CookiesCanon PowerShot SX200 IS met HD Video en HDMI

18 februari 2009 08:43 door Hans Wind

Canon PowerShot SX200 IS met HD Video en HDMICanon versterkt vandaag zijn PowerShot assortiment van digitale camera’s uit met de PowerShot SX200 IS, een nieuw superzoom model in een opvallend compacte body. Met een groothoekobjectief (28 mm) met 12x optische zoom en aangestuurd door Canons DIGIC 4-processor die razendsnel een prima beeldkwaliteit produceert, is deze 12,1 Megapixel camera een geschikte reisgezel.

Movies vol details kunt u vastleggen in High Definition (720p, 30 bps) en via de ingebouwde HDMI-aansluiting bekijken op een HDTV. De Manual mode verschaft gebruikers volledige controle op het moment dat zij dat willen.

Met zijn klassieke aluminium design in zwart, blauw of rood herbergt de PowerShot SX200 IS veel functies in een compacte body waardoor deze camera zeer geschikt is voor de enthousiaste reiziger. Een krachtig objectief met 12x zoom, beginnend met 28mm groothoek legt zowel landschappen als onderwerpen op afstand probleemloos vast.

Canons 4-stops optische Image Stabilizer technologie gaat onscherpte door cameratrillingen tegen ”“ zelfs bij maximale zoom en bij weinig licht.

Deresolutie van 12,1 Megapixel die door de sensor van de camera wordt vastgelegd, biedt de vrijheid om beelden tot in perfectie bij te snijden of te vergroten zonder dat er details verloren gaan. Canons DIGIC 4-processor maakt gebruik van verbeterde algoritmen en rekennauwkeurigheid waardoor de PowerShot SX200 IS razendsnel werkt en volle, vrijwel ruisloze beelden produceert met zeer heldere en nauwkeurig gereproduceerde kleuren.

Voor een maximaal resultaat met een minimum aan inspanningen is de PowerShot SX200 IS voorzien van een nieuwe Smart Auto mode en verbeterde Easy mode. Beide modellen maken gebruik van Canons Scènedetectietechnologie die de op te nemen scène tot in detail analyseert ”“ waarbij helderheid, contrast, afstand en tint van het onderwerp worden gecontroleerd ”“ en vervolgens de optimale instellingen selecteert. Fotografen die volledige controle willen, kunnen de Manual mode instellen.

Door de kracht van de DIGIC 4-processor werken ook Canons andere intelligente technologieén nauwkeuriger. De verbeterde Bewegingsdetectietechnologie en Servo AF zorgen ervoor dat bewegende onderwerpen haarscherp worden vastgelegd, terwijl i-Contrast donkere vlakken in een foto helderder maakt zonder dat lichtere vlakken te licht worden. Canons Gezichtsdetectietechnologie bevat nu ook de nieuwe functie Knipperdetectie die de teleurstelling van een verkeerd getimede portretfoto helpt voorkomen. FaceSelf-Timer vergemakkelijkt het maken van groepsfoto’s of zelfportretten door voordat de foto wordt gemaakt te wachten tot de gebruiker in beeld komt.

Video in HDTV kwaliteit
Voor die momenten die het waard zijn om op TV weer te geven, kunnen gebruikers naast digitale foto’s ook videoclips in adembenemende High Definition-kwaliteit (720p) vastleggen. Door de geïntegreerde HDMI-aansluiting kunnen de beelden direct op een HD TV worden bekeken.

Het grote 3,0″ LCD vergemakkelijkt het bepalen van een compositie en laat foto’s en movies haarscherp zien. Door de grote kijkhoek kunnen ook anderen gemakkelijk meekijken. Een slimme nieuwe gebruikersinterface biedt hints en tips op het scherm ”“ ideaal voor iedereen die wil weten wat de invloed van bepaalde instellingen op het beeld is.

“Met een combinatie van grote zoomkracht, hoge resolutie en High Definition videofunctionaliteit laat de PowerShot SX200 IS u al uw avonturen met ongeévenaarde details vastleggen,” vertelt Rainer Fuehres, Head of Canon Consumer Imaging Europe.

Canon PowerShot SX200 IS kenmerken
• Compact, 12x optische zoom, beginnend bij 28mm groothoek
• Objectief met 4-stops optische Image Stabilizer
• 12,1 megapixel
• DIGIC 4 voor een uitzonderlijk snelle respons, een onovertroffen beeldkwaliteit en intelligente technologieén
• Smart Auto mode met Scènedetectietechnologie
• Bestrijdt onscherpte met IS, Bewegingsdetectietechnologie en Servo AF
• Makkelijk foto’s van mensen maken dankzij Gezichtsdetectie AF/AE/FE/WB en
• Face Select & Track, plus FaceSelf-Timer en automatische correctie van rode ogen
• 3,0 inch LCD met hoge resolutie
• High Definition (720p) movies met HDMI-aansluiting
• Opnameprogramma’s inclusief Manual mode en Easy mode
• Nieuwe, gebruiksvriendelijke gebruikersinterface met hints en tips
• Klassiek aluminium design leverbaar in zwart, blauw en rood

Canon SX200 prijs en beschikbaarheid
De SX200 is beschikbaar vanaf maart voor een adviesprijs van 369 Euro.

Bron: Canon


Canon SX200 prijs vergelijking