CookiesCanon XEED WUX10 Mark II en SX80 Mark II projectoren

1 september 2009 08:51 door Hans Wind

Canon XEED WUX10 Mark II en SX80 Mark II projectorenCanon introduceert vandaag twee nieuwe modellen voor het assortiment draagbare XEED-multimediaprojectoren: de WUX10 Mark II en SX80 Mark II. Beide projectoren hebben een speciale ‘fotomode’ die onder elk licht uitzonderlijk heldere en nauwkeurige kleurenfoto’s projecteert. Dit maakt deze projectoren ideaal voor fotografen of AV-specialisten die de hoogste mogelijke projectiekwaliteit eisen.

De WUX10 Mark II projecteert met een toonaangevende native WUXGA resolutie (1920 x 1200 pixels), terwijl de SX80 Mark II beelden via HDMI, DVI of een USB flashdrive projecteert met een kristalheldere SXGA+ resolutie (1400 x 1050 pixels). De WUX10 kan bovendien Full HD video (1080p) en computerbeelden met ongelofelijke helderheid weergeven. Digitale beelden en foto’s worden bewerkt en verwerkt conform de sRGB-standaards; de ‘fotomode’ biedt echter functionaliteit die het beeld aanpast aan de verlichting ter plaatse. Dit betekent dat de geprojecteerde beelden er net zo uitzien als het sRGB-origineel, waardoor deze projectoren ideaal zijn voor het weergeven van professionele foto’s.

“De WUX10 Mark II en SX80 Mark II projectoren geven beelden met een ongeëvenaarde helderheid weer, waardoor zij ideaal zijn voor fotografen die hun werk met de hoogst mogelijke kwaliteit willen tonen,” aldus Rainer Fuehres, Head of Canon Consumer Imaging Europe. “Beide modellen versterken het XEED-assortiment en bieden dezelfde prestaties die onze klanten van dit assortiment verwachten, zoals een buitengewoon hoge beeldkwaliteit, hoge resolutie en hoge helderheid.”

Canons AISYS systeem heeft een onovertroffen helderheid van 3200 lumen (WUX10 Mark II) en 3000 lumen (SX80 Mark II) . Met contrastverhoudingen van 1000:1 en 900:1 projecteren beide projectoren met heldere kleuren en donker zwart. Beiden zijn bovendien uitgerust met LCOS panel technologie die fijne details reproduceert zonder de raster- of regenboogeffecten waar de meeste projectoren meestal mee te maken hebben. Beide projectoren zijn uitgerust met een gemotoriseerde 1,5x zoomlens die vervorming voorkomt en met een 10:0 lensverschuiving voor een gemakkelijke installatie ¬– waardoor er minder keystone-correctie nodig is. Met de SX80 Mark II kunnen gebruikers ook beelden van USB drives en digitale camera’s projecteren.

In de Stille mode werken de WUX10 Mark II en SX80 Mark II vrijwel onhoorbaar met geluidsniveaus van 32 resp. 31 dBA. Door consequent gebruik te maken van de Stille mode neemt de levensduur van de lamp toe tot 3000 uur, wat de operationele kosten verlaagt. Scherpstelling, keystone-correctie, bronselectie en schermkleurselectie worden standaard automatisch geconfigureerd en kunnen met een druk op een knop worden geoptimaliseerd. Beide projectoren bieden digitale en analoge aansluitingen zoals DVI en HDMI waardoor u ze direct op digitale HD-bronnen zoals personal computers kunt aansluiten.

Canon XEED WUX10 Mark II en SX80 Mark II kenmerken
• Native WUXGA resolutie (XEED WUX10 Mark II) – projecteert ook Full HD
• Native SXGA+ resolutie (XEED SX80 Mark II) – HD Ready
• Canon LCOS-panelen en het AISYS optisch systeem
• Heldere projectie: 3200 lumen (XEED WUX10 Mark II) en 3000 lumen (XEED SX80 Mark II)
• Contrastverhoudingen van 1000:1 (XEED WUX10 Mark II) en 900:1 (XEED SX80 Mark II) voor heldere kleuren en donker zwart
• Nieuw, gemotoriseerd 1,5x zoomobjectief van Canon met 10:0 lensverschuiving voor gemakkelijke installatie
• Volautomatische instelling: automatische scherpstelling, keystone-correctie, schermkleurcorrectie en bronselectie
• Presenteren zonder PC vanaf USB flash drive of digitale camera (alleen XEED SX80 Mark II)
• Vrijwel geruisloze werking: 32 dBA (WUX10) en 31 dBA (SX80) in Stille mode
• DVI-poort en HDMI™-connector
• Geïntegreerde RJ-45 poort voor aansturing en controle via een netwerk
• Heldere, volle en naadloze imaging

Bron: Canon


Canon SX80 prijs vergelijking