CookiesCanon Legria mini compacte HD camcorder

31 juli 2013 10:26 door Hans Wind

Canon Legria mini compacte HD camcorderDe Canon Legria mini camcorder heeft een Canon ultra-groothoekobjectief, een multifunctioneel variangle LCD-display, ingebouwde steun en een HD-video imaging-systeem plus krachtige Wi-Fi-connectiviteit.

Met een nieuwe, markante vormgeving maakt de draagbare en licht uitgevoerde Legria mini volgens de fabrikant een einde aan het traditionele ontwerp van een camcorder.

Dankzij de ingebouwde steun biedt de Canon Legria mini extra flexibiliteit voor handsfree opnamen en kan de gebruiker achter de camera vandaan komen om ook een rol te spelen in movies. De Legria mini komt met een door Canon ontworpen f/2.8 ultra-groothoekobjectief – dat Full HD-movies vastlegt met 160° en foto’s met 170° voor gemakkelijk selecteren van de beeldcompositie. Gebruikers die kiezen voor filmbeelden met een meer traditionele stijl, tikken op het capacitieve LCD-scherm om het beeldveld te verkleinen naar een close-up hoek van 71°.

Canon Legria mini steunHet variangle 6,8 cm (2,7 inch) LCD-touchscreen kan zowel naar achteren als opzij worden gekanteld, zodat gebruikers beschikken over diverse opnamemogelijkheden en -stijlen om mee te experimenteren. Het scherm kan bijvoorbeeld naar voren worden gekanteld om nauwkeurige opnamen van de gebruiker zelf te maken of gesloten blijven voor creatieve opnamen vanuit lage hoeken. Het detectiesysteem voor oriëntatie van de camera zorgt ook dat het beeld altijd in de juiste stand staat, ongeacht hoe het apparaat wordt vastgehouden.

Met een instelbare hoek tot 60° is de ingebouwde steun geschikt voor handsfree-opnamen en is geen statief nodig. De standaard ondersteunt ook diverse creatieve opnamehoeken – ideaal voor het filmen van een make-up cursus of het vastleggen van danspassen vanaf de vloer van een dansstudio.

HD videokwaliteit met de Canon Legria mini

Het HS System combineert een door Canon ontwikkelde, gevoelige 1.2/3” CMOS-sensor met het eigen geavanceerde DIGIC DV4 platform voor beeldverwerking om videobeelden en digitale foto’s vast te leggen met minimale ruis en artefacten. De goede prestaties bij weinig licht en een groot dynamisch bereik stellen de Legria mini in staat Full HD-videobeelden (1920 x 1080) vast te leggen en 12,8 Megapixel foto’s te maken.

De Legria mini biedt met de ingebouwde stereomicrofoon bij alle video-opnamen ook een hoge geluidskwaliteit. Om de audioprestaties verder te verhogen, kunnen gebruikers met de functie Audio Scene Select kiezen uit scenario’s als Music of Speech.

Wi-Fi

Voor iedereen die videoclips graag wil delen via diverse apparaten en sociale netwerken, beschikt de Legria mini over ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit om videobeelden van hoge kwaliteit te delen. Met een Live Streaming Remote Control kunnen gebruikers van apparaten met iOS of Android van afstand opnamen maken via een app op hun smartphone of tablet.

Met de functie Remote Browser zijn met de Legria mini gemaakte foto’s en videoclips via browsers als Safari of Internet Explorer te bekijken op andere apparaten, zoals tablets of grootformaat beeldschermen, zonder dat hiervoor specifieke software nodig is. Gebruikers van Apple iOS-apparaten kunnen met de gratis Canon app Movie Uploader hun beeldmateriaal zonder computer draadloos uploaden naar social media platforms als YouTube en Facebook. Anderen kunnen naar de Canon Image Gateway gaan om videomateriaal te uploaden zonder dat een PC nodig is. De DNLA-ondersteuning houdt in dat gebruikers hun videobeelden ook draadloos kunnen streamen naar compatibele TV’s of PC’s.

Creativiteit

De Legria mini is volgens Canon ontworpen met oog voor creativiteit en expressie. Gebruikers kunnen de tijd beïnvloeden met Time Lapse Recording, waarbij keuze is uit intervallen van vijf seconden tot tien minuten. Deze functie zorgt voor mooie beelden van drukke locaties of van langzame activiteiten zoals het opnieuw inrichten van een woonkamer.

De functie Fast Motion Capture legt beelden vast met een snelheid die vier keer zo hoog is en kan helpen met vermakelijke beelden van kooklessen en cursussen voor het aanbrengen van make-up. Met Slow Motion Capture registreert de Legria mini beelden met een ¼ of een ½ snelheid. Deze functie is bijvoorbeeld geschikt voor dansers die de juiste bewegingen moeten volgen om danstechnieken goed aan te leren. Met de functie Mirror Image Recording/Playback wordt het beeld horizontaal gespiegeld en kan de gebruiker het eigen beeldmateriaal beoordelen om opnamen te verbeteren.

Voor iedereen die met een extra effect de kloof tussen foto en video wil overbruggen, zorgt de Video Snapshot-modus dat elk keer wanneer bij een foto op de ontspanknop wordt gedrukt een vier seconden durende videoclip wordt gemaakt. Aan het eind van de dag worden alle clips samengevoegd tot een korte movie.

Canon Legria mini kenmerken

• 170° ultra-groothoekobjectief

• Variangle LCD-touchscreen en ingebouwde steun

• Wisselen tussen ultra-groothoek en close-up

• Wi-Fi; live streaming en delen

• Full HD-video

• HS System: 12,8 Megapixel CMOS, DIGIC DV4

• Ingebouwde stereomicrofoon, Audio Scene selectie

• Oriëntatiedetectie

• Mirror Image Recording/Playback

• Slow & Fast Motion; intervalopnamen

Canon Legria mini prijs en beschikbaarheid

De Canon Legria mini zal verkrijgbaar zijn vanaf half september 2013 en heeft als verkoopadviesprijs 299 euro.

De nieuwe mini camcorder is verkrijgbaar in de kleurvarianten zwart, zilver en wit.

Bron: Canon