CookiesCanon PowerShot SX150 IS met HD video

23 augustus 2011 19:12 door Hans Wind

Canon PowerShot SX150 IS met HD videoDe Canon PowerShot SX150 IS is een nieuwe digitale camera met krachtige zoom en vol leuke functies die het voor iedereen makkelijk maakt onvergetelijke momenten vast te leggen als digitale foto en film in HD TV kwaliteit. Met een 12x optische zoom en een 14,1 Megapixel resolutie stelt de PowerShot SX150 IS elk gezinslid in staat de fotografische vaardigheden te vergroten.

Uitgevoerd in een compact, ergonomisch ontwerp dat verkrijgbaar is in de kleuren rood, zwart en zilver, biedt de PowerShot SX150 IS een reeks aan functies en mogelijkheden.

De body van de PowerShot SX150 IS biedt plaats aan een 12x optical zoomlens waarmee 28mm groothoek groepsfoto’s en landschappen zijn te fotograferen, maar dankzij het 336mm telebereik ook van grote afstand onderwerpen zijn vast te leggen.
Canon SX150 IS achterkantMet een 4-stops optical Image Stabilizer (IS) en de geheel nieuwe Intelligent IS technologie is het makkelijker dan ooit om ook bij fotografie uit de hand haarscherpe opnamen te maken van onderwerpen die zich ver weg bevinden en van scènes met weinig omgevingslicht. Deze combinatie van technologieën voorkomt onscherpte als gevolg van cameratrillingen.

Intelligent IS werkt volledig automatisch en analyseert de opnamecondities om vervolgens uit zeven instellingen de juiste vorm van beeldstabilisatie te selecteren[1]. Zoals bijvoorbeeld Powered IS – een functie die is afgeleid van de Canon LEGRIA camcorders – zodat bij filmen van grote afstand de beelden vol details en met minimale onscherpte worden vastgelegd.

De PowerShot SX150 IS helpt ervoor te zorgen dat elke foto en film er goed uitziet, ongeacht of het gaat om landschappen, party’s, vuurwerk of close-up opnamen van abstracte scènes. Smart Auto met Face Detection Technology en de nieuwste Advanced Subject Detection technologie herkent de opnamescène uit 32 variabelen[2] en past automatisch de instellingen van de camera aan om u te helpen opnamen te maken die u wilt delen met vrienden en familie.

De Servo AF/AE technologie zorgt dat personen, huisdieren en andere onderwerpen, zoals auto’s, scherp en goed belicht blijven tot de ontspanknop volledig wordt ingedrukt en de opname is gemaakt. En als u kiest voor ‘mikken & klikken’ fotografie, dan regelt Easy Mode automatisch alle instellingen van de camera, zodat ook gebruikers die nieuw zijn in de wereld van fotografie de opname kunnen maken die zij willen.

Digitale foto’s en videoclips kunnen onmiddellijk worden bekeken op een groot 7,5 cm (3,0 inch) LCD-scherm, zodat opnamen direct na het vastleggen zijn af te spelen. De handige Hints & Tips door het gehele menusysteem maken het makkelijk om meer te weten te komen over de verschillende camera-instellingen en om telkens wanneer u de camera gebruikt uw fotografische vaardigheden te vergroten.

Foto’s of HD videoclips

Naast hoge kwaliteit foto’s, stelt de PowerShot SX150 IS u ook in staat onvergetelijke momenten vast te leggen in 720p HD TV kwaliteit met stereogeluid. Een speciale Movie Record knop maakt het mogelijk direct over te schakelen van foto naar HD movies, zodat u geen kostbare tijd verliest met navigeren door menu’s en instellingen. U kunt ook videobeelden vastleggen in het Apple iFrame format, zodat geen conversie nodig is voordat de beelden worden geïmporteerd in Apple videosoftware en het beeldmateriaal sneller en makkelijker kan worden gekopieerd en bewerkt.

U kunt met een uitgebreide reeks creatieve filters ook uw creatieve kant verkennen. Deze filters zijn te gebruiken om foto’s en videobeelden tot leven te brengen, zoals met Fish-eye Effect, Super Vivid en Poster Effect. Toy Camera Effect geeft de indruk dat de foto’s zijn gemaakt met een pin-hole camera, Monochrome stelt u in staat opnamen te maken in zwart/wit, sepia of blauw, en met Miniature Effect lijkt het of u foto’s heeft gemaakt van kleine schaalmodellen. Miniature Effect kan ook worden gebruikt bij videobeelden, zodat u kunt experimenteren met verschillende effecten bij zowel foto’s als HD movies.

Dankzij Smart Shutter is het nu heel eenvoudig om alles van zelfportretten tot belangrijke familiemomenten zoals de kerstmaaltijd te fotograferen. U kunt de ontspanknop activeren met een knipoog of glimlach, terwijl FaceSelf-Timer de ontspanknop activeert zodra een nieuw gezicht in het beeld komt – dit voorkomt de traditionele sprint van achter de camera en laat de fotograaf deel uitmaken van de foto.

De PowerShot SX150 IS zal ook compatibel zijn met de HF-DC2 – een nieuwe externe flitser die kan worden gebruikt als aanvulling op de flitser in de camera zelf.

Canon PowerShot SX150 IS belangrijkste kenmerken

• 12x zoom, 28mm groothoeklens. Intelligent IS
• 14,1 Megapixel CCD
• Smart Auto en Easy modi detecteren 32 scènes
• 7,5 cm (3,0 inch) LCD
• HD movies met stereogeluid
• Volledig handmatige regeling
• Creatieve filters. Miniature Effect
• Smart Shutter met Wink Self-Timer
• iFrame movie
• Hints & Tips

Canon SX150 IS prijs en beschikbaarheid

De Canon SX150 IS is verkrijgbaar vanaf augustus en heeft als adviesprijs € 209,-.

[1] Still Image IS, Dynamic IS, Powered IS, Panning IS, Macro IS, Statief modus
[2] 21 scènes in Movie modus

Bron: Canon

 
Canon SX150 IS prijs vergelijking