CookiesCanon PowerShot S100 met HD video

16 september 2011 07:26 door Hans Wind

Canon PowerShot S100 met HD videoDe Canon PowerShot S100 is het meest geavanceerde model uit de PowerShot S-serie. De camera is uitgevoerd met een nieuwe f/2.0 Canon lens en een verbeterd HS System, dat de combinatie vormt van een nieuwe Canon beeldsensor: de DIGIC 5 processor.

De originele Canon 24mm ultragroothoek, 5.0x optische zoomlens biedt meer vermogen en flexibiliteit. Deze lens zorgt in combinatie met het Canon Intelligent Image Stabilizer (IS) systeem voor heldere, scherpe foto’s en videoclips. De GPS registreert het tijdstip en de locatie van elke opname. De camera kan video beelden vastleggen in Full HD TV kwaliteit. Al deze kenmerken zijn beschikbaar in een slanke body die van voor- tot achterzijde slechts 26,7 mm meet en verkrijgbaar is in de kleurvarianten matzwart en titaniumwit.


PowerShot S100 LCDHet HS System met DIGIC 5

De PowerShot S100 is uitgerust met het meest krachtige HS System tot nu toe. Dit verbeterde HS System zet de reputatie van de PowerShot S-serie voor hoge kwaliteit opnamen met minimale ruis bij weinig omgevingslicht voort en combineert de DIGIC 5 beeldprocessor met een uiterst gevoelige 12,1 Megapixel 1/1.7-type CMOS sensor. Deze beeldsensor is ontwikkeld op basis van de EOS sensortechnologie en biedt daarmee nog krachtiger mogelijkheden voor fotografie bij weinig omgevingslicht. Voor ondersteuning van ISO 6400 bij maximale resolutie maakt de camera optimaal gebruik van de hoge prestaties van de CMOS sensor en het vermogen van de DIGIC 5 om ruis te minimaliseren – de garantie voor een perfecte beeldkwaliteit, ongeacht de opnamecondities.

De DIGIC 5 analyseert vier keer zoveel beeldinformatie als voorheen en is ontworpen om nieuwe en hogere niveaus aan beeldkwaliteit te bereiken. Voor elk pixel worden meer details en kleuren in een scène geregistreerd dan ooit. Ook de verwerkingssnelheid is zes keer hoger dan de voorgaande processor, zodat de toename in scènegegevens efficiënt wordt verwerkt en gelijktijdig het optreden van beeldruis met 75% wordt teruggebracht.

Intelligent Image Stabilizer

De PowerShot S100 heeft een nieuwe, krachtige lens die is ontwikkeld en geproduceerd met behulp van dezelfde methoden en expertise als de toonaangevende Canon EF objectieven. De lens geeft het nieuwe referentiekader in Canon optische technologie aan en heeft een 5.0x optical zoom voor scènes of onderwerpen op afstand – alles met een grootste diafragma van f/2.0 voor heldere opnamen en een licht, compact ontwerp.

Intelligent IS gebruikt de uiterst effectieve 4-stops optical Image Stabilizer van Canon om beeldtrillingen bij digitale foto’s en Full HD videoclips tegen te gaan. Met zeven instellingen voor beeldstabilisatie zorgt Intelligent IS voor automatische detectie van de scène om vervolgens de instellingen van de optical Image Stabilizer aan te passen voor optimale compensatie. Panning IS is ideaal voor het volgen van racewagens op een circuit, waarbij het IS systeem uitsluitend de as corrigeert die haaks op de bewegingsrichting staat. Macro IS is uitgevoerd met de Hybrid IS technologie om heldere close-up opnamen te maken. Powered IS gebruikt Canon camcordertechnologie om onderwerpen van grote afstand zonder trillingen met de zoom te filmen. De Statief modus schakelt het IS systeem uit wanneer de camera zich op een stabiele ondergrond bevindt of op een statief is geplaatst.

Verbeterde controle

De PowerShot S100 biedt volledig handmatige controle over de opname-instellingen en opnameprogramma’s. De camera is ontworpen om naadloos aan te sluiten bij de bestaande werkwijze van de fotograaf en ondersteunt RAW opnamen. De PowerShot S100 is standaard ook compatibel met de Canon Digital Photo Professional (DPP) software, zodat het een ideale tweede camera is voor DSLR-gebruikers.

De populaire Lens Control Ring, kenmerkend voor de moderne PowerShot S-serie, biedt een tastbare manier om instellingen zoals focus en belichting te regelen. Gebruikers kunnen aan de Lens Control Ring een aantal parameters toewijzen, waaronder sluitertijd, ISO-gevoeligheid en diafragma, om hiermee de belichting met 1/3-stopwaarden nauwkeurig af te stemmen op het onderwerp. De ‘Ring Function’ knop en de Multi-Control Dial aan de achterzijde kunnen ook worden gebruikt voor gebruikersfuncties en bieden daarmee volledige flexibiliteit voor verschillende gebruiksstijlen.

