CookiesCanon PowerShot N100 met kantelbaar touchscreen

7 januari 2014 08:00 door Hans Wind

Canon PowerShot N100 met kantelbaar touchscreenDe Canon PowerShot N100 is de eerste compactcamera van deze fabrikant met een camera aan de voor- en achterkant zodat u uw gezichtsuitdrukking achter de camera kunt vastleggen terwijl u op de opspanknop drukt.

De camera is bovendien uitgerust met optische technologieën die vergelijkbaar zijn met die van de PowerShot S-serie.

Dual Capture op de PowerShot N100

De nieuwe Dual Capture-functionaliteit van de PowerShot N100 maakt het mogelijk om zowel de actie voor als achter de camera vast te leggen in één enkele foto of film. Dit is te danken aan de Story-camera die naar de gebruiker is gericht. De PowerShot N100 legt uw gezichtsuitdrukking vast terwijl u de beelden maakt, als movie of als digitale foto, en combineert dit met de scène die u zojuist hebt vastgelegd.
Canon’s Smart Auto-technologie bepaalt automatisch de beste instellingen uit 58 verschillende scènes om de beste foto te maken. En dankzij Canon’s Hybrid Auto-functie hoeft u nooit meer een moment te missen. Deze functie legt vier seconden aan moviebeelden vast voor u op de ontspanknop drukt om een digitale foto te maken. De PowerShot N100 combineert de
Canon PowerShot N100 achterkantHybrid Auto- en Dual Capture-functionaliteit op een intelligente manier om uw gezichtsuitdrukkingen achter de camera twee seconden voor en na het maken van de digitale foto vast te leggen. Aan het eind van de dag worden de clips samengevoegd tot een film met een resolutie van 720p om het verhaal achter de scènes te vertellen.

De nieuwe Story Highlights-modus is een hulpmiddel om u te helpen uw verhaal gemakkelijk te vertellen zonder dat u iets hoeft te bewerken. De modus bewerkt al uw bijzondere verhalen tot een videoalbum om te bekijken en te delen. Dankzij een ingebouwd algoritme en de krachtige DIGIC 6-processor analyseert de camera beelden om een videoalbum op onderwerp, datum of zelfs gezichten te maken. Selecteer, organiseer en beleef uw herinneringen opnieuw door op de Favourite Button te drukken om video’s en beelden direct te taggen voor uw speciale album.

Delen

Met de Wi-Fi functionaliteit van de PowerShot N100 deelt u uw verhalen gemakkelijk. U kunt uw verhalen direct draadloos uploaden naar sociale netwerken1. Een verbinding met smartphones is gemakkelijk gemaakt – de instelbare Mobile Device Connect Button met NFC-ondersteuning stelt u in staat om snel en gemakkelijk verbinding te maken en te delen via Canon’s CameraWindow-app.

Met de Mobile Device Connect Button kunt u bovendien uw beelden via Canon iMAGE Gateway gemakkelijk back-uppen naar cloudopslagsites zoals Google Drive of Flickr. Met de CameraWindow-app kunt u de PowerShot N100 direct via het scherm van uw smartphone op afstand bedienen. Zo kunt u de meest gebruikte functies van uw camera, zoals zoom, flitser, ontspanknop en ook de zelfontspanner gemakkelijk regelen met uw telefoon – ideaal als u ook op de groepsfoto wilt staan of als u tijdens het vastleggen van natuurbeelden niet wilt opvallen.

Beeldkwaliteit

Dankzij Canon’s HS System, een combinatie van een DIGIC 6-processor en een 12.1 Megapixel 1/1.7-type gevoelige CMOS-sensor legt u ook bij weinig licht natuurlijke beelden vast. Het objectief van de PowerShot N100 biedt de flexibiliteit om landschappen vast te leggen met 24mm groothoek en om dichter bij het onderwerp te komen met de 5x optische zoom. De naar de gebruiker gerichte Story-camera heeft een 25mm-groothoekobjectief dat tegelijk met de naar voren gerichte camera werkt en groot genoeg is om twee personen achter de camera vast te leggen. Canon’s Optical Image Stabilizer en Intelligent IS-technologie zorgen er bovendien voor dat beelden duidelijk en scherp zijn. Zelfs beelden die in beweging zijn gemaakt worden haarscherp vastgelegd dankzij de Dynamic IS-modus.

Creativiteit

De vele automatische opnamefuncties van de Canon PowerShot N100 die zijn ontwikkeld om de kwaliteit van de beelden te verhogen, maken het gemakkelijk om uw creativiteit tot uitdrukking te brengen. Als de voorgrond van uw opname belangrijk is, kunt u met de Background Defocus-modus, die de achtergrond automatisch onscherp maakt, een fraaie geringe scherptediepte creëren. Daarmee krijgt u hetzelfde effect als op digitale foto’s die met een spiegelreflexcamera zijn gemaakt. Met Creative Shot, een unieke opnamemodus waarmee u zes verschillende variaties van één enkel beeld vastlegt, geeft u uw beelden een creatieve draai. De camera biedt 46 verschillende creatieve effecten, gegroepeerd in vier categorieën – Monochrome, Retro, Special en Natural. U kunt het gewenste creatieve effect selecteren voordat u de beelden vastlegt. Alle instellingen zijn toegankelijk via het kantelbare 7,5cm (3,0’’) touchscreen, dat u in staat stelt om beelden vast te leggen vanuit unieke en verschillende hoeken.

Canon PowerShot N100 belangrijkste kenmerken

• Dual Capture met naar de gebruiker gerichte Story-camera
• HS System voor beelden bij weinig licht
• Ultragroothoek, scherp 5x zoomobjectief met Intelligent IS
• Albums maken met Story Highlights
• Wi-Fi met NFC
• Kantelbaar touchscreen
• Hybrid Auto met Dual Capture
• Creatieve instellingen

Canon PowerShot N100 prijs en beschikbaarheid

De Canon PowerShot N100 heeft een adviesprijs van 349 euro en is beschikbaar vanaf mei 2014

Bron: Canon