CookiesCanon Legria HF20 en HF200 HD camcorders introductie

5 januari 2009 21:31 door Hans Wind

Canon Legria HF20 en HF200 HD camcorders introductieCanon introduceert haar kleinste en stijlvolste HD camcorders ooit: de LEGRIA HF20 en LEGRIA HF200. Deze nieuwe modellen leggen films vast in 1080i HD kwaliteit en zijn ongeveer 17% kleiner dan hun voorgangers. Uitgerust met een vernieuwd Canon HD-camerasysteem met 15x optische zoom stimuleren zij gebruikers om Freecording te ontdekken: het idee dat HD-movies overal en op elk moment kunnen worden gemaakt ”“ en altijd met prima resultaten.

De LEGRIA HF20 met dual-flashgeheugen combineert een intern geheugen van 32 GB, voldoende voor ruim 12 uur opnemen, met het gemak van direct opnemen naar geheugenkaart. De LEGRIA HF200 legt films en foto’s vast op handige SDHC (High Capacity) geheugenkaarten die ideaal zijn om met anderen te delen. De nieuwe LEGRIA HF20 en LEGRIA HF200 beschikken over tal van nieuwe, gebruikersvriendelijke opnamefuncties die worden aangestuurd door Canons allernieuwste DIGIC DV III-processor.

Canon Legria HF200“Deze camcorders verrassen de gebruiker op twee niveaus; hun kleine afmetingen, en hun mogelijkheid om zulke prachtige beelden vast te leggen,” vertelt Mogens Jensen, Head Canon Consumer Imaging, Europe. “Gebruikers hebben nu verbluffende Full HD-kwaliteit bij de hand ”“ op elk moment van de dag direct gereed voor Freecording.”

Canon LEGRIA HF20 en LEGRIA HF200 kenmerken
• Nieuw, ultralicht design ”“ slechts 340 g, Canons lichtste HD-camcorders ooit
1080i HD opnamen dankzij vernieuwd Canon HD-camerasysteem
o Nieuwe Canon HD-videolens met 15x optische zoom en Super Range Optical Image Stabilizer (OIS)
o Nieuwe ¼ inch 3,3MP Full HD CMOS-sensor
o Nieuwe DIGIC DV III-beeldprocessor
• Functies die het filmen gemakkelijk maken:
o Nieuwe Gezichtsdetectietechnologie
o Nieuw Video Snapshot programma voor het maken van filmmontages om te delen met anderen
o Nieuwe functie Pre REC om de opname nog gemakkelijker te maken
o Instant AF voor nauwkeurig en snel automatisch scherpstellen
• Dual-flashgeheugen: de LEGRIA HF20 legt films en foto’s vast in het interne geheugen van 32 GB of op SDHC-geheugenkaarten
• De LEGRIA HF200 legt films en foto’s direct vast op SDHC-geheugenkaart
• Geavanceerde fotofuncties ”“ inclusief 3,3 Megapixel digitale foto’s, de nieuwe Dual Shot mode en de functie Photo Burst (2,07 Megapixel)
• Uitbreidbaar en flexibel: microfoonaansluiting en handmatige audioregelaars voor superieure audiokwaliteit; geavanceerde mini-accessoireschoen; HDMI en componentuitgangen
• Gemakkelijk delen: compatibel met Canons standalone Canon DVD-brander DW-100; de bewerkingssoftware PIXELA ImageMixer wordt standaard meegeleverd

Het Canon HD-camerasysteem
Het voor de LEGRIA HF20 en LEGRIA HF200 vernieuwde Canon HD camerasysteem produceert videobeelden die scherper, vloeiender en kleurrijker zijn dan ooit. Alle onderdelen van het systeem ”“ lens, CMOS-sensor en beeldprocessor ”“ zijn gemaakt door Canon, alleen bestemd voor Canon en werken optimaal met elkaar samen.

Een nieuwe Canon HD-videolens werd geproduceerd volgens de strengste normen en biedt de resolutie die nodig is voor het maken van HD-films. Het extra bereik van de 15x optische zoom brengt de gebruiker dichter bij de actie. De lens is voorzien van Canons Super Range Optical Image Stabilizer (OIS), een geavanceerd systeem dat twee methoden van trillingsdetectie combineert om trillingen over het gehele frequentiegebied beter te compenseren. Het resultaat? Vloeiende, haarscherpe beelden. Een 3,3 Megapixel sensor met hoge resolutie legt beelden vast met een hogere resolutie dan voor Full HD nodig is.

Canons nieuwe DIGIC DV III-processor verwerkt deze enorme hoeveelheid beeldinformatie door gegevens vast te leggen met de maximale snelheid die volgens de AVCHD standaard is toegestaan: 24 Mbps. Dit resulteert in HD-videobeelden met een resolutie van 1920×1080, heldere kleuren en buitengewoon scherpe details. DIGIC DV III ondersteunt bovendien het uitgebreide kleurengamma van xvYCC Colour Space (x.v.Color) en Gezichtsdetectietechnologie.

