CookiesCanon XEED SX7 en XEED X700 projector introductie

20 augustus 2007 10:51 door Hans Wind

Canon XEED SX7 en XEED X700 projector introductieCanon introduceert vandaag de Canon XEED SX7 en XEED X700 multimedia projectoren. De nieuwe modellen hebben een helderheid van maar liefst 4000 lumen en stellen daarmee een nieuwe maatstaf op het gebied van draagbare LCOS projectie.

De Canon XEED SX7 projecteert met een resolutie van SXGA+ en is daardoor de ideale draagbare projector voor AV-installaties en high-end omgevingen. De XEED X700 met XGA-resolutie is een unieke uitbreiding van de XGA projectormarkt en biedt haarscherpe LCOS projectie tegen een instapprijs.

De Canon XEED SX7 bevindt zich aan de bovenkant van de range, boven de XEED SX6 en XEED SX60. De XEED X700 vervangt de XEED X600 aan de onderkant van de range. Beide modellen zijn uitgerust met verbeterde audioconnectiviteit en zijn daardoor ideaal voor directiekamers, congrescentra en andere bedrijfsomgevingen omdat de audiobron en het geluidsniveau via de projector kunnen worden geregeld. De projectoren zijn volautomatisch in te stellen en daardoor bijzonder gebruiksvriendelijk. Het originele Canon 1,7x zoom projectieobjectief en het AISYS optische systeem staan garant voor beelden met een buitengewoon hoge kwaliteit.

Canon XEED X700“Met de XEED SX7 en XEED X700 brengt Canon de XEED range op een hoger niveau”, aldus Mogens Jensen, Head of Canon Consumer Imaging, Europe. “Door de unieke technologieén van Canon zijn zij de krachtigste, draagbare LCOS projectoren in de markt. Het topmodel XEED SX7 is ideaal voor AV professionals, terwijl de XEED X700 consistente LCOS kwaliteit biedt voor een ongelooflijke prijs.”

Canon XEED SX7 en XEED X700 kenmerken
• Projectie met zeer hoge helderheid van 4000 lumen
• LCOS-panelen en AISYS optisch systeem
• Native SXGA+ resolutie (XEED SX7)
• Native XGA resolutie (XEED X700)
• 1000:1 contrastverhouding voor donkerder zwart en heldere kleuren
• HDCP-compatibele DVI-aansluiting (beide modellen), HD Ready (alleen SX7)
• Verbeterde audioconnectiviteit voor probleemloze integratie in AV installaties
• Canon groothoek zoomobjectief met 1,7x zoom
• Volautomatische instelling met Automatische verticale Keystone-correctie, Automatische scherpstelling, Automatische schermkleurcorrectie en Automatische bronselectie

Ultrahoge helderheid
Door de combinatie van een nieuwe 275W AC projectielamp en Canons unieke AISYS optische systeem produceren de XEED SX7 en XEED X700 beelden met een indrukwekkende helderheid van 4000 lumen. Een waarde die tot nu toe voor ultraportable LCOS projectoren onhaalbaar was. Door de kortere booglengte van de AC-lamp gaat er tijdens het polariseren minder licht verloren, terwijl verbeteringen in het design per Watt 15% meer licht produceren dan DC-lampen van voorgaande modellen. Dit resulteert in 500 lumen extra, terwijl slechts 5W meer nodig is. Ook hebben de lampen in deze modellen een langere levensduur dan in voorgaande modellen ”“ tot 3000 uur in de Quiet Mode, waarin bovendien het geluidsniveau niet hoger is dan slechts 31 dBA.

Beeldkwaliteit
Als een van de toonaangevende innovators in optische technologie gedurende de laatste 70 jaar neemt Canon op het gebied van projectiekwaliteit een unieke positie in. De XEED SX7 en XEED X700 maken gebruik van Canons AISYS optische systeem dat de LCOS panelen optimaal laat functioneren met een contrastverhouding van 1000:1 voor rijke kleuren en echt zwart. De functie ‘Normally Black’ reproduceert zwarte vlakken met onovertroffen kwaliteit. Het aantal optische componenten is beperkt tot een minimum waardoor beide projectoren compact en licht van gewicht zijn.

Door de native SXGA+ (1400 x 1050 pixels) resolutie kan de XEED SX7 zeer gedetailleerde bewegende beelden van HD-bronnen projecteren (720p en 1080i). Foto’s kunnen worden geprojecteerd met een resolutie van maximaal UXGA (1600 x 1200 pixels).

De LCOS-panelen geven de XEED X700 een duidelijke voorsprong ten opzichte van concurrerende XGA (1024 x 768 pixels) modellen; zij elimineren de ‘raster’ en ‘regenboog’ effecten waar LCD- en DLP-projectoren vaak last van hebben.

