CookiesDe nieuwe Canon Powershot en Ixus cameralijn

7 januari 2015 10:28 door Hans Wind

Canon Powershot en IXUS lijn 2015Canon introduceert zeven nieuwe modellen in haar PowerShot- en IXUS-lijnen.

De Canon PowerShot SX530 HS komt met 50x optische zoom en 100x ZoomPlus. Voor de PowerShot SX710 HS en PowerShot SX610 HS is dat 30x respectievelijk 18x optische zoom. De functie Auto Zoom kan bij drie PowerShot-modellen het onderwerp in beeld houden door automatisch het aantal personen te detecteren en de zoom aan te passen voor een optimaal formaat. Intelligent IS zorgt ervoor dat elke opname scherp en duidelijk is. Zodra de opnamen zijn gemaakt, kun je foto’s en Full HD-video’s via de geïntegreerde Wi-Fi-functie en Dynamic NFC met één druk op de knop uploaden naar je smartphone en tablet.

De Canon PowerShot N2

De nieuwe PowerShot N2 biedt leuke mogelijkheden om creatieve, spontane foto’s te maken. Door het symmetrische vierkante ontwerp past deze camera goed in je hand. De Canon PowerShot N2 is uitgevoerd met zoom- en opname-ringen, zodat je vanuit diverse hoeken kunt fotograferen. De camera heeft ook een nieuw touchscreen dat 180 graden kan worden gekanteld om met de speciale Selfie-modus voor de camera goede opnamen van jezelf te maken. De verbeterde Creative Shot-modus biedt een reeks bewerkingsopties nadat een opname is gemaakt; de ingebouwde technologie analyseert het onderwerp en maakt grappige, korte videoclips met verschillende beeldsnelheden en effecten.

De IXUS modellen

De Canon IXUS 160, IXUS 165 en IXUS 170 modellen zijn de kleinste Canon-camera’s ooit en passen gemakkelijk in je jaszak. De IXUS 170 heeft 12x optische zoom en de bij de IXUS 160 en IXUS 165 is dat 8x optische zoom. Deze drie IXUS-camera’s zhebben een 20 Megapixel beeldsensor om opnamen te maken die alle details laten zien. Smart Auto maakt het fotograferen eenvoudig en zorgt dat de camera de juiste instellingen gebruikt. Met Creative Filters krijg je direct leuke, creatieve resultaten.

Prijs en beschikbaarheid

• De Canon PowerShot SX530 HS is beschikbaar vanaf januari voor een verkoopadviesprijs 389 euro

• De Canon PowerShot SX710 HS is beschikbaar vanaf februari voor een verkoopadviesprijs 389 euro

• De Canon PowerShot SX610 HS is beschikbaar vanaf februari voor een verkoopadviesprijs 256 euro

• De Canon PowerShot N2 is beschikbaar vanaf februari voor een verkoopadviesprijs 334 euro

• De Canon IXUS 170 is beschikbaar vanaf februari voor een verkoopadviesprijs 165 euro

• De Canon IXUS 165 is beschikbaar vanaf januari voor een verkoopadviesprijs 134 euro

• De Canon IXUS 160 is beschikbaar vanaf januari voor een verkoopadviesprijs 109 euro

Bron: Canon