CookiesCanon PowerShot SX210 IS compact camera met HD video

8 februari 2010 20:49 door Hans Wind

Canon PowerShot SX210 IS compact camera met HD videoDe nieuwe Canon PowerShot SX210 IS legt de lat weer wat hoger als het gaat om high-zoom groothoekfotografie. De SX210 IS is de opvolger van de bekende PowerShot SX200 IS en bestemd voor gebruikers die op zoek zijn naar krachtige prestaties in een uiterst compacte body. Deze camera beschikt over een breed assortiment geavanceerde technologieën en instelbare functies om elke fotografische uitdaging met succes aan te gaan.

Uitgevoerd met een Canon 14x zoom groothoekobjectief, 14,1 Megapixel resolutie en DIGIC 4 processor is de PowerShot SX210 IS een uiterst veelzijdige compact camera die de flexibiliteit biedt voor gebruik in elke situatie. De details worden haarscherp vastgelegd en de schitterende foto’s worden aangevuld met hoge kwaliteit 720p HD videobeelden met krachtige zoom en stereogeluid – alles in een slanke metalen body die in een jaszak past.

De PowerShot SX210 IS is verkrijgbaar in de kleuren zwart, paars en goud. De camera onderscheidt zich duidelijk van de rest. Een 14,1 Megapixel sensor en een 28mm groothoekobjectief maken de camera ideaal voor het fotograferen van indrukwekkende hi-res landschappen en de krachtige 14x optische zoom biedt een 392 equivalente brandpuntsafstand, zodat gebruikers moeiteloos onderwerpen van grote afstand kunnen fotograferen. De geavanceerde Canon optical Image Stabilizer (IS) compenseert zeer nauwkeurig voor cameratrillingen, zodat bij alle brandpuntsafstanden en ook bij weinig omgevingslicht trillingsvrije opnamen het resultaat zijn.

Een nieuw 7,6 cm (3,0”) breedbeeld PureColor II LCD met een resolutie van 230.000 dots toont de opnamen met een indrukwekkende helderheid. Het PureColor II G LCD is uitgevoerd met gehard glas en biedt een hogere sterkte. De dunne constructie zorgt voor meer contrast en een verbeterde weergave tijdens fotograferen en afspelen. De grote kijkhoeken maken het gemakkelijk om beeldmateriaal met anderen te delen. De beeldverhouding van 16:9 is ideaal voor het vastleggen en bekijken van HD videomateriaal.

Smart Auto, Gezichtsdetectie met DIGIC 4
De PowerShot SX210 IS gebruikt de nieuwste DIGIC 4 processor om een snelle bediening en superieure beeldkwaliteit te garanderen. Op basis van een aantal krachtige en intelligente technologieën stelt DIGIC 4 gebruikers in staat hun mooiste herinneringen vast te leggen zoals ze die zelf hebben beleefd.

Smart Auto met Scènedetectietechnologie maakt het voor gebruikers gemakkelijk om onder alle condities schitterende foto’s te maken door de scène te analyseren in uit 22 variabelen de optimale instellingen te selecteren. i-Contrast maximaliseert de helderheid bij elke opname, zodat ook details in donkere delen worden getoond zonder dat lichte delen overbelicht worden – een functies die ook kan worden gebruikt om foto’s te corrigeren tijdens het weergeven. Een nieuwe Smart Flash Exposure regelt ook de flitsintensiteit op basis van de opnamecondities, zodat altijd de juiste flitsintensiteit wordt gebruikt – van heldere scènes met belichting vanaf de achterzijde tot macro-opnamen.

De Motion Detection Technology voorkomt beeldonscherpte door rekening te houden met cameratrilling, helderheid en beweging van het onderwerp voordat de juiste sluitertijd en ISO waarde worden ingesteld. De Servo AF mode bevat nu ook Servo AE om onderwerpen te volgen en constant voor de juiste scherpstelling en belichting te zorgen, zodat opnamen goed worden vastgelegd op het moment dat op de ontspanknop wordt gedrukt.

De geavanceerde Gezichtsdetectietechnologie van Canon detecteert maximaal 35 gezichten binnen het beeld en zorgt zo dat portretten en groepsfoto’s altijd scherp en juist belicht zijn. De Smart Shutter mode gebruikt eveneens Gezichtsdetectietechnologie om van afstand de ontspanknop te bedienen met een glimlach of een knipoog. FaceSelf-Timer maakt het voor de fotograaf gemakkelijk om deel uit te maken van de groep. Deze functie analyseert de scène en wacht tot een nieuw gezicht binnen beeld verschijnt om vervolgens de foto te maken.

