CookiesCanon PowerShot N

7 januari 2013 15:50 door Hans Wind

Canon PowerShot NDe Canon PowerShot N is volgens de fabrikant een geheel nieuw type camera dat een andere benadering van het vastleggen van creatieve, spontane foto’s mogelijk maakt. Foto’s die onmiddellijk kunnen worden gedeeld via social media.

Het onconventionele rechthoekige ontwerp, de innovatieve zoom en lensringen voor bediening plus het kantelbare touchscreen stimuleert mensen hun wereld vanuit een nieuw perspectief vast te leggen, terwijl de nieuwe Creative Shot modus bij elke opname automatisch keuze biedt uit een serie verrassende, creatieve accenten.

Als goede partner van de smartphone is de PowerShot N ontworpen om het delen van foto’s via Wi-Fi te vereenvoudigen. En hiermee kan een nieuwe generatie hoogwaardige en artistieke foto’s en Full HD-videoclips bijna real-time worden gedeeld.

Wanneer een foto in de Creative Shot modus wordt gemaakt, zal de PowerShot N de scène op een intelligente manier analyseren en vaststellen welke uit een reeks van creatieve elementen de scène zou kunnen verbeteren of een geheel ander creatief perspectief kan geven.
Voor vijf alternatieve versies van de oorspronkelijke opname wordt gekeken naar meerdere variabelen, zoals compositie, scherpstelpunt, witbalans, gradatie en contrast. Deze vijf alternatieven worden automatisch gegenereerd en zijn vervolgens met één druk op de knop te delen.

Ook met de creatieve modi Miniature Effect, Soft Focus, Toy Camera Effect en Monochrome zijn creatieve accenten aan een opname toe te voegen. Gebruikers kunnen daarnaast met de Super Slow Motion Movie modus een videoclip een geheel andere beleving geven.

De PowerShot N is uitgevoerd met een nieuwe Hybrid Auto modus die creatieve flexibiliteit combineert met het gemak van ‘mikken & klikken’. Hybrid Auto registreert vier seconden aan beeldmateriaal met een 720p resolutie voordat de foto wordt gemaakt en Canon’s gerenommeerde Smart Auto technologie voor de perfecte foto de juiste instellingen kiest. Aan het einde van de dag worden alle vier seconden durende clips samengevoegd tot één bestand dat het verhaal achter de opnamen van die dag vertelt – ideaal om nieuw materiaal toe te voegen aan een online album.

Fotograferen of filmen en direct delen

Met ingebouwd Wi-Fi en een Mobile Device Connect knop voor one-touch connectiviteit met smartphones of tablets is de PowerShot N een prima partner voor mobiele gebruikers. Direct nadat opnamen zijn gemaakt, kunnen gebruikers foto’s of filmpjes uploaden naar sociale netwerken zoals Facebook en YouTube, ongeacht waar ze zich op dat moment bevinden. Eenmaal thuis, zijn de beste opnamen met een snelle, betrouwbare wireless verbinding te printen of te kopiëren naar een PC. De functie GPS via mobile gebruik de gratis Canon smartphone app en kan locatiegegevens afkomstig van een smartphone of tablet met GPS toevoegen aan een opname, zodat de exacte locatie van een leuke plek met vrienden is te delen.

‘Any Way Up’-bediening

Het ongebruikelijke, opvallende ontwerp van de PowerShot N maakt dat dit model zich direct onderscheidt. En dat geldt ook voor de foto’s en videoclips die ermee worden gemaakt. Het compacte, symmetrische ontwerp, kantelbare touchscreen en een systeem met lensringen – de eerste lensring kan in beide richtingen worden gedraaid voor bediening van de zoomfunctie en een tweede voor activering van de sluiter – maakt het mogelijk de camera op elke manier te gebruiken, zelfs ondersteboven, waardoor de wereld vanuit een geheel ander perspectief kan worden bekeken en vastgelegd.

Het 7,1 cm (2,8 inch) touchscreen stelt gebruikers ook in staat om belangrijke functies en taken te selecteren, zoals scherpstelling of sluitertijd. Alles met een eenvoudige aanraking van het scherm, waarbij de opnamen kunnen worden bekeken met de bekende, intuïtieve gebaren. De rechthoekige, metalen body is verkrijgbaar in wit of zwart en onderscheidt zich door een 28mm objectief met 8x optische zoom. Met dit objectief is het eenvoudig om groepen mensen en landschappen te fotograferen. Dankzij de geavanceerde Canon ZoomPlus technologie voor detailrijke 16x zoom bij volledige resolutie, kunnen gebruikers nog dichter bij de actie komen en kan voor maximale impact de juiste compositie worden geselecteerd.

Bij gesloten scherm en objectief bedragen de afmetingen van de PowerShot N niet meer dan 78,6 x 60,2 x 29,3 mm. Daarmee is dit model klein genoeg om in elke jaszak te passen en overal mee naar toe te nemen, zodat scènes, onderwerpen en situaties die anders worden gemist nu worden vereeuwigd met de superieure kwaliteit van Canon’s geavanceerde compact imaging technologie. Opladen via USB draagt bij aan het gebruiksgemak, zodat de camera ook onderweg snel en gemakkelijk is op te laden.

Beeldkwaliteit

Ondanks de compacte afmetingen, is de PowerShot N uitgevoerd met veel van Canon’s nieuwste imaging technologie om foto’s en movies met goede kwaliteit te produceren. De combinatie van een gevoelige 12,1 Megapixel CMOS-sensor en een geavanceerde DIGIC 5 beeldprocessor vormt de basis van het HS System in deze camera. Het HS System ondersteunt ISO tot een maximum van 6.400 om ook haarscherpe opnamen te maken in situaties waar de belichting een uitdaging vormt.

Het objectief met 8x optische zoom wordt ondersteund door Intelligent IS, dat automatisch de juiste beeldstabilisatie toepast voor stabiele videobeelden en haarscherpe foto’s. Naast artistieke foto’s biedt de PowerShot N ook Full HD-videobeelden (1080p) die met stereogeluid zijn vast te leggen.

PowerShot N belangrijkste kenmerken:

• Creative Shot

• 8x zoom, 28mm objectief; Intelligent IS

• HS System: 12,1 Megapixel CMOS-sensor, DIGIC 5

• Wi-Fi; GPS via mobile

• Mobile Device Connect knop

• Any Way Up-bediening; kantelbaar touchscreen

• Full HD-videoregistratie

• Hybrid Auto; Smart Auto (58 scènes)

Canon PowerShot N prijs en beschikbaarheid

De PowerShot N is beschikbaar vanaf eind april en heeft als prijs 329 euro.

Bron: Canon