CookiesCanon PowerShot G12 met HD video

15 september 2010 07:49 door Hans Wind

Canon PowerShot G12 met HD videoDe Canon PowerShot G12 is ontwikkeld om zowel professionals als liefhebbers goede prestaties te bieden. Canon’s HS System, film opnamen in 720p HDTV kwaliteit en de Hybrid IS zijn nieuwe functies die bijdragen aan de hoge kwaliteit van de foto´s en videobeelden. Een nieuw frontwieltje verbetert de handling en schakelt snel om naar handmatige bediening. De PowerShot G12 is bovendien compatibel met een nieuwe optionele lensadapter, die bij het inzoomen met de lens meeschuift voor volledige dekking over het hele zoombereik.

De PowerShot G12 is het eerste model in de G-serie met Canon’s HS System – een krachtige combinatie van een zeer gevoelige 10,0 Megapixel CCD sensor en de krachtige DIGIC 4 processor die onder alle omstandigheden, zelfs weinig licht, garant staat voor een voortreffelijke beeldkwaliteit.

PowerShot G12 achterkantHet HD System produceert ook bij hogere ISO-waarden een voortreffelijke beeldkwaliteit – zodat gebruikers onder alle omstandigheden prachtige foto’s kunnen maken. Door dit grotere ISO-bereik kunnen gebruikers donkerder scènes fotograferen zonder flitser of statief en correct belichte foto’s maken met alleen het beschikbare licht. In situaties waarin de flitser nodig is, breidt een hogere ISO het effectieve bereik uit en kunnen gebruikers het onderwerp effectiever belichten. Hogere ISO-waarden maken ook kortere sluitertijden mogelijk – bewegende onderwerpen worden met minder kans op onscherpte vastgelegd.

Het speciale ISO-wieltje verstelt de ISO-waarde in 1/3-stopwaarden zodat gebruikers deze waarde nauwkeurig kunnen instellen. De nieuwe Auto ISO-instelling helpt gebruikers de maximale ISO-waarde vooraf in te stellen en hoe de camera de ISO selecteert voor het beste evenwicht tussen beeldkwaliteit en sluitertijd.

In donkere omstandigheden kan de Low Light mode worden gebruikt om het ISO-bereik te vergroten tot ISO 12800. Daarbij kunnen gebruikers ISO en witbalans instellen om de sfeer zo nauwkeurig mogelijk vast te leggen. Met een snelheid van max. 4,2 foto’s per seconde kunnen gebruikers ook snelle actie vastleggen.

Origineel Canon objectief met Hybrid IS
De PowerShot G12 heeft een hoogwaardig 28mm groothoekobjectief met 5x optische zoom waarmee gebruikers overweldigende landschappen kunnen vastleggen en tijdens het fotograferen dichter bij het onderwerp kunnen komen. In het objectief komt al Canon’s kennis van objectieven terug. Het objectief is ontwikkeld met dezelfde processen en kwaliteitsnormen die bij de productie van Canon’s EF-objectieven worden toegepast. Dit resulteert in scherpe en gedetailleerde foto’s terwijl het objectief door zijn compacte formaat volledig in de camerabody kan schuiven.

De optische Image Stabilizer van de PowerShot G12 corrigeert camerabewegingen en stelt fotografen in staat om ook bij weinig licht te fotograferen. Bovendien zijn tot 4 stops langzamere sluitertijden mogelijk dan anders nodig zou zijn voor een scherpe foto. De PowerShot G12 is bovendien uitgerust met Canon’s Hybrid IS-technologie die de werking van de optische Image Stabilizer bij macrofotografie versterkt. De PowerShot G12 stelt scherp op een afstand van slechts 1 cm vanaf het onderwerp en de kleinste zijwaartse beweging door de fotograaf kan de beeldkwaliteit negatief beïnvloeden, waardoor het moeilijk is om scherpe foto’s te maken zonder statief. Hybrid IS gaat onbedoelde zijwaartse verschuiving en hoekverdraaiingen tegen – twee soorten camerabewegingen die vaak extra duidelijk zijn bij macrofotografie.

