CookiesCanon Legria HF S10 en HF S100 HD camcorders introductie

5 januari 2009 20:58 door Hans Wind

Canon Legria HF S10 en HF S100 HD camcorders introductieCanon introduceert vandaag een nieuwe generatie HD camcorders met flashgeheugen: de professionele LEGRIA HF S-serie. Door het combineren van een aantal unieke en geavanceerde imaging technologieén zijn de LEGRIA HF S10 en LEGRIA HF S100, volgens Canon, een doorbraak op het gebied van HD-filmen ”“ en helpen zij videografen hun films op een hoger niveau te brengen.

Het bekroonde Canon HD-camcordersysteem is speciaal voor de LEGRIA HF Serie vernieuwd en aangepast. Dit vernieuwde systeem combineert een 8,0 Megapixel Full HD CMOS-sensor en een originele Canon HD-videolens met 10x optische zoom met de nieuwe DIGIC DV III-processor. De beeldgrootte is bijna drie keer groter dan Full HD-resolutie wat resulteert in het summum van beeldkwaliteit.

Canon Legria HF-S100Door de vele professionele bedieningselementen en functies zijn de LEGRIA HF S10 en LEGRIA HF S100 beiden geschikt voor veeleisende consumenten of professionele filmers.

“Deze twee camcorders bevestigen opnieuw Canons toonaangevende positie op het gebied van digitale video en laten de creatieve gemeenschap van vandaag profiteren van de beeldkwaliteit van morgen,” vertelt Mogens Jensen, Head of Canon Consumer Imaging, Europe. “Door de allernieuwste HD-technologieén te combineren met alle voordelen van flashgeheugen zijn zij opnieuw een bewijs van onze innovatiegerichtheid.“

De Canon LEGRIA HF S10 en LEGRIA HF S100 kenmerken
• Volledig nieuw Canon HD-camerasysteem
o Canon HD-videolens (filtermaat 58 mm) met 10x optische zoom en Super Range Optical Image Stabilizer (OIS)
o 8,0 Megapixel Full HD CMOS-sensor
o Zeer snelle DIGIC DV III-processor
• Instelbare bedieningselementen: de gebruiker kan functies toewijzen aan het handmatige instelwiel en de Custom-knop
• Geavanceerde beeldfuncties: Magnifying en Colour Peaking voor handmatige scherpstelling, Zebra Assist voor handmatige belichting, selecteerbare Automatic Gain Control (AGC) limiet, Colour Bar en Test Tone output
• Instant AF voor snel en nauwkeurig automatisch scherpstellen
• Rangeopties
o LEGRIA HF S10: dual-flashgeheugen opnamen naar 32GB intern geheugen en SDHC-geheugenkaarten
o LEGRIA HF S100: direct opnemen naar geheugenkaart
• Microfoonaansluiting en handmatige audioregelaars voor superieure audiokwaliteit
• Geavanceerde fotofuncties: 8,0 Megapixel digitale foto’s, beeldrichtingsensor en nieuwe Photo Burst mode
• Uitbreidbaar systeem: geavanceerde mini-accessoireschoen en HDMI- en componentuitgangen
• De functie Pre REC zorgt ervoor dat een belangrijke opname nooit meer wordt gemist
• Gezichtsdetectietechnologie, Dual Shot en Video Snapshot vergemakkelijken het maken van prachtige films
• Bewerkingssoftware PIXELA ImageMixer™ wordt meegeleverd; Canon Solution Disk voor het beheren van digitale foto’s

HF S100 en HF S10 beeldkwaliteit
De vooruitgang met de LEGRIA HF S10 en LEGRIA HF S100 was alleen mogelijk door een aantal unieke Canon HD-technologieén met elkaar te combineren.

De 8,0 Megapixel CMOS-sensor ”“ 6,0 Megapixels effectief voor video ”“ legt beelden vast die groter zijn dan 1920×1080 resolutie zodat elk detail haarscherp wordt vastgelegd. Video wordt vervolgens omgezet naar 1080i HD resolutie en opgenomen met de maximale snelheid van de AVCHD-norm ”“ 24 Mbps ”“ voor haarscherpe en vloeiende beelden. Om zeker te zijn van optimale prestaties bij weinig licht zijn de camcorders uit deze serie voorzien van een grote HD-videolens (filtermaat 58 mm) met 10x optische zoom. De 1,7x digitale teleconverter vergroot het zoombereik tot 17x zonder dat dit ten koste van de HD-kwaliteit gaat. Canons Super Range Optical Image Stabilizer combineert twee verschillende systemen voor het detecteren van trillingen om die over het hele frequentiegebied beter te compenseren ”“ van de trillingen die het gevolg zijn van het ademen tot aan de snelle trillingen tijdens een autorit. Door deze voordelen leggen de LEGRIA HF S10 en LEGRIA HF S100 een ongeveer 12,5% hogere beeldresolutie vast dan de populaire Canon HF11.

De nieuwe DIGIC DV III-beeldprocessor is speciaal ontworpen om de grote hoeveelheid beeldgegevens van de 8,0 Megapixel sensor te verwerken. Met zijn verbeterde kleurgradatie ondersteunt deze processor het uitgebreide kleurengamma van xvYCC Colour Space (x.v.Color). DIGIC DV III zorgt ook voor onovertroffen AE (Auto Exposure) prestaties ”“ zoals een 25% groter dynamisch bereik voor natuurlijke tinten in situaties met hoge contrasten ”“ en ondersteunt bovendien de introductie van Gezichtsdetectietechnologie.

