CookiesCanon Legria HF21 en HF S11 HD camcorders

19 augustus 2009 17:26 door Hans Wind

Canon Legria HF21 en HF S11 HD camcordersCanon breidt vandaag het assortiment high-definition LEGRIA-camcorders voor de consument uit met twee nieuwe vlaggenschepen, elk met een intern flashgeheugen van 64 GB, voldoende om ruim 24 uur achtereen op te nemen.

Zowel de Canon Legria HF21 als de Canon Legria HF S11 bieden vergeleken met hun voorgangers een aantal verbeteringen, zoals een geavanceerd Dynamic Optical Image Stabilizer (OIS) systeem, een verbeterde Video Snapshot mode en nieuwe mogelijkheden voor opnemen bij weinig licht. Beide producten leggen beelden vast in het grote flashgeheugen, de betrouwbaarste methode voor het opnemen van beelden. Camcorders die opnemen naar flashgeheugen zijn sneller, lichter en verbruiken minder stroom dan camcorders die opnemen naar een harde schijf. Nieuwe accessoires vergroten de opnameflexibiliteit, breiden de mogelijkheden van de camcorder uit en bieden gebruikers de vrijheid om overal beelden vast te leggen in de zeer hoge HD-kwaliteit, met de WP-V1 onderwaterbehuizing zelfs onderwater.

LEGRIA HF S11
Als nieuwe vlaggenschip in het assortiment combineert de LEGRIA HF S11 HD-camcorder professionele kenmerken en functionaliteit met Canons allerbeste HD-camerasysteem. De camcorder heeft een dual-flashgeheugen dat gebruikers in staat stelt om beelden vast te leggen in het interne geheugen en op uitneembare SDHC-flashgeheugenkaarten. Met een intern geheugen van 64 GB beschikt de HF S11 over meer intern geheugen dan welke andere camcorder ook en kunnen gebruikers ruim 24 uur achtereen videobeelden opnemen (LP mode). De LEGRIA HF S11 is leverbaar vanaf half september en heeft als adviesprijs € 1349,-.

Om gebruikers te helpen bij het vastleggen van de beste videokwaliteit is de LEGRIA HF S11 uitgerust met Canons nieuwe Dynamic OIS. Dit systeem elimineert feitelijk de effecten van cameratrillingen tijdens het filmen van wijdere opnamen zoals landschappen, grote groepen mensen en panorama’s. Deze functie zorgt voor altijd scherpe beelden, of de filmer nu wandelt, klimt of gewoon de actie probeert te volgen.

De onovertroffen high-definition kwaliteit van de LEGRIA HF S11 is te danken aan het Canon HD-camerasysteem: een originele Canon HD-videolens (met 10x optische zoom), een 8 Megapixel CMOS-sensor en een DIGIC DV III-beeldprocessor. Het HD-camerasysteem legt 1920×1080 Full HD-video vast met 24 Mbps en digitale foto’s met maximaal 8,0 MP. De optie om videobeelden progressief vast te leggen met 25p resulteert in een echte filmkwaliteit en verbetert bovendien de gevoeligheid bij weinig licht.

Door de vele mogelijkheden voor het controleren van de opname is de LEGRIA HF S11 ideaal voor de enthousiaste videograaf. Zo kunnen scherpstelling, belichting en audioniveaus handmatig worden ingesteld met het instelwieltje van de camcorder. De HF S11 bevat bovendien Auto Gain Control limieten – waarmee de gebruikers de gain van de camcorder bij weinig licht nauwkeurig kunnen instellen – zodat er een optimaal evenwicht ontstaat tussen de details die bij weinig licht worden vastgelegd en de duisternis van de nacht. Zebrapatronen en Colour Peaking zorgen voor perfecte opnamen, terwijl de Colour Bar/Test Tone-generator professionele gebruikers helpen bij het installeren van andere apparatuur.

