CookiesCanon PowerShot SX500 IS en SX160 IS

22 augustus 2012 07:09 door Hans Wind

Canon PowerShot SX500 IS en SX160 ISDe Canon PowerShot SX500 IS en de PowerShot SX160 IS zijn twee nieuwe compacte superzoom camera’s. De PowerShot SX500 IS is volgens de fabrikant ideaal om dichter bij de actie te komen en is ’s werelds kleinste camera met 30x optische zoom. Dit biedt de flexibiliteit om onderwerpen op grote afstand vast te leggen.

Voor gezinnen die een camera willen die iedereen kan gebruiken, biedt de PowerShot SX160 IS 16x optische zoom in een compacte body.

Voor iedereen die voor het eerst een camera gebruikt tot aan creatieve gezinnen die elk moment willen vastleggen, maken de PowerShot SX500 IS en PowerShot SX160 IS het heel gemakkelijk om mooie foto’s en HD-video vast te leggen. Beide modellen combineren snelle en gemakkelijk te gebruiken functies met Canon’s imaging technologieën voor een goede beeldkwaliteit. Door Canon’s geavanceerde optische Image Stabilizer met Intelligent IS zijn de beelden scherp, ongeacht het onderwerp dat u vastlegt, terwijl Smart Auto de opnamesituatie herkent en de instellingen automatisch optimaliseert. Met leuke Creatieve Filters kunt u direct verschillende effecten aan foto’s en movies toevoegen. Zo kunt u uw creatieve kant ontdekken en legt u elke keer opnieuw unieke beelden vast.

De PowerShot SX500 IS is de ideale keuze voor iedereen die op zoek is naar compacte kracht. Deze camera komt met een nieuw ontwikkeld 24mm groothoekobjectief met 30x optische zoom, klein genoeg om in een gemakkelijk mee te nemen body te passen.

Canon PowerShot SX500 IS en SX160 ISDe PowerShot SX160 IS is een betaalbare, gemakkelijk te gebruiken superzoom met een veelzijdig objectief dat speciaal voor dit model is ontwikkeld. Met 28mm groothoek en 16x optische zoom biedt dit objectief de flexibiliteit om alles vast te leggen, van groepsfoto’s van kinderen op verjaardagen tot aan close-ups van dieren in de dierentuin.

Om nog dichter bij uw onderwerp te komen, kan Canon’s ZoomPlus technologie het bereik van beide nieuwe modellen digitaal vergroten tot 60x in de PowerShot SX500 IS en tot 32x in de PowerShot SX160 IS. De functie Zoom Framing Assist van de PowerShot SX500 IS helpt als het volledige bereik van de krachtige zoom wordt gebruikt, en laat u met één druk op een knop uitzoomen om uw onderwerp opnieuw in beeld te krijgen, voordat u weer inzoomt zodra u de knop loslaat om de foto te maken.

Voor scherpe beelden over het gehele zoombereik zijn beide nieuwe camera’s uitgerust met Canon’s optische Image Stabilizer en Intelligent IS technologieën. Intelligent IS selecteert automatisch en afhankelijk van het onderwerp en de opnamesituatie de juiste Image Stabilizer modus uit zeven verschillende instellingen.

Beide modellen hebben een nieuwe 16 Megapixel sensor die heldere kleuren en opvallende details vastlegt. Canon’s DIGIC 4 beeldprocessor zorgt ervoor dat beelden snel en levensecht worden vastgelegd, of u nu een foto bij zonsondergang of op de uitdagende sneeuwhellingen van uw wintervakantie maakt.

Smart Auto herkent op een slimme manier 32 verschillende scènes, analyseert de scène en stelt de instellingen van de camera zodanig in dat u beelden vastlegt waar u trots op kunt zijn.

Als u uw camera beheerst en nog meer wilt experimenteren, schakelt u eenvoudig om naar Full Manual Control. Hiermee kunt u alle instellingen van de camera, inclusief sluitertijd en diafragma, zelf instellen. Het vastleggen van beelden met de nieuwe PowerShot SX500 IS en PowerShot SX160 IS is ook gemakkelijk door de vele Creatieve Filters, die uw foto’s en movies direct omzetten naar één van zes verschillende effecten. Voeg met Fish-eye Effect een nieuw perspectief aan beelden toe, of gebruik Toy Camera Effect om een retro-effect te creëren.

Maak composities en deel beelden direct op het grote 7,5cm (3,0 inch) LCD scherm van de PowerShot SX500 IS en PowerShot SX160 IS. Dit scherm toont alles met scherpe details en volle kleuren. Nieuwe gebruikers profiteren bovendien van de nuttige Tips & Tricks op het scherm, zoals een gemakkelijke handleiding om de instellingen en modi van uw camera te leren kennen.

De PowerShot SX500 IS en PowerShot SX160 IS kunnen ook HD-movies met stereogeluid opnemen. Een speciale Movie Record knop laat u direct omschakelen tussen digitale foto’s en movies, voor maximale flexibiliteit en creatieve controle, terwijl een HDMI-CEC aansluiting u in staat stelt om de beelden te bekijken op compatibele HD TV’s.

Canon PowerShot SX500 IS – de belangrijkste kenmerken:

• Mini 30x ultrazoom camera met 24mm groothoekobjectief
• 16 Megapixel
• Intelligent IS
• Groot 7,5 cm (3,0″) LCD
• Smart Auto detecteert 32 scènes
• HD-movies (720p) met HDMI
• Zoom Framing Assist
• Leuke Creatieve Filters
• Volledig handmatige bediening
• Gezichtsdetectie

Canon PowerShot SX160 IS – de belangrijkste kenmerken:

• 16x optische zoom, 28mm Canon groothoekobjectief
• 16 Megapixel
• Intelligent IS
• Groot 7,5 cm (3,0″) LCD; Tips & Tricks
• Smart Auto detecteert 32 scènes
• HD-movies met HDMI
• Leuke Creatieve Filters
• Volledig handmatige bediening
• iFrame movie
• AA batterijen

Canon PowerShot SX500 IS en SX160 IS prijs en beschikbaarheid

• De PowerShot SX500 IS is beschikbaar vanaf eind augustus en heeft als adviesverkoopprijs € 309,-.

• De PowerShot SX160 IS is beschikbaar vanaf eind september en heeft als adviesverkoopprijs € 179,-.

Bron: Canon

PowerShot SX500 IS prijs vergelijking

PowerShot SX160 IS prijs vergelijking