CookiesCanon PowerShot SX700 HS – compact met 30x optische zoom

12 februari 2014 07:53 door Hans Wind

Canon PowerShot SX700 HS - dun met 30x optische zoomDe Canon PowerShot SX700 HS beschikt over een 30x optische zoomlens maar is desondanks compact en dun. De camera kan Full HD movies (60p) opnemen en beschikt over ingebouwde Wi-Fi met NFC-ondersteuning.

De Canon PowerShot SX700 HS is 34,8 mm dun – en legt details eenvoudig vast met een objectief met 30x optische zoom. De Canon ZoomPlustechnologie kan op digitale wijze het zoombereik van de camera vergroten tot 60x, terwijl een goede beeldresolutie gehandhaafd blijft. Zoom Framing Assist is een handige functie die helpt het onderwerp in beeld te houden wanneer met maximale zoom een tele-opname wordt gemaakt.

Het Canon HS System combineert de nieuwste generatie Canon DIGIC 6-processor met een gevoelige 16,1 Megapixel CMOS-sensor en zorgt voor resultaten met scherpe details en natuurgetrouwe kleuren – zelfs in situaties met weinig omgevingslicht.

Met Canon’s optical Image Stabilizer met Intelligent IS-technologie blijven opnamen helder en scherp. Intelligent IS analyseert de opname – ongeacht of het buiten in de zon om watersport of binnenshuis om een close-up van een exclusief bloemstuk gaat – en kiest vervolgens op basis van acht verschillende mogelijkheden automatisch de juiste instelling van de stabilisatiemodus, zodat foto’s en movies bijna altijd scherp en trillingvrij zijn.

WiFi

Met de ingebouwde Wi-Fi-connectiviteit van de Canon PowerShot SX700 HS houdt u vrienden en familie heel eenvoudig op de hoogte. Deel opnamen op favoriete plaatsen als Facebook, Twitter en YouTube – met de Mobile Device Connect Button is in een paar eenvoudige stappen snel verbinding te maken met smartphones en tablets. Of kies voor de nieuwe NFC-functionaliteit en laat de twee apparaten elkaar aanraken om het delen van opnamen te starten via Canon’s speciale CameraWindowapp.

De nieuwe Wi-Fi-connectiviteit bevat ook Remote Shooting vanaf smartphones – ideaal wanneer de fotograaf ook deel wil uitmaken van de groepsfoto. Met Image Sync is eenvoudig een kopie te maken van opnamen die bewaard moeten blijven bij cloud-bestemmingen als Canon Image Gateway, Flickr, Google Drive of rechtstreeks op de PC. En voor reizigers die willen onthouden waar elke foto of movie werd gemaakt, kan de GPS via Mobile-functie van de PowerShot SX700 HS worden gebruikt om de locatie van elke opname vast te leggen.

Full HD movies

De Movie Record knop van de Canon PowerShot SX700 HS schakelt direct om van fotograferen naar filmen en dankzij het vermogen van DIGIC 6 worden videobeelden in Full HD met 60 fps en in hoge kwaliteit stereogeluid vastgelegd. De Enhanced Dynamic IS modus met bewegingscorrectie langs 5 assen houdt videobeelden stabiel, zodat alles vloeiend en scherp blijft. De in MP4 opgenomen movies zijn direct op verschillende apparaten te bekijken of te uploaden naar sociale netwerksites.

Voor een reeks korte videoclips van een opnamedag registreert Hybrid Auto automatisch de eerste vier seconden voordat een foto wordt gemaakt. Aan het eind van de dag worden de clips samengevoegd tot een movie-bestand en laten bewegende beelden het avontuur opnieuw beleven.

Creatieve opnamen

Creative Shot maakt met elke activering van de ontspanknop unieke opnamen – de 46 effecten zijn gerangschikt in vier categorieën: Monochrome, Retro, Natural en Special. Kies een categorie en de PowerShot SX700 HS maakt – rekening houdend met het geselecteerde creatieve effect – op slimme wijze zes afzonderlijke foto’s om vrienden te verrassen met een mooie reeks opnamen.

Canon PowerShot SX700 HS kenmerken

• Compact – 30x zoom met een 25mm objectief

• HS System met 16,1 Megapixel CMOS en DIGIC 6

• Intelligent IS met Dynamic IS bewegingscorrectie langs 5 assen

• Wi-Fi met NFC-ondersteuning

• Full HD video (60fps)

• 7,5 cm (3,0″) PureColor II G LCD (922k sRGB)

• Creatieve programma’s

• Hybrid Auto & Smart Auto

• Handmatig, Av- en Tv-instellingen

• High-speed opnamen

Canon PowerShot SX700 HS prijs en beschikbaarheid

De Canon PowerShot SX700 HS heeft een adviesprijs van 329 euro en is beschikbaar vanaf midden maart 2014.

Bron: Canon