CookiesCanon PowerShot SX30 IS met HD video

15 september 2010 08:50 door Hans Wind

Canon PowerShot SX30 IS met HD videoDe nieuwe Canon PowerShot SX30 IS is een superzoom camera met een 24mm ultragroothoekobjectief met 35x optische zoom. Dit nieuwe model is de opvolger van de PowerShot SX20 IS en combineert hoogwaardige Canon optiek met een reeks geavanceerde imaging technologieën. De nieuwe camera is het ideale hulpmiddel voor liefhebbers van fotografie die een krachtige, all-in-one camera zoeken voor al hun creatieve bezigheden.

De PowerShot SX30 IS is de ideale camera voor elke situatie en biedt volledig handmatige instellingen, kan HD-movies opnemen en biedt een aantal creatieve en automatische opnameprogramma’s – en geeft daardoor zo veel of zo weinig creatieve hulp als gewenst. Andere designaspecten, zoals een 6,8cm (2,7”) vari-angle LCD-scherm en hot shoe breiden de creatieve mogelijkheden uit door beelden vast te leggen onder verschillende hoeken. Daarnaast is een breed assortiment compatibele Canon accessoires beschikbaar.

SX30 IS achterkantZoom bereik
Dankzij de 14,1 Megapixel sensor van de camera kunnen fotografen prints op A2+ formaat maken met gedetailleerde beelden die gebruikers creatief kunnen bewerken zonder dat dit ten koste van de kwaliteit gaat. Het enorme bereik van het objectief met 35x optische zoom verschaft fotografen unieke creatieve mogelijkheden, variërend van 24mm tot 840mm (35mm equiv.). Elk onderwerp, van ultragroothoek tot aan extreme telefoto’s, wordt haarscherp vastgelegd.

De PowerShot SX30 IS is ontwikkeld met dezelfde materialen en processen die voor Canon’s EF-objectieven worden gebruikt en bewijst opnieuw Canon’s ongeëvenaarde kennis op optisch gebied. De objectiefconstructie omvat meerdere speciale lenselementen, zoals een UD-element (Ultra-low Dispersion) en een Hi-UD element, die lichtaberraties compenseren en tegelijk over het gehele zoombereik een hoge kwaliteit behouden. Hi-UD elementen worden toegepast in Canon’s wereldwijd befaamde professionele studiocamera’s – om te zorgen voor een maximale beeldkwaliteit bij een lager totaalgewicht.

Een objectief met zo’n enorme zoomkracht vormt een grote uitdaging bij het fotograferen bij weinig licht of bij het inzoomen zonder statief. Daarom heeft Canon dit model uitgerust met de meest effectieve optische Image Stabilizer (IS) die ooit in een compact camera van Canon is toegepast, wat een compensatie biedt van maximaal 4,5 stops. Dit lensverschuivingssysteem kan onscherpte effectief minimaliseren wanneer krachtige wordt ingezoomd en wanneer het gebruik van een snelle sluitertijd niet mogelijk is. De PowerShot SX30 IS heeft een ultrasone (USM) motor en een Voice Coil (VCM) motor om snel, nauwkeurig en stil in te zoomen en scherp te stellen. Samen met de optische IS werkt dit zowel voor digitale foto’s als movies.

Met de nieuwe functie Zoom Framing Assist kunnen gebruikers onderwerpen op afstand of bewegende onderwerpen volgen als zij met lange zoom fotograferen. Door op de speciale shortcut-knop te drukken, trekt de Zoom Framing Assist het objectief snel terug tot in een van de drie geprogrammeerde zoomposities. Zo kan de gebruiker meer op het scherm zien en het onderwerp zoeken, terwijl een rechthoek het originele zoomvlak markeert. Zodra de gebruiker het onderwerp weer ziet en terugplaatst in de rechthoek, kan hij de knop loslaten en keert het objectief snel terug naar de oorspronkelijke zoomstand.

Meer dan digitale foto’s
De PowerShot SX30 IS neemt video op in HD TV kwaliteit met een resolutie van 720p, stereogeluid en maximale optische zoom. Met één druk op een knop schakelen fotografen om van digitale foto’s naar movies. Tijdens het opnemen van movies kunnen scherpstelling en belichting worden vergrendeld of aangepast. Een speciale Dynamic IS mode compenseert zowel camerabewegingen tijdens het filmen als fotograferen en produceert een realistischer, scherper beeld. Smart Auto in de Movie-mode herkent 21 verschillende scènetypen en past de instellingen automatisch aan voor een optimale belichting. Daarbij wordt prioriteit gegeven aan gezichten en het versterken van heldere kleuren. Door de camera via de HDMI-mini-aansluiting op een HDTV aan te sluiten, worden de resultaten met maximale kwaliteit weergegeven.

