CookiesCanon PowerShot G3 X – compactcamera met 25x zoom

19 juni 2015 09:04 door Hans Wind

Canon PowerShot G3 XDe nieuwe Canon PowerShot G3 X is de eerste superzoom compactcamera van deze fabrikant met een 1,0-type back-illuminated CMOS-sensor. De G3 X komt met een 25x optische zoomlens en handmatige bedieningsmogelijkheden zoals die ook bij DSLR-modellen voorkomen.

De Canon PowerShot G3 X combineert de lange zoommogelijkheden met de hoogste beste specificaties van een Canon compactcamera tot nu toe. De G3 X is voorzien van een 20,2 Megapixel 1,0-type back-illuminated CMOS-sensor. Het diafragma van de f/2.8-5.6 lens heeft 9 lamellen. De nieuwe camera is heeft Canon’s DIGIC 6-processor aan boord voor snelle beeldverwerking. Het HS Systeem in de camera maakt het mogelijk om met maximaal ISO 12.800 ook bij weinig omgevingslicht opnamen te maken. De Canon PowerShot G3 X maakt opnamen met een snelheid van 5 fps waarbij het snelle autofocussysteem zorgt dat de opname scherp is.

Full HD video

Videografen kunnen Full HD movies maken met de Powershot G3 X. Dat kan met instelbare frame rates van 24p tot 60p. Daarnaast zijn diafragma, sluitertijd en ISO handmatig te selecteren. De camera heeft speciale aansluitingen voor een microfoon en hoofdtelefoon en is dankzij een groter dynamisch bereik in staat het geluid helder vast te leggen. Met de live HDMI-uitgang kun je het beeldmateriaal tijdens het filmen op een extern beeldscherm bekijken. En om te zorgen dat je video-opnamen trillingvrij blijven, is de PowerShot G3 X uitgevoerd met Intelligent IS en de Dynamic IS-modus met beeldstabilisatie langs 5 assen.

Voor eenvoudig filmen helpt Short Clip Movie je vier, vijf of zes seconden durende clips met een reeks aan afspeelopties te maken. De Story Highlights-modus selecteert op slimme wijze foto’s en filmpjes van bepaalde personen, evenementen of dagen en combineert die tot een korte en gemakkelijk te delen movie.

Bedieningsmogelijkheden van de PowerShot G3 X

Canon Powershot G3 X achterkantDe PowerShot G3 X is compact en zonder veel concessies aan functionaliteit. Kies de compositie van de scène met het 8 cm (3,2 inch) grote en kantelbare touchscreen dat een resolutie van 1,62 miljoen beeldpunten heeft. Veeg naar je favoriete instellingen en programma’s met een interface die je ook op EOS-camera’s aantreft. Voor meer controle over de opnamen kan de Lens Control Ring worden toegewezen aan verschillende functies, zoals scherpstelling, terwijl volledig handmatige bediening, RAW-registratie en de Bulb belichtingsmodus je maximale invloed op het eindresultaat geven. Dankzij de stof- en druipwaterbestendige body van de PowerShot G3 X kun je blijven fotograferen en filmen. De hot shoe stelt je in staat een hoge resolutie elektronische zoeker of Canon Speedlite-flitsers aan te sluiten.

Met opnamen op afstand via Wi-Fi en de nieuwe Camera Connect app kun je de belangrijkste functies van de camera via een smartphone of tablet selecteren en behoort ook volledig handmatige bediening tot de mogelijkheden. Dat maakt de camera geschikt voor fotograferen en filmen in uitdagende situaties en vanuit ongebruikelijke hoeken een bijzonder perspectief te krijgen. Zodra je gereed bent om je resultaten te delen, vereenvoudigt Dynamic NFC de overdracht van het beeldmateriaal naar een Canon Connect Station of naar je smartphone of tablet. Met de functie Image Sync kun je de opnamen naar de cloud kopiëren, waaronder rechtstreeks naar Canon’s cloud storage service irista.

Canon PowerShot G3 X prijs en beschikbaarheid

De Canon PowerShot G3 X heeft een adviesverkoopprijs van 949 euro en is beschikbaar vanaf half juli 2015.

Bron: Canon