Beide modellen zijn uitgerust met een Canon groothoek 1,7x zoomobjectief. Het UD-element (Ultra-low Dispersion) en de twee asferische lenselementen van dit objectief zorgen van hoek tot hoek voor een constant hoge beeldkwaliteit en voorkomen ghosting en flare. De lenzen zijn voorzien van speciale componenten die warmte gemakkelijker afvoeren en daardoor thermische uitzetting minimaliseren en het beeld perfect scherp houden.

Connectiviteit
Met DVI, Component Video, S-Video, Composiet Video en SCART aansluitingen kunnen de XEED SX7 en XEED X700 op vrijwel elke analoge of digitale videobron worden aangesloten, inclusief PC’s en laptops, camcorders en DVD-spelers. De HD Ready XEED SX7 is ideaal voor het aansluiten op HD-bronnen. De DVI-aansluiting van beide modellen is HDCP-compatibel, waardoor ook gecodeerde inhoud in perfecte digitale beeldkwaliteit wordt weergegeven. De XEED SX7 en XEED X700 ondersteunen bovendien RGB output voor aansluiting op een extern scherm, zodat degene die de presentatie houdt de inhoud kan zien zonder naar het projectiescherm te kijken.

Beide modellen beschikken over geavanceerde audioconnectiviteit ”“ drie stereo-ingangen en een uitgang maken het mogelijk om audiobron en volume in te stellen via de projector. De ingebouwde luidspreker is handig bij presentaties in kleinere ruimten. De optionele Ethernet adapter maakt het mogelijk om de projectoren aan te sturen via een computer in een netwerk.

Professionele imaging
Met de ondersteuning van Adobe RGB en een nieuwe, helderder sRGB mode is de XEED SX7 geschikt voor ontwerpstudio’s en andere omgevingen waarin de nauwkeurigheid van kleuren cruciaal is. De XEED X700 ondersteunt bovendien sRGB om kleuren van compatibele beeldbronnen nauwkeurig weer te geven. Op beide modellen kan de kleur nauwkeurig worden ingesteld – met de kleuraanpassing over zes assen kunnen verzadiging en tint nauwkeurig worden aangepast aan de wensen van elke professional. Beide modellen beschikken bovendien over de functie Dynamic Gamma Control om het contrast in beelden met weinig contrast te verhogen, 12-bit Dynamic Gamma Correction voor vloeiende beelden en Memory Colour Correction voor het accentueren van tinten die het meest aanspreken.

Flexibiliteit en gebruiksgemak
De XEED SX7 en XEED X700 zijn volautomatisch instelbaar, met Automatische verticale Keystone-correctie, Automatische scherpstelling, Automatische schermkleurcorrectie en Automatische bronselectie. Dit maakt het mogelijk om de projector in te schakelen en zonder gedoe met de presentatie te beginnen. Met de optionele houders kunnen beide projectoren aan het plafond worden bevestigd. De groothoek 1,7x zoomobjectieven bieden meer flexibiliteit bij het plaatsen van de projectoren ”“ de XEED SX7 en XEED X700 kunnen een beeld van 100″ al op slechts 3 meter haarscherp projecteren. De gemotoriseerde objectieven kunnen via het bedieningspaneel van de projector en met de afstandsbediening worden aangestuurd. Na gebruik van de XEED SX7 en XEED X700 kan de stekker direct uit de wandcontactdoos worden verwijderd zonder dat de lamp wordt beschadigd.

De XEED SX7 en XEED X700 worden geleverd met de volgende accessoires:

• Afstandsbediening (met batterijen)
• Zachte draagtas
• DVI-I aansluitkabel
• Component videokabel
• Netsnoer
• USB-kabel voor muisbesturing
• Lensdop

Optionele accesoires
• Vervangingslamp: RS-LP04
• Plafondbevestiging: RS-CL06
• Netwerkadapter: RS-NA01
• SCART kabel: LV-CA31
• RS-232C kabel: RS-CA01
• VGA kabel: LV-CA02

Meertalige interface
Het menusysteem van de XEED SX7 en XEED X700 ondersteunt 20 verschillende talen: Engels, Frans, Italiaans, Duits, Spaans, Nederlands, Zweeds, Noors, Fins, Deens, Portugees, Tsjechisch, Pools, Hongaars, Russisch, Turks, Vereenvoudigd Chinees, Traditioneel Chinees, Koreaans en Japans

De verwachte verkoop start is oktober 2007. De adviesprijs voor de XEED X700 is € 2.649,- en voor de XEED SX7 is dat € 5.499,-.


Canon XEED SX7 prijs vergelijking

Canon XEED X700 prijs vergelijking