CookiesCanon PowerShot SX1 IS met HD-movie mode

17 september 2008 09:50 door Hans Wind

Canon PowerShot SX10 IS met HD-movie modeCanon breidt vandaag zijn PowerShot digitale compact camera range uit met twee krachtige nieuwe modellen: de 10 Megapixel PowerShot SX1 IS en PowerShot SX10 IS, die samen de PowerShot S5 IS vervangen.

Met een groothoeklens (28 mm) met 20x optische zoom, USM en VCM voor snel en geluidloos zoomen, leggen beide camera’s de lat voor compact zooms weer een stuk hoger. De PowerShot SX1 IS is uitgerust met een revolutionair aantal functies die u nog niet eerder aantrof in een Canon compact camera: een 10 Megapixel Canon CMOS sensor, een continue opnamesnelheid van 5 beelden per seconde en het vastleggen van full HD-movies ”“ terwijl beide camera’s zijn uitgerust met Canons nieuwe DIGIC 4-processor voor snelle prestaties en scherpe, detailrijke beelden in tal van opnamesituaties.

Groot bereik
Dankzij Canons groothoeklens (28 mm) met 20x optische zoom leggen de PowerShot SX1 IS en PowerShot SX10 IS alles vanaf telefoto’s op grote afstand tot aan indrukwekkende landschappen moeiteloos vast. Canon combineert een ultrasone motor (USM) met Voice Coil Motor (VCM) technologie. Dit resulteert in een vrijwel onhoorbare werking en de snelheid die nodig is voor het vastleggen van sport of dieren in het wild. Canons optische Image Stabilizer ”“ met een voordeel van 4 stops ”“ voorkomt ook bij maximale zoom dat beelden onscherp zijn.

10 Megapixels
De PowerShot SX1 IS en PowerShot SX10 IS bieden resoluties van 10 Megapixel, meer dan genoeg om alle benodigde details vast te leggen voor afdrukken op posterformaat of creatieve bewerkingen. Door een Canon CMOS-sensor kan de PowerShot SX1 IS JPEG’s beelden met maximale resolutie vastleggen met snelheden tot 5 bps ”“ hierdoor is deze camera een krachtige tool in zakformaat voor het vastleggen van snelle actiescènes.

PowerShot SX1 IS High Definition movies
Voor het summum in visuele kwaliteit produceert de PowerShot SX1 IS 1080p (30 bps) High Definition video ”“ gereed voor directe weergave op elke HDTV via de ingebouwde HDMI-aansluiting . Met de PowerShot SX10 IS kunt u spontaan leuke VGA-movies maken. De movies in beide camera’s worden nog beter dankzij het stereogeluid met CD-kwaliteit, optische zoom en Gezichtsdetectie technologie. De PowerShot SX1 IS is uitgerust met Canons geavanceerde teleconverter voor 2x extra zoom zonder verlies aan beeldkwaliteit voor als u extra ver wilt inzoomen.

DIGIC 4: intelligente processor voor betere foto’s
Zowel de PowerShot SX1 IS als PowerShot SX10 IS is uitgerust met Canons nieuwe DIGIC 4-beeldprocessor. Deze processor staat niet alleen garant voor een zeer snelle werking en beelden zonder ruis, maar stuurt ook een aantal intelligente technologieén aan zodat u gemakkelijker dan ooit prachtige foto’s maakt.
Foto’s van mensen lukken nog beter dankzij de verbeterde Gezichtsdetectie-technologie die zelfs gezichten schuin voor de camera of in profiel detecteert.

Face Select & Track volgt een onderwerp nog nauwkeuriger, terwijl een nieuwe FaceSelf-timer functie ”“ die de sluiter kort nadat een nieuw gezicht in beeld is gekomen automatisch activeert ”“ het maken van groepsfoto’s en zelfportretten gemakkelijk maakt.

Canons verbeterde Motion Detection technologie zorgt voor fantastisch scherpe foto’s door beweging van de camera en het onderwerp te registreren en de ISO-waarde automatisch in te stellen om onscherpte te voorkomen. Onscherpte wordt ook tegengegaan door de nieuwe Servo AF die de scherpstelling op onderwerpen die zich naar de camera toe of van de camera af bewegen continu aanpast.

DIGIC 4 stuurt ook Canons nieuwe functie i-Contrast aan. Deze functie laat de natuurlijke details in donkere delen beter uitkomen ”“ zonder dat dit ten koste gaat van de lichtere delen.

Totale controle
Voor het summum in creatieve precisie kunnen diafragma en sluitertijd bij de PowerShot SX1 IS en PowerShot SX10 IS volledig handmatig worden geregeld. Een multifunctioneel instelwiel plaatst alle belangrijke instellingen binnen handbereik. Plus: compatibiliteit met een groot aantal accessoires ”“ inclusief Canons professionele Speedlite EX flitsers ”“ breiden de creatieve mogelijkheden nog verder uit.

De PowerShot SX1 IS wordt geleverd met Canons WC-DC300 controller waarmee gebruikers het opnemen en weergeven draadloos kunnen aansturen. Ideaal voor foto’s met lange sluitertijden vanaf een statief, of voor situaties waarin het nodig is om de camera wat verder van de fotograaf af op te stellen.

“Beide camera’s bieden buitengewone mogelijkheden,” vertelt Mogens Jensen, Head of Canon Consumer Imaging, Europe. “Vooral de PowerShot SX1 IS geeft een nieuwe betekenis aan de mogelijkheden van een digitale compact camera. Deze kracht en veelzijdigheid moet je ervaren om het te geloven.”

Kenmerken in een oogopslag
• Groothoeklens (28 mm, f/2.8) met 20x optische zoom en optische Image Stabilizer
10.0 Megapixel
• Canon CMOS-sensor voor continu opnamen met 5 bps en maximale resolutie (PowerShot SX1 IS)
• Full HD (1080p, 30 bps) movies plus HDMI-aansluiting (PowerShot SX1 IS)
• DIGIC 4 voor prachtige foto’s en een snelle respons
• Opnameprogramma’s inclusief volledig handmatige bediening
• Prachtige foto’s van mensen met Gezichtsdetectie AF/AE/FE/WB plus Face Select & Track en FaceSelf-Timer
• Gaat elke mogelijke oorzaak van onscherpte tegen met High ISO Auto, optische Image Stabilizer, Motion Detection technologie en Servo AF
• Automatische rode-ogen-correctie tijdens het fotograferen en weergeven
• i-Contrast versterkt de helderheid en behoudt details in donkere delen
• 2,5 inch vari-angle LCD II met grote kijkhoek en elektronische zoeker (PowerShot SX10 IS)
• 2,8 inch breedbeeld vari-angle LCD II met grote kijkhoek (PowerShot SX1 IS)
• Multifunctioneel instelwiel en programmeerbaar My Menu
• Vloeiende, 30bps VGA-movies (PowerShot SX10 IS)

Prijs en beschikbaarheid
• De PowerShot SX1 IS adviesprijs incl BTW is € 589,-.
• De PowerShot SX10 IS is eind oktober leverbaar en de adviesprijs incl BTW is € 419,-.

Bron: Canon


Canon PowerShot SX1 IS prijs vergelijking