CookiesCanon Legria mini X – een mini HD camcorder

7 januari 2014 09:56 door Hans Wind

Canon Legria mini X - een mini HD camcorderDe Canon Legria mini X is een nieuwe, compacte HD camcorder met bijna professionele geluidskwaliteit die aansluit bij de HD-beelden. De Canon Legria mini X heeft een ontwerp dat veel gebruiksmogelijkheden biedt.

De Canon Legria mini X zorgt dankzij ingebouwde stereomicrofoons voor een optimale geluidsregistratie. De verbeterde structuur in twee lagen die het gaas combineert met een spons en de grotere afmetingen zorgen voor vermindering van achtergrondgeluiden en statische ruis. Daarmee is deze kleine camcorder geschikt voor het vastleggen van gesprekken of interviews op locatie. De camcorder biedt daarnaast een groot dynamisch audiobereik.

Linear PCM registratie stelt de Canon Legria mini X in staat een niet-gecomprimeerd audiosignaal op te slaan en zorgt dat geluid wordt vastgelegd met CD-kwaliteit. De nieuwe aansluitingen voor hoofdtelefoons en externe microfoons bieden extra flexibiliteit tijdens de opnamen. Voor een direct goed resultaat biedt Canon’s Audio Scene Select-technologie een aantal voorgeprogrammeerde functies. Zodra een functie is gekozen, worden de geluidsinstellingen automatisch geoptimaliseerd, bijvoorbeeld voor muziekoptredens of vergaderingen.

Canon Legria mini X flexibiliteit bij opnemen

De Legria mini X heeft een flexibel ontwerp dat gebruikers de vrijheid biedt om hun creatieve mogelijkheden te verkennen. De camcorder is compact en licht genoeg om overal spontaan opnamen te maken en is uitgerust met de combinatie van een f/2.8 170° ultragroothoekobjectief, ingebouwde standaard en een variangle 6,8 cm (2,7 inch) touchscreen LCD-scherm dat het eenvoudig maakt om vanuit verschillende hoeken te filmen. Met de mogelijkheid volledig handsfree te filmen, zijn gebruikers in staat deel uit te maken van hun eigen opnamen en beschikken ze over meer vrijheid bij het regisseren en vastleggen van scènes.

Beeldkwaliteit

De imaging-technologie van Canon zorgt voor beeldkwaliteit die voldoet aan de eisen van zowel enthousiaste videografen als filmmakers. Met Canon’s eigen DIGIC DV 4 als verwerkingsplatform ondersteunt deze camcorder nu AVCHD (1080/50i) en MP4 (1080/25p) beeldregistratie. Een 1/2,3” CMOS-sensor zorgt voor levensechte videobeelden en digitale foto’s met minimale ruis, zelfs in omgevingen met weinig licht. De nieuwe beeldstabilisatie in de Close-Up modus stelt gebruikers in staat vanuit de hand goede opnamen te maken, ongeacht of het hier gaat om Full HD-movies of ultragroothoek foto’s met een resolutie van 12 Megapixel.

Connectiviteit van de Canon Legria mini X

Canon Legria mini X
De ingebouwde Wi-Fi functionaliteit maakt het eenvoudig om videobeelden te bekijken en te delen via een groot aantal apparaten of om dit materiaal te uploaden naar sociale netwerken. Door de camcorder op een wireless netwerk aan te sluiten, kunnen filmmakers de Legria mini X via een smartphone of tablet en Canon’s CameraAccess Plus-app op afstand bedienen en live de gebeurtenissen thuis volgen. De camcorder kan ook worden gebruikt in combinatie met Canon’s nieuwe Pan Table CT-V13. Via een smartphone of tablet kunnen gebruikers het apparaat horizontaal over een hoek van 200° laten draaien. In combinatie met het ultragroothoekobjectief van de Legria mini X kan dit een beeld van 360° rondom geven.

Creatieve programma’s

De Legria mini X opent een wereld aan creatieve opnamemogelijkheden en wordt geleverd met een reeks leuke opnameprogramma’s om van eenvoudig scènes boeiende movies te maken die het waard zijn om te worden gedeeld. Zo biedt de Time Lapse Recording modus met intervallen van vijf seconden tot tien minuten een mooie manier om verhalen te vertellen die zich over een langere periode afspelen. Daarnaast zullen de instellingen Fast Motion en Slow Motion Capture de beelden maximaal 4 keer sneller of met een ¼ en ½ snelheid weergeven.

Canon Legria mini X belangrijkste kenmerken

• Stereomicrofoon met groot dynamisch bereik
• Linear PCM – geluid met CD-kwaliteit
• 170° ultragroothoekobjectief
• Variangle LCD
• Ingebouwde standaard
• Wi-Fi: monitoring & delen op afstand
• Schakelen van ultragroothoek naar close-up
• Full HD-, AVCHD- & MP4-ondersteuning
• Oriëntatiedetectie
• Handmatige geluidsregeling
• Slow & Fast motion; intervalopname

Canon Legria mini X prijs en beschikbaarheid

De Canon Legrais Mini X heeft een adviesprijs van 389 euro en is beschikbaar vanaf eind februari 2014.

Bron: Canon