kaartslots

Canon Legria HF S prijs en beschikbaarheid
De camcorders zijn beschikbaar vanaf april 2010 en de adviesprijzen zijn:
HF S21: € 1349,-
HF S20: € 1149,-
HF S200: € 1049,-.

Bron: Canon


Canon HF S21 prijs vergelijking

Canon HF S20 prijs vergelijking