CookiesCanon PowerShot SX40 HS met HD video

15 september 2011 17:43 door Hans Wind

Canon PowerShot SX40 HS met HD videoDe Canon PowerShot SX40 HS is een ultrazoom compact camera die een 35x ultragroothoeklens combineert met volledig handmatige bediening en videoregistratie in HD TV kwaliteit.

De PowerShot SX40 HS is geschikt voor fotografen die op zoek zijn naar een compacte body met de flexibiliteit en bediening van een DSLR en de veelzijdigheid van een groot zoombereik.

De PowerShot SX40 HS behoort tot de eerste PowerShot modellen met de nieuwe Canon DIGIC 5 beeldprocessor. Deze processor vergroot de prestaties van het HS System en biedt geavanceerde opnamemogelijkheden plus ondersteuning van Full HD (1080p) videoregistratie. Het grote zoombereik maakt het mogelijk elk onderwerp moeiteloos vast te leggen, van razendsnelle actiemomenten op het racecircuit tot wilde dieren op uitgestrekte Afrikaanse vlakten en abstracte close-ups. De nieuwe Intelligent IS technologie zorgt bovendien dat foto’s scherp en videobeelden vloeiend zijn.

PowerShot SX40 HS LCDUltrazoom

De 35x zoom met Ultrasonic en Voice Coil motoren voor snel en stil zoomen en scherpstellen, heeft een bereik van 24mm groothoek tot maximale tele van 840mm. Dit stelt gebruikers in staat groothoek opnamen van landschappen te maken, bezig te zijn met portretfotografie en actiemomenten van grote afstand vast te leggen.
Ook de 4.5-stops optical Image Stabilizer is uitgevoerd met nieuwe Intelligent IS technologie die de opnamesituatie detecteert en automatisch uit zeven verschillende mogelijkheden de juiste instellingen voor beeldstabilisatie selecteert. Zo wordt Panning IS ingeschakeld bij het volgen van de actie op een racecircuit, waarbij het IS systeem slechts in één richting stabiliseert, terwijl Macro IS met Hybrid IS technologie perfect is voor haarscherpe close-ups. Powered IS gebruikt Canon camcordertechnologie om onderwerpen van grote afstand makkelijk met lange brandpuntsafstand te filmen. En de Statief modus schakelt de Image Stabilizer uit wanneer de camera zich op een stabiele ondergrond bevindt of op een statief is geplaatst.
Voor beeldkwaliteit ligt de lat hoger

De PowerShot SX40 HS is het nieuwste model met het HS System, een combinatie van een gevoelige 12,1 Megapixel CMOS sensor met belichting vanaf de achterzijde en Canons nieuwste generatie beeldprocessor om onder alle condities schitterende opnamen met weinig ruis te maken. De nieuwe DIGIC 5 beeldprocessor biedt een nog geavanceerdere technologie voor ruisreductie, zodat bij alle ISO-waarden tot 75% minder ruis optreedt en natuurlijke, trillingsvrije kleuren mogelijk zijn zonder dat een statief of flitser nodig is. De nieuwe Multi-area White Balance zorgt dat opnamen er nog natuurlijker uitzien door situaties te detecteren waar twee afzonderlijke lichtbronnen aanwezig zijn en vervolgens per vlak een specifieke correctie van de witbalans uit te voeren. Wanneer bijvoorbeeld met behulp van een flitser een gezicht wordt gefotografeerd in een ruimte die wordt verlicht door een gloeilamp, zal de camera de witbalans van de gloeilamp toepassen op de achtergrond en de witbalans van de flitser voor het gezicht. Op deze wijze behouden zowel onderwerp als achtergrond hun natuurlijke kleuren.
Hoge snelheid, indrukwekkende beelden

De nieuwe DIGIC 5 processor tilt de hi-speed opnamemogelijkheden van de 12,1 Megapixel CMOS sensor naar een nieuw niveau. Daarmee stelt het fotografen in staat elk actiemoment detailrijk en met hoge kwaliteit vast te leggen. Fotografen die continu-opnamen van snelle actiemomenten willen maken, hebben keuze uit 2,4 opnamen per seconde met maximale resolutie tot de geheugenkaart vol is of, met de nieuwe High-speed Burst HQ modus, een snelle reeks van maximaal 8 full resolution beelden met een snelheid van 10,3 opnamen per seconde.
Door te experimenteren met Super Slow Motion Movie – waarbij videobeelden met VGA resolutie en 120 bps (of QVGA resolutie met 240 bps) worden vastgelegd en deze met een fractie van de werkelijke snelheid worden afgespeeld – is het mogelijk een aantrekkelijk accent aan het beeldmateriaal toe te voegen of een doelpunt of golf swing te analyseren. Om na zonsondergang zonder statief te blijven fotograferen, kan Handheld Night Scene worden gebruikt, waarbij de beeldgegevens worden gecombineerd om met minimale onscherpte een goed belichte opname te produceren.