Beelden flexibel vastleggen
Het 7,0cm (2,8″) varihoek PureColor II VA LCD-scherm met hoge resolutie van de PowerShot G12 zorgt ervoor dat u beelden flexibel kunt vastleggen en bekijken. Het roterende vari-angle design maakt het vastleggen van beelden onder meerdere hoeken mogelijk, bijv. vlak bij de grond of boven het hoofd. Om tegemoet te komen aan diverse fotografeerstijlen is de PowerShot G12 bovendien voorzien van een optische zoeker (OVF) met dioptrieaanpassing voor brildragers. Na het maken van de foto, kunnen fotografen de foto bekijken met het nieuwe RGB-histogram en zo direct de belichting van de foto in detail controleren.

Volledige controle
Naast volledig handmatige bediening en diverse semiautomatische functies verschaft een nieuw frontwieltje tijdens het fotograferen snel en gemakkelijk toegang tot instellingen. Gebruikers kunnen prioriteit geven aan het frontwieltje of het multifunctionele instelwiel aan de achterzijde, of een combinatie van beiden gebruiken. Zo kan het frontwieltje worden ingesteld voor het regelen van de belichting in de AV-mode terwijl het multifunctionele instelwiel de witbalans of beeldverhouding regelt, of onafhankelijk worden gebruikt terwijl het multifunctionele instelwiel aan de achterzijde is uitgeschakeld om te voorkomen dat instellingen per ongeluk worden gewijzigd.
Voor ervaren amateurs en professionals legt de PowerShot G12 ook ongecomprimeerde RAW-beelden vast. Met de meegeleverde Canon Digital Photo Professional (DPP) software kunnen beelden na het vastleggen worden bewerkt. De PowerShot G12 deelt dezelfde post-editing omgeving als het EOS-systeem en past naadloos in de bestaande workflow van een fotograaf.

Electronic Level en Multi-Aspect Shooting
Om te helpen een horizon recht in beeld te krijgen, is de PowerShot G12 voorzien van een nieuwe Electronic Level functie. Door gebruik te maken van informatie van de versnellingssensor in de camera toont een indicator op het scherm of de camera recht is. Deze functie werkt zowel horizontaal als verticaal, zodat portretten en landschappen recht worden vastgelegd. Multi-Aspect Shooting met ondersteuning van 3:2, 4:3, 1:1, 16:9 en 4:5 formaten stelt fotografen in staat tijdens de opnamesessie de compositie en resultaten te kiezen voor hun type onderwerp of het gebruik van de foto, zodat geen nabewerking meer nodig is.

HD-movies met stereogeluid
Voor de allereerste keer in een model uit de G-serie neemt de PowerShot G12 720p HD-movies (24 fps) met stereogeluid op. In de movie-mode is ook Miniature Effect beschikbaar. Deze functie voegt een nieuwe dimensie toe aan videobeelden door op te nemen met instelbare lagere beeldsnelheden voor dramatische, boeiende time-lapse video’s op schaalmodel. Een geïntegreerde HDMI-aansluiting met CEC-compatibiliteit maakt het gemakkelijk om videobeelden en foto’s op een HDTV te bekijken en direct te bedienen met een compatibele HDTV en afstandsbediening.

Beelden vastleggen zoals u ze ziet
Met het nieuwe High Dynamic Range opnameprogramma overtreft de PowerShot G12 de beperkingen van conventionele camera’s. *Beelden met hoog contrast worden meer vastgelegd zoals de gebruiker die ziet. Tijdens het fotograferen met een statief maakt de PowerShot G12 drie verschillende belichtingen van het zelfde beeld voordat de gegevens in de camera worden geanalyseerd en gecombineerd tot één enkele foto. De uiteindelijke foto legt highlights en schaduwen meer vast zoals de fotograaf die ziet.

Als onderdeel van de i-Contrast verwerking biedt de PowerShot G12 controle over de Dynamic Range correctie die in de camera wordt toegepast om te voorkomen dat highlights en details in schaduwen op de uiteindelijke foto wegvallen. Met de functie Shadow Correction kunnen fotografen donkere vlakken lichter maken en zo details in schaduwvlakken zichtbaar maken.