Kwaliteit, flexibiliteit en creativiteit
Naast zijn ongelofelijke zoomkracht biedt de PowerShot SX30 IS een aantal functies die fotografen controle over de beelden verschaffen. Een 6,8cm (2.7”) vari-angle PureColor II VA LCD-scherm met een resolutie van 230k dot verschaft maximale flexibiliteit bij elk type fotografie, variërend van close-ups van bloemen tot aan drukbezochte concerten. Zelfs vanuit lastige hoeken zijn de foto’s gemakkelijker te maken om ze daarna in al hun heldere kleuren en scherpe details te bekijken. De Quick-bright functie maakt het bekijken van beelden en het kiezen van de compositie gemakkelijk, zelfs bij fel zonlicht.

Voor iedereen die meer variatie in zijn creativiteit wil, is de PowerShot SX30 IS voorzien van een hot shoe, voor accessoires zoals Canon’s EX Speedlite flitsers. Een optionele lensadapter maakt plaatsing van 67mm filters mogelijk, zoals het Canon PL-C B 67mm polarisatiefilter. Dit biedt fotografen bijna onbegrensde mogelijkheden beelden nog creatiever vast te leggen.

Voor iedereen die direct mooie foto’s wil maken, zonder na te hoeven denken over het handmatig aanpassen van instellingen, biedt de PowerShot SX30 IS de functie Smart Auto. Deze functie maakt gebruik van scènedetectietechnologie om de situatie te analyseren en de optimale instellingen te selecteren uit 28 variabelen. Nieuwe scènes zijn toegevoegd, zoals onderwerpen met sterke schaduwen op het gezicht door een felle verlichting of onderwerpen in het licht van een schijnwerper. Smart Flash Exposure regelt de flitskracht van de flitsers om zeker te zijn van perfect belichte onderwerpen, zoals bij macrofoto’s als bij onderwerpen met tegenlicht.

Voor nog meer creativiteit kunnen fotografen ook de effecten Fish-eye, Miniature, Poster en Super Vivid gebruiken en hun beelden van een fris perspectief voorzien. Voor movies is de Miniature Effect mode beschikbaar. Deze mode legt beelden vast met een lagere beeldsnelheid van 6, 3 of 1,5 fps en creëert daardoor het effect van een time-lapse film van een miniatuur schaalmodel.

Verhalen opslaan, bekijken en delen
Het delen van die bijzondere momenten met familie en vrienden is nog nooit zo gemakkelijk geweest. De PowerShot SX30 IS ondersteunt SDHC- en SDXC-geheugenkaarten zodat fotografen zich geen zorgen hoeven te maken dat zij hun geheugenkaart te snel vullen. Om de favoriete beelden tussen de vele honderden beelden gemakkelijk terug te vinden, kunnen gebruikers elk beeld in de camera van een tag voorzien. Zo kunnen zij die beelden groeperen met andere favorieten en op een later moment sneller terugvinden. Smart Shuffle toont suggesties van foto’s die overeenkomen met de foto die op dat moment, zelfs foto’s die vergeten zijn of over het hoofd worden gezien.

Dit model ondersteunt bovendien Eye-Fi connected functions, die het mogelijk maken om beelden op afstand te uploaden naar websites zoals CANON iMAGE GATEWAY. De gebruikersinterface van de camera bevat een speciaal Eye-Fi gedeelte en schakelt de automatische uitschakelfunctie uit zodra de Eye-Fi kaart gegevens verzendt – hierdoor worden gegevens gemakkelijk en zonder onderbreking overgezet*.

PowerShot SX30 IS kenmerken

• Ultragroothoekobjectief met 35x zoom

• Optische Image Stabilizer (4,5-stops), USM, VCM

• 14,1 MP CCD

• 6,8cm (2,7″) vari-angle LCD, EVF

• HD-movies, HDMI

• Smart Auto

• Handmatige modes, Low Light en Miniature Effect movie

• Zoom Framing Assist

• Servo AF/AE

• Breed assortiment accessoires

PowerShot SX30 IS prijs en beschikbaarheid
De PowerShot SX30 IS heeft een adviesprijs van € 499,- en is beschikbaar vanaf half september.

* Eye-Fi kaartfuncties (inclusief draadloze overdracht) worden bij dit product niet gegarandeerd. Neem bij problemen met een Eye-Fi kaart contact op met de producent van de kaart.
In veel landen en gebieden is voor het gebruik van Eye-Fi kaarten toestemming vereist. Zonder toestemming mag de kaart niet worden gebruikt. Als het niet duidelijk is of de kaart voor gebruik in uw omgeving is toegestaan, neem dan contact op met de producent van de kaart.

Bron: Canon


Canon PowerShot SX30 IS prijs vergelijking