CookiesCanon XEED WUX10 en SX80 projector introductie

3 juni 2008 23:10 door Hans Wind

Canon XEED WUX10 en SX80 projector introductieCanon mikt op een nieuwe marktgroei met de introductie van twee XEED-multimediaprojectoren ”“ de XEED WUX10, die Full HD-video projecteert met WUXGA resolutie, en de SXGA+ XEED SX80.

Canon ziet deze nieuwe producten als het antwoord op een groeiende vraag naar zakelijke projectoren met hoge resolutie: een segment waarin Canon in heel Europa, het Midden-Oosten en Azié al een marktaandeel van 33% heeft.

Zakelijke gebruikers leggen de laatste jaren steeds meer het accent op resolutie. De hogere resoluties van beeldschermen en laptops ”“ waarvan veel modellen al werken met SXGA+ of hoger ”“ hebben gebruikers gewezen op de mogelijkheden die presentaties met hogere resolutie bieden. Dit valt samen met een massale keuze voor breedbeeldformaat en het feit dat er op computers en televisies steeds meer beelden in HD TV kwaliteit worden vertoond.

“Uit marktonderzoek blijkt dat er voor kopers van zakelijke projectoren twee belangrijke overwegingen aan hun keuze ten grondslag liggen: beeldkwaliteit en resolutie,” vertelt Mogens Jensen, Head of Canon Consumer Imaging, Europe. “Gezien hun voortreffelijke prestaties op dit gebied verwachten wij met de XEED SX80 en XEED WUX10 deze markt aanzienlijk te vergroten en daarbij ons marktaandeel ook te vergroten.”

De resolutie van zowel de XEED WUX10 als de XEED SX80 is geschikt voor speciale toepassingen zoals CAD, simulatie en medical imaging. De XEED WUX10 projecteert met WUXGA resolutie (1920 x 1200 pixels): en hij projecteert niet alleen vanaf PC’s met de nieuwste 16:10 beeldverhouding met hoge resolutie, maar kan ook Full HDTV video kwaliteit (1080p) weergeven.

De HD ready XEED SX80 projecteert beelden met SXGA+ resolutie (1400 x 1050 pixels) en biedt een uitstekende connectiviteit.

Om alle producten in de XEED-range beelden met dezelfde beeldkarakteristieken te laten werken, combineren de XEED SX80 en XEED WUX10 de recent geïntroduceerde Canon LCOS-panelen met Canons AISYS-systeem ”“ plus nieuwe projectieobjectieven die vervorming en vervaging bij de randen van het beeld vrijwel volledig elimineren. Dit resulteert in beelden met een prima geometrie en scherpe beeldkwaliteit.

Op lange termijn zal Canons ononderbroken ontwikkeling van eigen LCOS-panelen leiden tot lagere prijzen van ”“ en een hogere vraag naar ”“ WUXGA+ en SXGA+ producten.

Verkoop van de Canon XEED WUX10 en SX80 start in november 2008 en de adviesverkoopprijzen worden tegen die tijd bekendgemaakt.

Bron: Canon


Canon XEED SX80 prijs vergelijking