CookiesCanon PowerShot A3300 IS en A3200 IS

18 januari 2011 09:27 door Hans Wind

Canon PowerShot A3300 IS en A3200 ISDe Canon PowerShot A3300 IS en PowerShot A3200 IS combineren een hoge beeldkwaliteit met een reeks creatieve functies en ze zijn ook met kleurrijke body verkrijgbaar. Elk model is zeer gebruiksvriendelijk, flexibel en veelzijdig. Met de nieuwe camera’s zijn zowel digitale foto’s te maken als optisch gestabiliseerde 720p videobeelden vast te leggen in HD TV kwaliteit. Daarmee bieden deze modellen veel meerwaarde voor iedereen die de beste momenten haarscherp en vol details opnieuw wil beleven.

Deze opvolgers van de A3000 IS en A3100 IS aan de bovenkant van de PowerShot A-serie zijn slank en stijlvol uitgevoerd. Het volledig metalen chassis weerspiegelt de duurzame, robuuste prestaties die kenmerkend zijn voor alle Canon producten. Om gebruikers in staat te stellen kleur deel uit te laten maken van fotografie voordat ze zelfs maar een eerste foto hebben gemaakt, is de PowerShot A3300 IS verkrijgbaar in rood, blauw, roze en zilver. Voor de PowerShot A3200 IS is keuze uit roze, oranje, zilver en aqua.

A3300 ISBeide modellen bieden de flexibiliteit van hoge resolutie beeldsensoren, waarbij de PowerShot A3300 IS 16,0 Megapixel opnamen maakt en de PowerShot A3200 IS een resolutie van 14,1 Megapixel heeft. Deze resoluties stellen gebruikers in staat A2-formaat prints te maken zonder concessies aan de beeldkwaliteit of om een beelduitsnede te maken voor interessante composities. Beide modellen zijn uitgerust met Canon’s nieuwste DIGIC 4 beeldprocessor. Deze processor zorgt met razendsnelle beeldverwerking voor opnamen met een perfecte kwaliteit.

Een originele Canon 28mm groothoeklens met 5x optische zoom biedt onder alle omstandigheden optimale flexibiliteit, ongeacht of het gaat om het fotograferen of filmen van familiefeesten, vakanties of party’s. Het veelzijdige zoombereik garandeert dat iedereen in beeld past en dat bij persoonlijke portretten het onderwerp van dichtbij is te fotograferen. De in de lens aanwezige optical Image Stabilizer – een ongeëvenaard voordeel van Canon camera’s – reduceert de effecten van cameratrillingen die tot onscherpte leiden tijdens fotografie bij weinig omgevingslicht of bij maximale telezoom. Deze beeldstabilisatie stelt gebruikers in staat met volle resolutie te fotograferen bij 1/8ste van het licht dat nodig is bij een model zonder beeldstabilisatie.

De PowerShot A3300 IS en PowerShot A3200 IS maken het voor iedereen heel eenvoudig om mooie foto’s te maken en zo een unieke gebeurtenis, een speciaal moment of spannend avontuur vast te leggen. Beide modellen zijn uitgevoerd met Canon’s nieuwste versie van Smart Auto, een programma dat elke opnamesituatie beoordeelt aan de hand van meerdere factoren, gegroepeerd in 32 herkenbare scènes, en vervolgens de camera-instellingen aanpast om de scène vast te leggen zoals is bedoeld. En dit alles zonder dat de fotograaf iets hoeft te doen.

Smart Auto is ideaal om actiebeelden vast te leggen en combineert Gezichtsdetectietechnologie met de nieuwste Advanced Subject Detection technology, waardoor het zowel personen als niet-menselijke bewegende onderwerpen binnen een scène detecteert. Eenmaal gedetecteerd, zorgt Servo AF/AE dat het onderwerp scherp en goed belicht in beeld blijft tot het moment waarop de ontspanknop volledig wordt ingedrukt en de opname is gemaakt.

Dankzij de verbeterde geïntegreerde i-Contrast en Smart Flash Exposure functies kan Smart Auto onderwerpen detailrijk vastleggen zonder dat schaduwpartijen onderbelicht of lichte delen overbelicht zijn. Motion Detection Technology detecteert of de camera of het onderwerp zich verplaatst en selecteert automatisch de juiste combinatie van sluitertijd en ISO-gevoeligheid om haarscherpe resultaten met minimale ruis te produceren. Zelfs moeilijke situaties, zoals bij onderwerpen in krachtige spotlights of belichting vanaf de achterzijde, worden door Smart Auto automatisch herkend en vervolgens met de juiste instellingen gefotografeerd.