Gezichtsdetectie
Canons Gezichtsdetectietechnologie kan in één beeld tot 35 gezichten detecteren en de opname-instellingen daarop afstemmen. Tot negen gezichten kunnen worden gemarkeerd: de gebruiker selecteert een van deze gezichten als belangrijkste gezicht om op scherp te stellen. De geavanceerde Face Select and Track technologie ”“ vergelijkbaar met die in Canons digitale compactcamera’s ”“ zorgt ervoor dat het geselecteerde gezicht zo lang mogelijk geselecteerd blijft.

Gezichtsdetectie AE (automatische belichting) benut de kracht van DIGIC DV III om snel de juiste belichting in te stellen. Gezichtsdetectie AF (automatisch scherpstellen) maakt gebruik van Canons Instant AF-systeem ”“ dat zowel snel als nauwkeurig is ”“ om gezichten te volgen en ervoor te zorgen dat deze scherp in beeld komen. Canons Gezichtsdetectiesysteem is uniek, reageert buitengewoon snel en soepel ”“ zelfs als de achtergrond achter het gezicht aanzienlijk donkerder of lichter is. Met de functies Face Jump en Face Timeline kunnen gebruikers tijdens het weergeven snel en gemakkelijk door de beelden zoeken.

Professionele tools
Met de camcorders uit de LEGRIA HF S-serie beschikken videografen over professionele tools waarmee zij kunnen filmen zoals zij willen. Door de directe toegang tot handmatig instelbare opnamefuncties, met het programmeerbare instelwieltje en de Custom-knop, kunnen zij snel reageren op dynamische veranderingen in de opnamesituatie.

Colour Peaking geeft randen van onderwerpen op het LCD-scherm scherper weer wat het handmatig scherpstellen vergemakkelijkt. Zebra Assist maakt het gemakkelijker om te beoordelen of delen van het beeld overbelicht zijn. Het LCDscherm kan worden ingesteld op 100% underscan, zodat het scherm nauwkeurig laat zien hoe de beelden op een televisie worden weergegeven. De AGC-limieten, een functie die meestal alleen in high-end camcorders wordt aangetroffen, stellen gebruikers in staat om de gevoeligheid van de camera te versterken als er maar weinig licht beschikbaar is.

Technologie om op te vertrouwen
Door het goed in de hand liggende circulair gemodelleerde design zijn alle bedieningselementen eenvoudig te bedienen. Een nieuwe gebruikersinterface maakt de camcorder met het menusysteem nog efficiénter in gebruik. Tijdens professionele opnamen stellen de functies Colour Bar en Test Tone gebruikers in staat om externe schermen en audioapparatuur nauwkeurig af te stemmen op de output van de camcorder.

Door de nieuwe functie Pre REC in te schakelen, neemt de camcorder continu steeds drie seconden beeld op als deze is ingeschakeld. Zodra de gebruiker op de opnameknop drukt, worden de voorgaande drie seconden automatisch toegevoegd aan het begin van de clip. Dit is een effectieve manier om ervoor te zorgen dat de opname niet wordt gemist als de actie sneller plaatsvindt dan verwacht.

Canon Dual Shot vereenvoudigt de soms verwarrende hoeveelheid opnamefuncties op conventionele functiewieltjes. Naast speciale functies voor filmen en fotograferen, die toegang bieden tot handmatige instellingen, is er een derde optie ”“ Dual Shot. Dual Shot stelt alle functies van de camcorder in op automatisch, zodat de gebruiker zich kan concentreren op het onderwerp. Met Dual Shot kunnen gebruikers snel achtereen videobeelden en foto’s vastleggen, zonder een ander opnameprogramma te hoeven instellen ”“ digitale foto’s kunnen op elk moment worden gemaakt, zelfs tijdens het filmen. De nieuwe functie Photo Burst legt foto’s niet alleen met een hoge resolutie van 8 Megapixels vast, maar stelt gebruikers ook in staat om van een filmbeeld van één seconde 25 digitale foto’s te maken ”“ elk met een resolutie van een 2,07 Megapixel. Ook het bekijken van beelden is vergemakkelijkt. Eén druk op een knop is voldoende.

De voordelen van flashgeheugen
De LEGRIA HF S10 en LEGRIA HF S100 laten gebruikers profiteren van alle voordelen van flashgeheugen. Flash verbruikt minder energie dan gewone opnamemedia en start sneller op. Omdat flashgeheugen bovendien kleiner is, zijn camcorders met een compacter en lichter design mogelijk. Flashgeheugen bevat geen bewegende onderdelen. Ondanks de schokken en stoten waar een camcorder vaak aan blootstaat, blijven uw films veilig.

Het assortiment bevat twee modellen: de LEGRIA HF S10 met dual-flashgeheugen legt beelden vast in het interne geheugen van 32 GB ”“ in de instelling met de meest efficiénte kwaliteit voldoende groot voor ruim 12 uur HD-video , of tot 3 uur in de instelling voor de hoogste kwaliteit van 24 Mbps ”“ en op uitneembare SDHCgeheugenkaarten.

De LEGRIA HF S100 neemt beelden direct op naar geheugenkaart, zodat gebruikers deze gemakkelijk met anderen kunnen delen.

Vandaag werden nog enkele andere modellen in de Legria serie aangekondigd: de HF200 en HF20 en de HV40

Prijs en beschikbaarheid HF S10 en HF S100
Start van de verkoop van deze camcorders zal in de loop van april zijn. De HF S10 kost 1.549 Euro en de prijs voor de HF S100 zal 1.349 Euro zijn.


Bron: Canon


Canon HF S10 prijs vergelijking

Canon HF S100 prijs vergelijking