Full HD movies

De speciale Movie knop stelt fotografen in staat om ook direct als filmmaker aan de slag te gaan door van hoge kwaliteit foto’s over te schakelen naar Full HD TV kwaliteit (1080p) videobeelden die met 24 bps en stereogeluid worden opgenomen. De USM en VCM op de telelens stellen de PowerShot SX40 HS in staat snel en stil in te zoomen en scherp te stellen, zodat ook tijdens het filmen het volledige zoombereik kan worden gebruikt.
Het delen en bewerken van home movies kan niet eenvoudiger. De PowerShot SX40 HS ondersteunt het Apple iFrame Movie formaat, zodat videoclips rechtstreeks kunnen worden geïmporteerd en bewerkt in standaard softwarepakketten. Er zijn nu minder stappen nodig en dit maakt het mogelijk sneller met de nabewerking te beginnen. De opnamen kunnen worden geselecteerd en bekeken op het 6,8 cm (2,7 inch) vari-angle PureColor II VA LCD-scherm, maar u kunt uw videoclips en foto’s via de HDMI-poort van de camera ook rechtstreeks op een groot scherm bekijken. Met de afstandsbediening van een HDMI-CEC compatibele HDTV kunt u comfortabel vanaf de bank door de opnamen browsen – ideaal om vakantiefoto’s en videoclips met vrienden en familie te delen.

Handmatige bediening

De PowerShot SX40 HS biedt meer ervaren gebruikers de vrijheid van volledig handmatige bediening. De Hints & Tips op het scherm kunnen worden ingeschakeld om beginners door de verschillende instellingen van de camera te leiden en hun fotografische vaardigheden bij elke nieuwe foto verder te verbeteren. Smart Auto is eveneens verbeterd en kan maximaal 32 verschillende scènes herkennen om de camera-instellingen vervolgens automatisch aan te passen zodat de best mogelijke opname wordt gemaakt. Tracking AF stelt de fotograaf in staat een onderwerp te selecteren en dit te volgen terwijl het zich binnen het beeld verplaatst. Dit zorgt dat composities die uit het midden zijn geplaatst ook haarscherp in beeld komen op het moment dat de ontspanknop wordt ingedrukt.

Om aan elke opname een creatief accent toe te voegen, beschikt de PowerShot SX40 HS ook over een reeks creatieve filters, waaronder Fish-eye Effect, Super Vivid, Poster Effect en Miniature Effect, dat ook kan worden gebruikt bij videoclips. Toy Camera Effect roept de nostalgische sfeer van een pin-hole camera op en Monochrome produceert zwart/wit opnamen met sepia en blauwe kleurtinten.

Om de creatieve mogelijkheden verder te vergroten, kan de PowerShot SX40 HS worden gebruikt in combinatie met Canon Speedlite EX flitsers, een lensfilteradapter en andere accessoires. Dit stelt gebruikers van Canon compact camera’s in staat veel van de voordelen van het EOS DSLR systeem te ervaren. Voordelen die bovendien worden gecombineerd met het indrukwekkende zoombereik van dit model.

PowerShot SX40 HS belangrijkste kenmerken

• 35x ultragroothoek zoomlens met USM
• Image Stabilizer (4,5-stops). Intelligent IS
• HS System (12,1 Megapixel) met DIGIC 5
• Full HD, HDMI
• 6,8 cm (2.7″) vari-angle LCD, EVF
• Smart Auto, Multi-area WB
• High-speed Burst HQ
• Handmatige instellingen
• Zoom Framing Assist
• Reeks accessoires

Canon PowerShot SX40 HS prijs en beschikbaarheid

De PowerShot SX40 HS heeft als adviesprijs € 479,- en is beschikbaar vanaf begin oktober.

Bron: Canon

 
Canon PowerShot SX40 HS prijs vergelijking