Snelheid en bedieningsgemak

Dankzij het vermogen van de DIGIC 5, is de PowerShot S100 een geschikte camera voor het vastleggen van snelle actiemomenten. De High-speed Burst HQ is perfect voor alles van sport tot party’s en registreert een snelle reeks van acht full resolution opnamen met een snelheid van 9,6 opnamen per seconde. Voor het vastleggen van de emotie bij snelle momenten kan de Super Slow Motion Movie modus videobeelden registeren met 240 bps (QVGA kwaliteit) of 120 bps (VGA kwaliteit).

Om in uiteenlopende situaties heel gemakkelijk te kunnen fotograferen, selecteert de Canon Smart Auto modus uit 32 mogelijkheden de optimale instellingen voor een scène. De nieuwe Multi-area White Balance zorgt bovendien dat de opnamen er natuurlijker uitzien wanneer twee verschillende lichtbronnen worden gebruikt. Deze instelling zorgt voor de verschillende delen van een opname voor de juiste correctie van de witbalans. Wanneer bijvoorbeeld een gezicht met behulp van een flitser wordt gefotografeerd in een ruimte waar gloeilampen voor de verlichting zorgen, dan zal de camera automatisch de witbalans van de gloeilamp voor de achtergrond gebruiken en de witbalans van de flitser voor het gezicht. Met als resultaat dat zowel het onderwerp als de achtergrond natuurlijk overkomen.

Extra functies

Voor gebruikers die de plaats van elke opname willen vastleggen, beschikt de PowerShot S100 over een geïntegreerde GPS die registreert waar en wanneer opnamen zijn gemaakt. Gebruikers beschikken zo over een compleet overzicht van de locaties en de tijdstippen waarop de onderwerpen zijn vastgelegd. Met de GPS Logger is het eenvoudig om de reis van een gebruiker registreren. Deze functie stelt gebruikers in staat de reis opnieuw te beleven met de meegeleverde Map Utility software die samenwerkt met Google Maps .

Schitterende Full HD (1080p) videobeelden met stereogeluid worden vastgelegd met 24 beelden per seconde, terwijl Dynamic IS en Powered IS binnen Intelligent IS cameratrillingen compenseren wanneer wordt gefilmd tijdens autorijden of de zoom wordt gebruikt. Een HDMI-CEC poort maakt het eenvoudig om videoclips te delen, waarbij gebruikers met de afstandsbediening van de TV opnamen op compatibele HDTV’s kunnen afspelen.
Het grote en duidelijke 7,5 cm (3,0”) PureColor II G LCD-scherm is perfect voor het bepalen van de compositie en het afspelen van opnamen. De 461k dot resolutie biedt een hoog contrast en superieure kleurreproductie. Een toplaag van gehard glas zorgt voor een grote kijkhoek en beschermt tegen krassen. De nieuwe grip aan zowel de voor- als achterzijde van de camera maakt het gebruik gemakkelijker, waarmee dit echt de ideale jaszakformaat camera voor fotoliefhebbers is.

Vergroot uw mogelijkheden

De PowerShot S100 is compatibel met een reeks Canon accessoires. De nieuwe HF-DC2 is een externe flitser die kan worden gebruikt als aanvulling op de flitser in de camera, zodat gebruikers nog meer verschillende onderwerpen kunnen vastleggen. Gebruikers kunnen met de nieuwe, optionele onderwaterbehuizing WP-DC43 de wereld van onderwaterfotografie verkennen. Deze behuizing is waterdicht tot een diepte van 40 meter en beschermt de camera ook tegen stof, vuil en beschadiging – ideaal voor snorkelen en voor duikexpedities tijdens de vakantie.

Canon PowerShot S100 belangrijkste kenmerken

• Uiterst gevoelige 12,1 Megapixel Canon CMOS (1/1.7 type)
• HS System met krachtige DIGIC 5
• Utragroothoek 24mm, f/2.0, 5x zoomlens. Intelligent IS
• Lens Control Ring, NR Control & RAW
• GPS
• Full HD, HDMI
• Groot 7,5 cm (3,0″) LCD
• High-speed Burst HQ
• Smart Auto, Multi-area WB
• Optionele onderwaterbehuizing

Canon PowerShot S100 prijs en beschikbaarheid

De PowerShot S100 heeft als adviesprijs € 459,- is beschikbaar vanaf eind november.

Bron: Canon

 
Canon PowerShot S100 prijs vergelijking