Creatieve controle met de SX210 IS
De PowerShot SX210 IS biedt volledig handmatige controle over de camera-instellingen, zodat gebruikers hun creatieve fototalent kunnen aanspreken. Diafragma, sluitertijd, ISO en scherpstelling zijn handmatig te regelen om gebruikers te laten experimenteren met hun opnamen en hun fotovaardigheden verder te ontwikkelen.

Nieuwe en creatieve opnameprogramma’s maken het ook voor beginners leuk om te fotograferen. Een nieuw Fish-eye Effect geeft dezelfde beeldvervorming als een fish-eye objectief en met het Miniature Effect lijken de onderwerpen verkleinde schaalmodellen. Voor gebruikers die alleen maar willen ‘mikken & klikken’ is de Easy mode echt een oplossing – de toegang tot geavanceerde instellingen is uitgeschakeld en pictogrammen zijn van het scherm verwijderd zodat gebruikers zich volledig kunnen concentreren op het onderwerp dat zij willen fotograferen.

Film in HDTV kwaliteit met stereogeluid
Dankzij een speciale Movieknop kunnen gebruikers op elk moment videobeelden met HD-kwaliteit vastleggen, zelfs als de camera niet in de Movie mode staat. Voor het eerst in een Canon compact camera is de Smart Auto technologie ook van toepassing op movies, zodat uit 18 mogelijkheden altijd de juiste instelling voor de scène wordt gebruikt.
Het 720p HD beeldmateriaal wordt vastgelegd met een snelheid van 30 beelden per seconde, de stereogeluidsregistratie zorgt voor hoge kwaliteit audio. Het stille 14x zoomobjectief maakt het mogelijk die onderwerpen dichtbij te halen die anders buiten bereik zouden zijn.

Voor trillingsvrije videobeelden is de PowerShot SX210 IS ook uitgevoerd met een nieuwe Dynamic Image Stabilizer. Dynamic IS is een technologie afkomstig van Canon camcorders en reduceert beeldtrillingen als gevolg van bewegingen van de gebruikers, zoals bijvoorbeeld door het lopen. Wanneer de videobeelden zijn vastgelegd, biedt een ingebouwde HDMI mini-aansluiting de mogelijkheid om zonder kwaliteitsverlies videobeelden – en foto’s – te delen op HDMI-apparaten waaronder HDTVs.

De PowerShot SX210 IS is compatibel met SDHC en SDXC geheugenkaarten met een opslagcapaciteit van maximaal 2 TB (alleen SDXC) en biedt gebruikers voldoende ruimte om duizenden hoge kwaliteit foto’s en vele uren aan videomateriaal vast te leggen zonder van geheugenkaart te wisselen. De functie Smart Shuffle biedt een nieuwe en leuke manier om de foto’s op de geheugenkaarten te bekijken en toont suggesties van foto’s die overeenkomen met foto’s die worden bekeken.

YouTube™ upload functie
De PowerShot SX210 IS is uitgevoerd met een geïntegreerde YouTube™ upload functie om via een computer automatisch in te loggen en videobeelden rechtstreeks vanaf de camera te uploaden naar het internet.

Eigenaren van de nieuwe PowerShot SX210 IS hebben recht op gratis lidmaatschap van CANON iMAGE GATEWAY, een online community voor het delen van foto’s en videoclips. Gebruikers hebben de beschikking over 2 GB aan persoonlijke opslagruimte voor honderden hoge kwaliteit foto’s. Ook browsen met een mobiele telefoon wordt ondersteund, zodat het voor vrienden en familie nog gemakkelijker is om onderweg foto’s te bekijken.

Canon PowerShot SX210 IS belangrijkste kenmerken
• 14x zoom, origineel 28mm Canon groothoekobjectief
• 14,1 Megapixel met compacte, metalen body in drie kleurvarianten*
• Canon 4-stops optical Image Stabilizer met Dynamic Image Stabilizer
• Breed 7,6 cm (3,0″) PureColor II G LCD met hogere intensiteit en betere weergave
• HD Movies (720p) met optische zoom, stereogeluid en HDMI
• Gebruiksvriendelijk met Smart Auto, Gezichtsdetectie en Hints & Tips op het scherm
• Smart Flash Exposure en i-Contrast voor de beste resultaten onder alle omstandigheden
• DIGIC 4 en Servo AF/AE voor razendsnelle respons en hoge beeldkwaliteit
• Volledige creatieve controle met opnameprogramma’s als Handmatig, Av en Tv
• Opnameprogramma’s inclusief Smart Shutter, Low Light, Fish-eye en Miniature Effect

Canon SX210 prijs en beschikbaarheid
De PowerShot 210 IS zal in maart beschikbaar zijn met een adviesprijs van € 359,-.

Bron: Canon


Canon SX 210 IS prijs vergelijking