Canons nieuwe DIGIC DV III-processor introduceert voor de eerste keer Gezichtsdetectie in Canon camcorders. Canons Gezichtsdetectietechnologie kan in één beeld tot 35 gezichten herkennen en de opname-instellingen daarop afstemmen. Tot negen gezichten kunnen worden gemarkeerd, terwijl de gebruiker één daarvan kan selecteren als hoofdonderwerp om op scherp te stellen. De geavanceerde Face Select and Track technologie ”“ vergelijkbaar met die in Canons digitale compactcamera’s ”“ zorgen ervoor dat het geselecteerde gezicht zo lang mogelijk geselecteerd blijft.

Gezichtsdetectie AE (automatische belichting) benut de kracht van DIGIC DV III om snel de juiste belichting in te stellen. Gezichtsdetectie AF (automatisch scherpstellen) maakt gebruik van Canons unieke Instant AF-systeem ”“ dat zowel snel als nauwkeurig is ”“ om gezichten te volgen en ervoor te zorgen dat deze scherp in beeld komen. Canons Gezichtsdetectiesysteem is uniek, reageert buitengewoon snel en soepel ”“ zelfs als de achtergrond achter het gezicht aanzienlijk donkerder of lichter is.
Gezichtsdetectie maakt ook het weergeven veel gemakkelijker: De instellingen Face Jump en Face Timeline laten de gebruiker snel de gewenste beelden terugvinden.

Nieuw voor Canon camcorders in 2009 is ook de functie Video Snapshot. Deze functie legt een dagje uit wel heel gemakkelijk vast, zonder dat complexe bewerkingen nodig zijn. Eén druk op een knop is voldoende om vier seconden video vast te leggen. Door deze clips achter elkaar te zetten, kan de gebruiker gemakkelijk een boeiende film maken. De uiteindelijke film kan vervolgens met muziek worden afgespeeld ”“ op de CD staan vijf muzieknummers die vrij van rechten zijn en al in de camcorder zijn geladen. Gebruikers kunnen ook muzieknummers uit hun eigen muziekbibliotheek uploaden.

Met de nieuwe functie Pre REC legt de camcorder continu drie seconden videobeeld vast terwijl het LCD-scherm is geopend. Zodra op de opnameknop wordt gedrukt, legt de camcorder ook alle actie vast die drie seconden eerder plaatsvond. Met Pre REC kan de gebruiker de tijd eigenlijk terugzetten en daardoor gebeurtenissen opnemen die anders zouden zijn gemist.

Digitale foto’s
Naast speciale functies voor het vastleggen van video en foto’s, biedt het functiewiel een derde optie: Dual Shot. Door om te schakelen naar Dual Shot worden alle belangrijke functies van de camcorder ingesteld op automatisch, zodat de gebruiker zich kan concentreren op het filmen en het maken van 3,3 Megapixel foto’s. Met Dual Shot kunnen foto’s op elk moment worden gemaakt, zelfs tijdens het filmen.

Ook het weergeven van de beelden is gemakkelijker gemaakt. Met één druk op een knop openen gebruikers een speciaal menu met miniatuurweergaven van de opgenomen beelden of foto’s en kunnen zij die direct bekijken. Met Photo Burst kunnen gebruikers digitale foto’s maken van een reeks opgenomen videobeelden. Eén druk op de Foto-knop resulteert in 25 afzonderlijke foto’s van één enkele seconde video ”“ een leuke manier om de beste beelden op foto vast te leggen.

De voordelen van flashgeheugen
De nieuwe LEGRIA HF20 en LEGRIA HF200 zijn Canons kleinste HD-camcorders ooit. Hun piepkleine design is mogelijk dankzij flashgeheugen en zij wegen slechts 340 gram. Flash is kleiner en veel lichter dan andere opnamemedia en biedt diverse voordelen ”“ zoals snellere opstarttijden en minder energieverbruik ”“ waardoor de gebruiker langer achtereen kan opnemen. Flashgeheugen is ook buitengewoon degelijk. Anders dan bij tapes en harde schijven zijn er geen bewegende onderdelen. Beelden gaan niet verloren, ook niet als de camcorder valt of schudt.

Het dual-flashgeheugen van de LEGRIA HF20 biedt de gebruiker een maximum aan flexibiliteit: het interne geheugen van 32 GB is voldoende voor ruim 12 uur opnemen in HD-kwaliteit. De aanvullende optie om op te nemen naar geheugenkaart is een handige manier om de capaciteit uit te breiden op een lange dag uit.

De LEGRIA HF200 is ideaal voor iedereen die films met anderen wil delen. Deze camcorder neemt direct op naar SDHC-geheugenkaarten. Deze kaarten zijn compact en gemakkelijk aan anderen mee te geven.

Vandaag werden ook nog andere modellen in de Legria serie aangekondigd: de HV40 en de HF S100 en HF S10

Canon Legria HF20 en HF200 prijs en beschikbaarheid
De verkoop van deze HD camcorders start in april. De HF20 gaat 949 Euro kosten en de prijs voor de HF200 is 749 Euro.


Bron: Canon


Canon HF20 prijs vergelijking

Canon HF200 prijs vergelijking