Voor iedereen met een voorkeur voor ‘mikken & klikken’-fotografie zal de Easy mode de meeste knoppen uitschakelen en pictogrammen van het scherm verwijderen. Fotografie wordt zo gemakkelijk dat zelfs de meest onervaren gebruiker schitterende foto’s kan maken. Foto’s zijn direct te bekijken op het grote 230.000-dot scherm. De PowerShot A3300 IS heeft een 7,5 cm (3,0”) LCD en de PowerShot A3200 IS een 6,7 cm (2,7”) LCD met vijf helderheidinstellingen. De Quick Bright functie zorgt dat het scherm met één druk op de knop de maximale helderheid heeft. Dit is vooral handig bij het bekijken van het scherm in een omgeving met veel licht. De Hints & Tips die op het scherm verschijnen, geven een kort overzicht van elke functie en helpen gebruikers snel bekend te raken met het bedieningsmenu van de camera.

720p HD video biedt gebruikers een nieuwe manier om unieke momenten met hoge kwaliteit vast te leggen. De beelden worden opgeslagen in het H.264 format, zodat meer videobeelden op een geheugenkaart zijn op te slaan in vergelijking met het standaard MJPEG format. Voor het eerst in de PowerShot A-serie bieden beide modellen ook Canon’s Dynamic optical Image Stabilizer om beeldtrillingen te corrigeren die optreden wanneer de gebruiker in beweging is en tegelijk videobeelden vastlegt. Met als resultaat vloeiende, haarscherpe videobeelden.

Elk model is uitgerust met zes Creative Filters die opnamen een ander perspectief geven. Naast Miniature Effect, Fish-eye Effect, Super Vivid en Poster Effect zijn twee nieuwe filters toegevoegd om gebruikers nog meer effecten te bieden om mee te experimenteren. Het nieuwe Toy Camera Effect geeft opnamen het retro-gevoel van foto’s die zijn gemaakt met pinhole camera’s, terwijl Monochrome Effect voor sfeervolle opnamen zorgt met sepia, zwart-wit of andere monochrome tinten. Canon’s populaire Miniature Effect kan zowel bij videobeelden als foto’s worden gebruikt, met 1,5, 3 of 6 beelden per seconde in de Movie mode om de sfeer van time-lapse video van een schaalmodel te creëren.

Voor gebruikers die over de vrijheid willen beschikken om beeldaanpassingen aan te geven zonder uitgebreide kennis van de handmatige instellingen, maakt Live View Control het mogelijk de helderheid, kleur of tint handmatig te wijzigen voor het gewenste resultaat. Elke verandering verschijnt direct op het LCD-scherm, zodat de verschillende effecten kunnen worden beoordeeld tijdens het kiezen van de compositie en voordat de foto wordt gemaakt.

Beide modellen bieden een aantal innovatieve manieren om zelfportretten te maken of te zorgen dat de fotograaf deel kan uitmaken van de foto. Met Smart Shutter en Gezichtsdetectietechnologie activeert de gebruiker de ontspanknop met een glimlach, een knipoog of gewoon zodra de camera een nieuw gezicht in het beeld ziet. De nieuwe Discreet mode is ideaal voor fotografie in omgevingen waar flitsfotografie niet is toegestaan, zoals tijdens ceremonies of in musea. De gebruiker kan blijven fotograferen omdat alle camerageluiden, de hulplamp voor scherpstellen en de flitser zijn uitgeschakeld.

Het moment in-camera en online delen

Eigenaren van de PowerShot A3300 IS en PowerShot A3200 IS worden automatisch lid van CANON iMAGE GATEWAY en ontvangen gratis 2 GB aan beveiligde ruimte om hun favoriete foto’s en videobeelden op te slaan en te delen.

PowerShot A3300 IS belangrijkste kenmerken

• 16,0 Megapixel

• 28mm groothoek, 5x zoom lens

• Optical Image Stabilizer

• 7,5 cm (3,0″) LCD

• Smart Auto, Easy mode en Hints & Tips

• HD Movies (720p) met Dynamic IS

• Live View Control en Creative Filters

• Gezichtsdetectie, Automatische rode-ogen-correctie

• DIGIC 4

• Li-ion accu

PowerShot A3200 IS belangrijkste kenmerken

• 14,1 Megapixel

• 28mm groothoek, 5x zoom lens

• Optical Image Stabilizer

• 6,7 cm (2,7″) LCD

• Smart Auto, Easy mode en Hints & Tips

• HD Movies (720p) met Dynamic IS

• Live View Control en Creative Filters

• Gezichtsdetectie, Automatische rode-ogen-correctie

• DIGIC 4

• Li-ion accu

Canon PowerShot A3300 IS en A3200 IS prijs en beschikbaarheid

De PowerShot A3300 IS is beschikbaar vanaf half februari en de adviesprijs bedraagt 159 Euro. De PowerShot A3200 IS is beschikbaar vanaf begin februari en de adviesprijs bedraagt 139 Euro.

Bron: Canon


Canon PowerShot A3300 IS prijs vergelijking

Canon PowerShot A3200 IS prijs vergelijking