CookiesCanon ME20F-SH videocamera – neemt op bij zeer weinig licht

30 juli 2015 09:44 door Hans Wind

Canon ME20F-SH videocameraDe Canon ME20F-SH is een nieuwe, professionele videocamera om in omgevingen met uitzonderlijk weinig licht full colour beeldmateriaal vast te leggen. Met een extreem hoog ISO-bereik van meer dan 4 miljoen (+75 dB) en een ontwerp dat zo compact mogelijk is gehouden, legt de ME20F-SH Full HD-beeldmateriaal met professionele kwaliteit vast.

De Canon ME20F-SH ondersteunt beeldregistratie in situaties die eerder niet mogelijk waren en is daarmee geschikt voor gebruik bij speciale toepassingen, zoals tv-producties van nachtelijke fauna, diepzee-/grotexploratie, astronomie en surveillance. De mogelijkheid om de camera op een semipermanente locatie te installeren en op afstand te bedienen, houdt voor documentaire en natuurhistorische filmmakers in dat langdurige projecten en evenementen met minimale personele inzet zijn uit te voeren. Als gevolg van de specifieke aard en vraag naar dit product, zal de ME20F-SH uitsluitend verkrijgbaar zijn voor geselecteerde partners.

Het vastleggen van videobeelden in omgevingen met erg weinig licht vraagt vaak om het gebruik van infraroodbelichting, een techniek dit traditioneel uitsluitend bij zwart-wit beelden werd toegepast. De uiterst gevoelige Canon ME20F-SH zorgt voor prestaties die registratie van Full HD-videobeelden in kleur met weinig ruis mogelijk maken, zelfs onder condities met minimale lichtintensiteit en zonder de noodzaak van infraroodbelichting.

Uitzonderlijk hoge gevoeligheid

De Canon ME20F-SH is ontworpen voor gebruik in situaties waar de lichtintensiteit heel gering is. De camera is uitgevoerd met een nieuw ontworpen full frame 35mm 2,26 MP CMOS-sensor en een DIGIC DV4-processor. De pixel- en uitleescircuits van de sensor maken gebruik van door Canon ontwikkelde technologieën om zowel een lage ruis als uitzonderlijk hoge gevoeligheid te behalen. En filmmakers in staat te stellen onderwerpen vast te leggen bij een belichting van minder dan 0,0005 lux. Evenals de Canon Cinema EOS-camera’s is de ME20F-SH uitgerust met Canon Log en Wide DR-instellingen om met een groot dynamisch bereik (800%) bij uiteenlopende belichtingscondities hoge kwaliteit resultaten te leveren zonder dat aanvullende belichting nodig is.

Connectiviteit

Voor beeldregistratie en weergave op afstand biedt de Canon ME20F-SH diverse opties voor connectiviteit. En voor volledige bediening op afstand is de camera ook compatibel met Canon’s RC-V100.

De Canon ME20F-SH heeft een Canon EF-vatting met Cinema Lock. Dit is hetzelfde type als waarmee ook de Cinema EOS C500 is uitgevoerd en stelt filmmakers in staat gebruik te maken van het uitgebreide assortiment verwisselbare Canon-lenzen. De ME20F-SH ondersteunt een groot aantal opnamesituaties en biedt filmmakers de mogelijkheid de juiste lens te selecteren voor de actuele belichtingscondities of toepassingseisen en daarbij rekening te houden met beeldhoek en belichtingsniveau.

Canon ME20F-SH kenmerken

• ISO 4 miljoen voor prestaties bij uitzonderlijk weinig licht

• Full HD 1080p/1080i/720p beeldmateriaal

• Flexibele regeling met automatische en gebruikersinstellingen

• Compatibel met een groot aantal EF-lenzen (Een lijst met compatibele lenzen verschijnt later)

• Bediening op afstand van camera-instellingen en interne ND- en IR cut-filters mogelijk

• Klein en licht in gewicht – voor eenvoudige integratie

• De volledige specificaties kunt u lezen op de Canon website (PDF)

Canon ME20F-SH prijs en beschikbaarheid

Op dit moment is deze informatie voor Nederland nog niet bekend maar in de VS zal de Canon ME20F-SH in december beschikbaar komen voor een prijs van 30.000 dollar.

Bron: Canon