CookiesCanon PowerShot D20

8 februari 2012 14:00 door Hans Wind

Canon PowerShot D20De nieuwe Canon PowerShot D20 is volgens de fabrikant ontworpen om deel uit te maken van het avontuur en foto’s en Full HD (1080p) movies vast te leggen wanneer het leven extreme actiemomenten kent. In de robuuste en sportieve body van de PowerShot D20 bevindt zich moderne Canon beeldtechnologie. De camera is waterdicht, schokbestendig, bestand tegen lage temperaturen en stofdicht.

De PowerShot D20 komt met het geavanceerde HS System voor een optimale beeldkwaliteit, zelfs bij weinig omgevingslicht. De camera is compact en licht in gewicht en gemaakt om een avontuur te doorstaan. Het hart van de PowerShot D20 wordt is het Canon HS System. Dit systeem wordt gevormd door de combinatie van een gevoelige 12,1 Megapixel CMOS-sensor met DIGIC 4 beeldprocessor.

Dankzij de 28mm groothoeklens zijn schitterende vergezichten in geheel vast te leggen en de 5x zoom brengt gebruikers dichtbij de actie. Voor trillingsvrije videobeelden en scherpe foto’s analyseert Intelligent IS automatisch de scène en selecteert het uit zeven verschillende modi de optimale instellingen voor de optische beeldstabilisatie.

Bij het maken van videobeelden buiten de gebaande paden, compenseert Dynamic IS zowel trillingen van de hand als de bewegingsrichting zelf. De Panning IS modus is ideaal om een zwerm vogels vast te leggen die de scène doorkruist, want hierbij wordt het IS-systeem in slechts één richting gestabiliseerd. De Macro IS modus is perfect om de schitterende details van een zeester op een koraalrif vast te leggen.

Canon PowerShot D20 achterkantBlaas fotografie onder de golven nieuw leven in en registreer de fascinerende beelden en close-up details met de speciale Underwater Macro modus in combinatie met de Quick AF modus om snel en nauwkeurig scherp te stellen. De nauwkeurigheid van de Underwater White Balance is verbeterd en biedt ook snelle aanpassingsmogelijkheden zodat de gebruiker de diepe onderwaterwereld met schitterende, natuurlijke kleuren kan vastleggen. Om onverschrokken reizigers in staat te stellen hun limieten nog verder te verleggen en in een geheel nieuwe wereld te duiken, kan de PowerShot D20 met de optionele WP-DC45 onderwaterbehuizing met externe flitserondersteuning tot een diepte van 40 meter worden gebruikt om zeldzame opnamen te maken.

Met de Handheld Night Scene modus kunnen gebruikers donkere scènes fotograferen. Deze modus registreert een reeks snelle opnamen en combineert ze tot één haarscherp en goed belicht resultaat. Super Slow Motion Movie geeft gebruikers nog meer vrijheid om creatief te zijn. Deze modus kan spanning aan de videobeelden toevoegen en onduidelijkheid wegnemen bij razendsnelle actiemomenten.

Altijd klaar voor gebruik

Robuust genoeg om alle elementen te weerstaan, is de PowerShot D20 waterdicht tot een diepte van 10 meter en bestand tegen temperaturen tot -10°C. De Active Display technologie stelt gebruikers ook in staat sommige functies van de camera te gebruiken door tegen de body van de camera te tikken. Dit maakt het gemakkelijk de camera ook te gebruiken wanneer handschoenen worden gedragen. De duurzame PowerShot D20 is ook bestand tegen schokken bij een val van maximaal 1,5 meter hoogte en voorzien van afdichtingen tegen zand en stof om de geavanceerde beeldtechnologie in de camera te beschermen.

Met de GPS2 tagging en energiezuinige3 GPS Logger functie kunnen opnamen worden voorzien van gegevens over de locatie en zijn ontdekkingen eenvoudig te delen met de meegeleverde Map Utility software en via Google Earth. Met de Movie Digest modus is het nu gemakkelijker dan ooit om het verhaal achter een schitterende opname te vertellen. Deze modus maakt een complete ‘the making of…’ movie van de opnamen die tijdens de dag zijn gemaakt. Wanneer Movie Digest is ingeschakeld, zal deze modus de vier seconden voordat een foto wordt gemaakt filmen met een resolutie van 720p HD resolutie en vervolgens alle movies van die dag combineren tot een film die gebruikers in staat stelt hun belevenissen op een nieuwe en fascinerende manier vast te leggen.

Wanneer het snel gaat, kan de PowerShot D20 moeiteloos het tempo bijhouden. De speciale Movie Record knop laat gebruikers direct overschakelen naar Full HD 1080p beeldkwaliteit en zonder een moment te missen met 5x optische zoom de actie te volgen. Dankzij de HDMI-aansluiting met CEC kunnen gebruikers de ervaringen opnieuw beleven op een groot scherm, waarbij de afstandsbediening van een compatibele HD TV kan worden gebruikt voor pauzeren, terugspoelen en opnieuw afspelen van films.

Canon D20 gemakkelijk in gebruik

Zelfs wanneer de actie snel en heftig is, kan met een korte blik op het heldere 7,5 cm (3,0 inch) 460.000 dots PureColor II LCD-scherm met een beeldverhouding van 4:3 de juiste compositie worden gekozen. De Smart Auto functie van Canon maakt het gemakkelijk om zonder veel ervaring met fotografie schitterende opnamen te maken. Smart Auto herkent 32 verschillende scènes en selecteert vervolgens de beste combinatie van camera-instellingen om te zorgen dat elke opname goed is belicht.

De PowerShot D20 heeft zeven creatieve effecten die kunnen worden toegepast om elke opname een nieuwe uitstraling te geven. Deze effecten stellen fotografen in staat de wereld te verkennen en het perspectief van de kijker te veranderen. Met Miniature Effect geven landschappen het gevoel naar een schaalmodel te kijken. Ook met effecten als van een fisheye lens ontstaat een geheel nieuw beeld van de wereld.

Accessoires

De optionele Accessory Kit bevat karabijnhaken en schouderriemen om de camera tijdens wandelen en klimmen bij de hand te hebben, een speciale neopreenzak (Neoprene Pouch) en een siliconenhoes (Silicon Jacket) voor extra bescherming en een drijver (Float) om de camera tijdens zwemmen aan het oppervlak te houden. Met deze accessoires is de PowerShot D20 klaar voor elk avontuur.

Canon PowerShot D20 belangrijkste kenmerken

• Robuuste camera mmet 12,1 Megapixel HS System
• Water- en stofdicht, bestand tegen schokken en vrieskou
• 28mm, 5x optische zoom; Intelligent IS
• GPS
• 7,5 cm (3,0 inch) PureColor II LCD
• Full HD movies
• Smart Auto (32 scènes)
• Speciale movie modi
• Onderwaterfuncties
• Optionele 40m onderwaterbehuizing

Canon PowerShot D20 prijs en beschikbaarheid

De PowerShot D20 is beschikbaar vanaf eind mei en heeft als adviesverkoopprijs € 359,-.

Bron: Canon

 
Canon PowerShot D20 prijs vergelijking