CookiesCanon Powershot G11 met HDMI

19 augustus 2009 16:43 door Hans Wind

Canon Powershot G11 met HDMICanon introduceert de PowerShot G11, de opvolger van de meervoudig bekroonde PowerShot G10 die de favoriete compact camera is van professionele fotografen en fotoagentschappen over de hele wereld.

Over zijn gebruik van de voorganger van de PowerShot G11, de PowerShot G10, vertelde Gary Knight, befaamd fotojournalist en medeoprichter van VII Photo Agency, het volgende: “Als fotojournalist in oorlogsgebieden sta ik voor de uitdaging om in vijandige omgevingen foto’s met hoge kwaliteit te maken. Om dit te doen, heb ik een degelijke en compacte camera nodig die foto’s met hoge kwaliteit maakt. De PowerShot G-serie is hiertoe ideaal. In conflictgebieden is het belangrijk dat ik een compacte camera heb waarmee ik mijn werk onopvallend kan doen, maar die bovendien kwalitatief hoogwaardige foto’s maakt. De G-serie blinkt hierin uit en produceert foto’s met hoge kwaliteit. Door zijn compacte body intimideert hij minder dan een spiegelreflexcamera.”

Professionele fotografen profiteren van het aanzienlijk grotere dynamisch bereik van de G11. Canons nieuwe Dubbel Anti-Ruis Systeem combineert een zeer gevoelige 10.0 Megapixel beeldsensor met Canons verbeterde DIGIC 4-beeldprocessor om de beeldkwaliteit te verhogen en de ruis tot 2 stops te verbeteren (in vergelijking met de PowerShot G10). De PowerShot G11 is bovendien voorzien van i-Contrast technologie die overbelichting van highlights voorkomt en tegelijk de details in donkere vlakken behoudt – ideaal als u fotografeert onder moeilijk licht.

De hoge kwaliteit van de lens staat garant voor perfecte prestaties en biedt 5x groothoekzoom (28 mm) met optische Image Stabilizer (IS). Hierdoor kunt u uit de hand fotograferen met veel langere sluitertijden (4 stops) dan bij conventionele modellen zonder IS – ideaal als u fotografeert als het wat donkerder is of met een lagere ISO. Onscherpte door camerabewegingen is aanzienlijk minder en fotografen kunnen met langere brandpuntsafstanden fotograferen zonder dat zij een statief nodig hebben.

De belangrijkste innovaties van de PowerShot G11 zijn o.a. een varihoek LCD-scherm met hoge resolutie en een aanzienlijk verbeterde ruisreductie. Canons nieuwe Dual Anti-Noise System combineert een buitengewoon gevoelige 10,0 Megapixel beeldsensor met Canons verbeterde DIGIC 4-beeldprocessortechnologie om ruis tot het absolute minimum te beperken en de kwaliteit met 2-stops te verhogen. Dankzij het Dual Anti-Noise System kunnen fotografen met de instelling ISO 3200 ook bij weinig licht beelden met maximale resolutie vastleggen. Hierdoor kunt u gemakkelijker dan ooit prachtige portretfoto’s bij weinig licht maken of de details van de omgeving vastleggen als u ’s avonds laat landschappen fotografeert. Ook bewegingsonscherpte kan aanzienlijk worden verminderd.

Flexibele mogelijkheden met het varihoek-LCD
De PowerShot G11 biedt met zijn nieuwe 2,8-inch varihoek PureColor II VA LCD nog meer flexibiliteit – een kenmerk dat direct voortvloeit uit reacties van onze klanten. Door het verstelbare scherm is de PowerShot G11 ideaal voor tal van omstandigheden, zoals reportagefotografie, waarin het gebruik van de optische zoeker niet praktisch is. Het varihoek-display is ideaal voor creatieve fotografie en macrofotografie. Dit display heeft een grote kijkhoek en een resolutie van 461.000 dots met natuurlijke kleuren waarop fotografen zowel voor als na het fotograferen hun onderwerpen tot in detail kunnen bekijken.

De hoge kwaliteit van de lens staat garant voor perfecte prestaties en biedt 5x groothoekzoom (28 mm) met optische Image Stabilizer (IS). Hierdoor kunt u uit de hand fotograferen met veel langere sluitertijden (4-stops) dan bij conventionele modellen zonder IS – ideaal als u fotografeert als het wat donkerder is of met een lagere ISO.

DIGIC 4 – vernieuwd, verbeterd, uitgebreid
Zowel professionele fotografen als amateurs in de dop profiteren van de verbeteringen in Canons DIGIC 4-beeldverwerkignstechnologie in de PowerShot G11.

Tot deze verbeteringen behoort o.a. de Intelligent Contrast Correction technologie – i-Contrast – die het dynamisch bereik van beelden optimaliseert om te voorkomen dat highlights overbelicht worden terwijl details in donkere delen worden behouden. i-Contrast is ideaal voor gebruik bij een moeilijke belichting of als er een groot verschil is tussen de donkere en lichte vlakken in beeld, wat het geval kan zijn als u buitenshuis portretfoto’s maakt. De nieuwe Low Light mode resulteert in minder ruis bij een lage resolutie en een hogere ISO-waarde – ideaal als u binnenshuis of bij weinig licht fotografeert. Gebruikers kunnen met een snelheid van 2,4 foto’s per seconde 2,5 Megapixel foto’s maken met maximaal ISO 12800.

De PowerShot G11 is bovendien voorzien van een ingebouwd 3-stops ND-grijsfilter en fijninstelling voor de witbalans. Daarmee kunnen fotografen nauwkeuriger rekening houden met variaties in natuurlijk licht en kunstlicht, zoals de verschillen in kleurnuances onder diverse gloeilampen. Omdat u in de camera fijninstellingen kunt aangeven, bent u minder tijd kwijt aan bewerking achteraf en kunt u in het veld creatiever zijn.

De Powershot G11 is voorzien van een HDMI aansluiting waarmee de camera via een optionele HDMI kabel kan worden aangesloten op de HDTV.

Canon PowerShot G11 prijs en beschikbaarheid
De PowerShot G11 is leverbaar vanaf begin oktober en heeft als adviesprijs € 619,-.

Bron: Canon


Canon G11 prijs vergelijking