CookiesCanon PowerShot SX520 HS en PowerShot SX400 IS

29 juli 2014 08:28 door Hans Wind

Canon-Powershot-SX520Met de Canon PowerShot SX520 HS en PowerShot SX400 IS introduceert deze fabrikant vandaag twee nieuwe lichtgewicht, superzoom bridgecamera’s. Beide modellen hebben een compacte behuizing en respectievelijk 42x end 30x optische zoom.

De Canon PowerShot SX520 HS heeft een 42x optische zoomlens. Dat levert een zoombereik op van 24mm groothoek tot een maximale brandpuntsafstand van 1008mm.

De PowerShot SX520 HS heeft een verbeterde Zoom Framing Assist Auto-modus om de zoom automatisch aan te passen, zodat onderwerpen met een vooraf ingesteld formaat binnen het beeldveld blijven. De camera detecteert wanneer een onderwerp zich naar de rand van het beeldveld verplaatst en zoomt vervolgens automatisch uit om het onderwerp in beeld te houden. Zodra een onderwerp zich richting de camera beweegt, wordt ook vloeiend gezoomd om de afmetingen van het gezicht ongewijzigd te laten.

Canon Powershot-SX520 achterkantDe compacte, lichtgewicht behuizing van de PowerShot SX400 IS bevat een 30x optische zoom die loopt van 24 tot 720mm. Met beide modellen zijn snel bewegende onderwerpen direct vast te leggen en dankzij de geringe ontspanvertraging, de verbeterde algoritmen en een razendsnelle AF wordt volgens Canon geen kans gemist.

Om gebruikers te helpen hun fotografische resultaten te verbreden en onder uiteenlopende omstandigheden te fotograferen, zijn beide camera’s uitgevoerd met Canon’s Optical Image Stabilizer met Intelligent IS-technologie – zodat opnamen helder en scherp blijven. Intelligent IS analyseert het beeld en zorgt vervolgens dat de beeldstabilisatie automatisch wordt aangepast aan een van de acht verschillende scènes.

Voor scherpe en detailrijke resultaten met realistische kleuren – zelfs in omgevingen met weinig licht – is de PowerShot SX520 HS is uitgevoerd met Canon’s HS System: een combinatie van een DIGIC 4+ processor en een gevoelige 16 Megapixel CMOS-sensor met belichting vanaf de achterzijde.

Met Creative Shot maakt de PowerShot SX520 HS het voor gebruikers gemakkelijk om hun creatieve kant te ontdekken. Indien gewenst kan de camera na elke activering van de ontspanknop automatisch een van de 46 speciale effecten toepassen. Deze effecten zijn gerangschikt in vier categorieën. Creative Shot geeft opnamen een nieuw perspectief door tijdens het maken van de opname eenvoudigweg vijf extra bestanden te creëren – elk met een ander creatief effect. De PowerShot SX400 IS beschikt over een reeks creatieve filters, waaronder Fisheye en Monochrome.

De Canon PowerShot SX520 HS en PowerShot SX400 IS zijn uitgevoerd met een nieuw type handgreep. Dit type is ontwikkeld na uitgebreid onderzoek naar de functionaliteit van bestaande EOS-grips om zo bijna de comfortabele ergonomie van een spiegelreflexcamera te bieden.

Canon PowerShot SX520 HS en PowerShot SX400 IS prijs en beschikbaarheid

• Canon PowerShot SX520 HS – beschikbaarheid augustus 2014 en adviesverkoopprijs 279 euro.

• Canon PowerShot SX400 IS – beschikbaarheid augustus 2014 en adviesverkoopprijs 199 euro.

Bron: Canon