CookiesCanon PowerShot SX540 HS en PowerShot SX420 IS

11 januari 2016 07:05 door Hans Wind

Canon Powershot SX540 HSDe Canon PowerShot SX540 HS en PowerShot SX420 IS worden door de fabrikant ingedeeld als superzoom compact bridgecamera’s. De Canon PowerShot SX540 HS zorgt voor goede prestaties in omgevingen met weinig licht en biedt de fotograaf volledige controle om de 50x optische zoom en de ultragroothoeklens optimaal te benutten.

De Canon PowerShot SX420 IS komt met een 42x zoomlens, een 20 Megapixel CCD-sensor met een DIGIC 4+ sensor, een aantal automatische en creatieve functies. Beide nieuwe camera’s beschikken over Wi-Fi met Dynamic NFC voor gemakkelijk delen van opnamen.

Canon PowerShot SX540 HS

De Canon PowerShot SX540 HS beschikt over een DIGIC 6-processor en een 20,3 Megapixel CMOS-sensor die kan zorgen voorgoed belichte opnamen in situaties met weinig licht. De bandpuntafstand van de 50x optische zoomlens kan met de digitale ZoomPlus functie worden verdubbeld.

Om te zorgen dat je ook bij een lange zoom-instelling je onderwerp nog kunt volgen, schakelt de verbeterde Zoom Framing Assist Lock een stabilisatiemodus in. Je kunt je onderwerp kiezen en de camera zorgt dat het gecentreerd en scherp in beeld blijft. De 24mm ultragroothoeklens is bijvoorbeeld geschikt voor weidse landschappen

De CanonPowerShot SX540 HS legt video vast in Full HD MP4-formaat en daarbij wordt Dynamic IS over 5-assen gebruikt om het beeld stabiel te houden tijdens het lopend filmen. Story Highlights rangschikt op de foto’s en videoclips die op een bepaalde datum of van een geselecteerd persoon zijn gemaakt. Daarna worden deze beelden gecombineerd tot een herinneringsvideo die je kunt delen.

Canon PowerShot SX540 HS belangrijkste kenmerken:

• Flexibele opnamemogelijkheden voor elk speciaal moment

• Full HD-video’s

• Eenvoudig verbinding maken, delen en back-uppen

• Ontworpen voor comfortabel fotograferen en kiezen van beeldcompositie

Canon PowerShot SX420 IS

Canon Powershot SX420 IS

De compact uitgevoerde Canon PowerShot SX420 IS is uitgerust met een 42x optische zoom, ZoomPlus en een ultragroothoeklens. De 20 Megapixel sensor zorgt met de DIGIC 4+ sensor voor de optimale beeldkwaliteit en dankzij Intelligent IS worden foto’s en HD-video trillingvrij vastgelegd. Met een serie creatieve filters, waaronder Miniature Effect en Fish-eye Effect, kun je bijzondere perspectieven vastleggen. Het 7,5 cm (3,0 inch) lcd-scherm maak het gemakkelijk om je video’s en foto’s te bekijken en met de ergonomische grip houdt je de camera stabiel.

Canon PowerShot SX420 IS belangrijkste kenmerken:

• Lange zoom om de actie dichtbij te brengen

• HD-video’s

• Eenvoudig verbinding maken, delen en fotograferen of filmen op afstand

Wi-Fi en Dynamic NFC

Beide camera’s beschikken over ingebouwd Wi-Fi en met Dynamic NFC maak je gemakkelijk verbinding om foto’s en video’s te delen met compatibele smartphones, tablets of opslagapparaten.

Met Remote Shooting kan de camera ook op afstand worden bediend. De speciale Wi-Fi-knop zorgt voor een snelle route naar connectiviteitsfuncties, zodat je de opnamen al tijdens de fotosessie kunt delen. Image Sync maakt automatisch een back-up van je foto’s en video’s naar clouddiensten zoals bijvoorbeeld Canon’s irista of Google Drive zodra daar via internet verbinding mee is.

Canon PowerShot SX540 HS en PowerShot SX420 IS prijs en beschikbaarheid

De Canon PowerShot SX540 HS heeft een adviesprijs van 379,99 euro en is beschikbaar vanaf maart.

De Canon PowerShot SX420 IS heeft een adviesprijs van 269,99 euro en is beschikbaar vanaf maart.

Bron: Canon