CookiesCanon XEED WUX4000 projector

30 oktober 2010 07:46 door Hans Wind

Canon XEED WUX4000 projectorCanon introduceert een nieuw topmodel in het assortiment XEED projectoren. De WUX4000 is de eerste Canon XEED projector met gemotoriseerde lensverschuiving en keuze uit diverse lenzen. Door de combinatie van uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit met hoge prestaties en minimaal onderhoud, is de WUX4000 de ideale oplossing voor zakelijke omgevingen, instellingen voor hoger onderwijs en voor toepassingen in de ontwerpindustrie.

De XEED WUX4000 projecteert beelden met Canon’s LCOS-paneeltechnologie. Deze rastervrije beelden laten natuurlijke kleuren zien en hebben een native WUXGA resolutie van 1920 x 1200 pixels. De combinatie van naadloze LCOS-beelden en een hoge resolutie betekent dat elk detail zichtbaar blijft en dat kleine letters en dunne lijnen duidelijk worden getoond. Omdat het een LCOS-projector is, kan de WUX4000 met hoge kwaliteit vloeiende kleur- en grijstintgradaties produceren. Daarmee laat deze projector volgens de fabrikant een groot aantal mono-chip DLP-modellen achter zich.

XEED WUX4000 aansluitingenMet een helderheid van 4.000 lumen en een contrastverhouding van 1.000:1 geeft de Canon WUX4000 foto’s mooi weer, waarbij de levensechte kleuren beter zijn dan bij veel andere vaste WUXGA projectoren. De native WUXGA resolutie van de WUX4000 heeft een hoogte-breedteverhouding van 16:10, zodat het de ideale projector is voor gebruik in combinatie met Windows en Macintosh notebooks. Dit maakt de WUX4000 de juiste keuze voor installatie in elke vergaderzaal, studio, laboratorium en kantooromgeving waar presentaties haarscherp, helder en professioneel moeten zijn.

Ondersteuning van groot aantal installatieomgevingen
De WUX4000 is Canon’s meest flexibele projector tot nu toe en is ontworpen om te voldoen aan de eisen van het breedste scala aan installatieomgevingen. De WUX4000 wordt aangevuld met een reeks van drie optionele lenzen: een standaard zoomlens (RS-IL01ST), een zoomlens met grote brandpuntsafstand (RS-IL02LZ) en een groothoeklens met een vaste brandpuntsafstand (RS-IL03WF) – deze laatste is zeer geschikt voor projectie vanaf de achterzijde. Vanzelfsprekend beschikken deze lenzen over de hoge kwaliteit die kenmerkend is voor de optische producten van Canon. Ongeacht welke lens wordt gebruikt, het beeld heeft een optimale helderheid met de juiste geometrie.

Belangrijk voor installateurs is dat de gemotoriseerde horizontale en verticale lensverschuiving van de WUX4000 het mogelijk maakt het geprojecteerde beeld te verplaatsen, zonder dat kwaliteitsverlies optreedt omdat trapeziumfoutcorrectie moet worden gebruikt. Installateurs kunnen een plaats voor de WUX4000 kiezen zonder dat de lens-as zich exact in het midden van het scherm moet bevinden. Dit is bijzonder praktisch in situaties waar reeds aanwezige lichtarmaturen of aircoroosters de installatie van de projector wellicht bemoeilijken. De projector kan ook verticaal worden geïnstalleerd om het beeld rechtstreeks op de vloer of op het plafond te projecteren.

Eenvoudig in onderhoud en lage operationele kosten
De WUX4000 is zo ontworpen dat het onderhoud van de projector tot een minimum beperkt is. Het modulaire ontwerp maakt het mogelijk zowel de lamp als het luchtfilter ter plaatse te vervangen. Dit levert tijdbesparing op omdat het voor deze werkzaamheden niet nodig is de projector eerst te verwijderen. Daarnaast is het mogelijk om zonder demontage bepaalde optische filters te vervangen; opnieuw een handeling die nu eenvoudig is uit te voeren zonder dat de projector in een werkplaats moet worden aangepast.
Door het interne ontwerp aan te passen en gescheiden luchtstromen naar de lamp en de LCOS-panelen te leiden, is de koeling van de projector verbeterd. De Quiet Mode, die het geluidsniveau terugbrengt tot slechts 36 dBA, draagt eveneens bij aan een verlenging van de levensduur van de lamp van 3.000 uur tot een maximum van 4.000 uur.

Eenvoudig te integreren en aan te sluiten
De WUX4000 ondersteunt PJLink, een standaard protocol om de installatie van projectoren en bedieningssystemen van verschillende producenten te vereenvoudigen. Dit maakt het eenvoudig om de Canon WUX4000 te integreren in een gemengde omgeving of om reeds aanwezige systemen te upgraden.
Voor bediening en monitoring vanaf een andere locatie kan de WUX4000 ook rechtstreeks op een netwerk worden aangesloten. De meegeleverde afstandsbediening werkt met vier verschillende infraroodkanalen. Bevinden zich meerdere WUX4000 projectoren in dezelfde ruimte, dan zijn deze hiermee onafhankelijk van elkaar te bedienen. De afstandsbediening kan ook worden ingesteld voor gelijktijdige bediening via de vier IR-kanalen.


Belangrijkste kenmerken van de XEED WUX4000

• Native WUXGA resolutie (1920 x 1200 pixels) en Full HD (1080p)

• LCOS-technologie voor naadloze beelden

• 4.000 lumen en 1000:1 contrastverhouding

• Gemotoriseerde verticale en horizontale lensverschuiving, zoom en focus

• Keuze uit drie lenzen

• DVI poort en HDMI aansluiting voor digitale bronnen

• Netwerkpoort voor bediening en monitoring, PJLink compatibel

Canon XEED WUX4000 prijs en beschikbaarheid
De verwachte verkoop start voor de WUX4000 is april 2011. De prijs wordt later bekendgemaakt.

Bron: Canon