CookiesCanon viert 50 jaar in Europa met 5 nieuwe producten

7 mei 2007 10:57 door Hans Wind

Canon viert 50 jaar in Europa met 5 nieuwe productenCanon viert haar 50-jarige verblijf in Europa met de introductie van vijf nieuwe consumentenproducten tijdens een speciale gelegenheid in Monaco. Net als alle overige Canon producten, combineren deze vijf fascinerende styling met geavanceerde technologieén en zijn ze het resultaat van Canons imaging expertise.

De Canon HR10 camcorder is het resultaat van Canons continue investeringen in HDTV en Video en biedt een aantal unieke technologieén die zijn afgeleid van Canons professionele HD programma. Een superieure beeldkwaliteit wordt gecombineerd met een gebruiksvriendelijke bediening en het gemak van rechtstreeks opnemen op DVD.

De chique Digital IXUS 950 IS markeert de nieuwste aanwinst van ‘s werelds meest stijlvolle assortiment digitale compact camera’s. Een tweede digitale compact ”“ de PowerShot S5 IS ”“ is een geavanceerde, draagbare camera met 12x zoom en gebruiksvriendelijke functies.

De SELPHY CP750 en het instapmodel SELPHY CP740 zijn Canons nieuwste paar ultracompacte fotoprinters. Elk model zet Canons traditie van gemakkelijk foto’s printen in de thuisomgeving voort.

“50 jaar in Europa is een mijlpaal in de geschiedenis van Canon”, zegt Mogens Jensen, Hoofd van Canon Consumer Imaging Europe. “Wij zijn erg blij dat wij deze historische dag kunnen vieren met de introductie van vijf fantastische, nieuwe producten. Kijken we vooruit, dan blijft Canon gericht op innovatie om consumenten de allerbeste imaging producten te bieden.”

Hoewel Canon al in 1951 een officiéle importeur in het Verenigd Koninkrijk had was het pas in 1957 dat Canon Europe ”“ de enige distributeur voor Europa ”“ haar kantoor opende in Geneve, Zwitserland. Vanaf dat moment heeft Canon Europe zich ontwikkelt tot één van de hoekstenen van de wereldwijde activiteiten van de onderneming. Met 30% van de omzet wereldwijd en activiteiten in 21 landen in Europa, het Midden Oosten en Afrika biedt de onderneming werk aan 11.000 mensen.