Om bewegende onderwerpen te volgen, of om te helpen bij een creatieve compositie, is een nieuwe Tracking AF mode aan de PowerShot G12 toegevoegd. Met deze nieuwe mode kunnen fotografen voorwerpen in het midden van het beeld selecteren, en deze volgen zodra zij bewegen of als de compositie wordt aangepast.

Uitgebreide opnamemogelijkheden
Voor de PowerShot G12 is een groot aantal accessoires beschikbaar, die de creatieve mogelijkheden uitbreiden en onder bepaalde omstandigheden betere resultaten opleveren. Een nieuwe lensadapter FA-DC58B wordt direct op de ring van het objectiefhuis geplaatst voor Canon filters met een diameter van 58 mm – zoals een circulair polarisatiefilter, ND-filter, beschermfilter en UV-filter. De FA-DC58B beweegt tijdens het zoomen met het objectief mee. Dit voorkomt vignettering bij het groothoekeinde van de zoom en zorgt dat het filter over het gehele optische zoombereik van het objectief dekt.

De hot shoe is compatibel met Canon’s assortiment EX Speedlites**. Fotografen kunnen zowel de beschikbare flitskracht vergroten of via een remote shoe cord (OC-E3) een externe flitser aansluiten voor extra creatieve belichting of om te experimenteren met verschillende belichtingstechnieken. Een optionele onderwaterbehuizing beschermt tot diepten van 40 meter, zodat gebruikers hun onderwaterervaringen met verbluffende details kunnen vastleggen.

Hoewel de PowerShot G12 de vrijheid en flexibiliteit van handmatige instellingen biedt, kunnen gebruikers ook beelden met zeer hoge kwaliteit vastleggen met de Smart Auto mode. Deze intelligente mode detecteert het beeld en selecteert de optimale instellingen uit 28 variabelen. Daarbij maakt Smart Auto gebruik van scènedetectie om onder alle omstandigheden de beste resultaten te produceren – wat zowel serieuze fotografen als beginners direct fraaie beelden laat maken.

Eye-Fi connected functions
Het gemakkelijk draadloos overzetten wordt ondersteund door Eye-Fi connected functions, die het mogelijk maken om beelden op afstand te uploaden naar websites zoals CANON iMAGE GATEWAY. De gebruikersinterface van de camera bevat een speciaal Eye-Fi gedeelte en schakelt de automatische uitschakelfunctie uit zodra de Eye-Fi kaart gegevens verzendt – hierdoor worden gegevens gemakkelijk en zonder onderbreking overgezet ***.

De PowerShot G12 is speciaal ontworpen voor fotografen die op elk vlak een buitengewone kwaliteit eisen en biedt een unieke mix van hoogwaardige beeldkwaliteit, flexibiliteit en voortreffelijke handling. Een ideale aanvulling op een groter spiegelreflexmodel of een krachtige camera op zich. Hij is de ideale metgezel van professionals en ervaren amateurs. Met zijn compacte body, die klein genoeg is om altijd mee te nemen, produceert hij een voortreffelijke kwaliteit.

PowerShot G12 kenmerken

• HS System

• Zeer gevoelige 10 MP CCD

• 28mm groothoek, 5x zoomobjectief, Hybrid IS

• 7,0 cm (2.8″) vari-angle LCD, elektronisch waterpas, optische zoeker

• Frontwieltje, volledig handmatig & RAW

• HD-movies, HDMI

• High Dynamic Range mode

• Smart Auto

• Multi-Aspect opname

• Breed assortiment accessoires

Canon PowerShot G12 prijs en beschikbaarheid
De PowerShot G12 heeft een adviesprijs van € 579,- en is beschikbaar vanaf begin oktober

* Voor High Dynamic Range fotografie is een statief nodig.
** Raadpleeg technische gegevens voor informatie
*** Eye-Fi kaartfuncties (inclusief draadloze overdracht) worden bij dit product niet gegarandeerd. Neem bij problemen met een Eye-Fi kaart contact op met de producent van de kaart.
In veel landen en gebieden is voor het gebruik van Eye-Fi kaarten toestemming vereist. Zonder toestemming mag de kaart niet worden gebruikt. Als het niet duidelijk is of de kaart voor gebruik in uw omgeving is toegestaan, neem dan contact op met de producent van de kaart.

Bron: Canon


Canon PowerShot G12 prijs vergelijking