Om gebruikers bij het filmen maximale flexibiliteit te bieden, kan de LEGRIA HF S11 eenvoudig worden gecombineerd met een groot aantal optionele accessoires, zoals de RA-V1 afstandsbedieningsadapter waarmee gebruikers kunnen filmen met LANC-units van Canon of derden. Scherpstelling, zoom en opnemen kunnen op afstand worden bestuurd. Dit is ideaal in situaties waarin een lange zoomstabiliteit nodig is – zoals bij het filmen in de natuur – of wanneer wordt gefilmd vanaf plaatsen waar de gebruiker geen toegang heeft. De RA-V1-adapter werkt met Canon ZR-1000 en ZR-2000 LANC-adapters (niet meegeleverd).

LEGRIA HF 21
De LEGRIA HF 21 met dual-flashgeheugen heeft een intern geheugen van maar liefst 64 GB, voldoende om 24 uur achtereen continu op te nemen. HD-movies worden perfect weergegeven op HDTV’s. De LEGRIA HF 21 is de ideale camera om de actie en emoties van het gezinsleven vast te leggen in HD-kwaliteit.

Of u nu filmt op een feestje of de omgeving vastlegt tijdens een trektocht met vrienden, het flashgeheugen van de LEGRIA HF 21 is de betrouwbaarste methode om uw actieve leven vast te leggen: sneller, lichter en met een langere gebruiksduur van de accu dan bij camcorders met een ingebouwde harde schijf. Dat u bovendien direct op een SDHC-geheugenkaart kunt opnemen, maakt het nog gemakkelijker om uw movies en digitale foto’s met vrienden en gezin te delen.

Aangestuurd door Canons 3.3MP CMOS-sensor produceert de LEGRIA HF 21 onder alle omstandigheden heldere en haarscherpe beelden. Nieuwe, gebruiksvriendelijke functies zoals Gezichtsdetectie, Video Snap-shot, Dynamic OIS en fotograferen bij weinig licht resulteren in duidelijke en bijzonder creatieve movies:

• Dynamic Optical Image Stabilisation (OIS): reduceert de effecten van camerabewegingen bij maximale zoom tien keer effectiever dan voorgaande modellen. Zo maakt u tijdens het wandelen of joggen nóg betere foto’s – ideaal als u uw kinderen buitenshuis wilt filmen.

• Verbeterde Video Snapshot: met één druk op een knop maakt u een videoclip van 4 seconden en legt u het moment vast. U kunt de clips in de camera eenvoudig omzetten naar een film met muziek – handig als u uw eigen movies wilt samenstellen zonder ingewikkelde bewerkingen op de PC. Nieuw bij de HF 21 is dat u ook van eerder opgenomen beeldmateriaal clips van 4 seconden kunt opnemen.

• Gezichtsdetectie: de HF 21 kan tot 35 gezichten in beeld detecteren en regelt alle technische instellingen voor u zodat u zeker weet dat de gezichten van uw vrienden en gezinsleden altijd scherp in beeld komen. U kunt zelfs één gezicht selecteren om te volgen als er meerdere mensen in beeld zijn.

• Fotograferen bij weinig licht: nieuwe programma’s voor het vastleggen van beelden ’s nachts of bij weinig licht zorgen ervoor dat u elk detail vastlegt, ongeacht de verlichting ter plaatse – ideaal voor het filmen op feestjes of ’s avonds.

De nieuwe als accessoire verkrijgbare WP-V1 onderwaterbehuizing maakt de HF 21 tot een camcorder die u overal mee naartoe neemt. De los verkrijgbare lichtgewicht (slechts 845 g) en degelijke WP-V1 behuizing beschermt uw LEGRIA HF 21, HF20 of HF200 camcorder tot een diepte van 40 meter onder water of tegen schokken en stoten op skihellingen. De camcorders uit de HF-serie beschikken over een nieuw programma om onder water te filmen en de kleuren en pracht van het onderwaterleven vast te leggen.

Canon Legria HF S11 prijs en beschikbaarheid
De LEGRIA HF S11 is leverbaar vanaf half september en heeft als adviesprijs € 1349,-.

Canon Legria HF21 prijs en beschikbaarheid
De Canon Legria HF21 is beschikbaar vanaf half september en heeft als adviesprijs € 1149,-.

Bron: Canon


Canon Legria HF21 prijs vergelijking

Canon Legria HF S11 prijs vergelijking