CookiesCasema kiest OpenTV voor interactieve HDTV

26 juli 2007 21:19 door Hans Wind

Casema kiest OpenTV voor interactieve HDTVOpenTV Corp., een leverancier van oplossingen voor digitale en interactieve televisie, kondigde vandaag aan dat Casema OpenTV heeft gekozen om oplossingen te leveren voor zijn nieuwe interactieve digitale HDTV diensten.

Casema, een grote leverancier van kabeltelevisie, internet en telefoonservices, zal haar high definition personal video recorders (PVRs) uitrusten met OpenTV Core2(TM) middleware, OpenTV PVR2(TM) en de OpenTV HTML(TM) browser.

De HD PVR, uitgerust met een dual tuner, zal via detailhandelskanalen worden verspreid. De breedband set-top box (de Scientific Atlanta Explorer 8455DVB samen met STMicroelectronics 7109 chipset) zal een geavanceerde HD elektronisch programmagids (EPG) met een geïntegreerd video-op-aanvraag dienst ondersteunen. Irdeto’s voorwaardelijke toegang (conditional access) zal Casema’s digitale output beveiligen. Het nieuwe digitale platform bedient Casema’s klanten in steden als Den Haag, Amersfoort, Utrecht, Delft en Breda.

Alan Guggenheim, president en CEO van OpenTV: ” Nederland is één van de vooruitstrevendste en dichtstbevolkte markten voor wat betreft bekabeling en een markt waar OpenTV al een groot aandeel in heeft, dat door deze deal nog verder wordt uitgebreid. Deze aankondiging betekent een niet-aflatende stimulans voor OpenTV’s oplossingen voor geavanceerde televisiediensten; met OpenTV kunnen netwerkoperators als Casema onweerstaanbare en relevante diensten op een snelle en kosteneffectieve manier aan zijn abonnees leveren, met eenduidige gebruikerservaring voor zijn gehele klantenbestand. ”

” Met de krappe tijdsplanning die we voor de plaatsing hebben is het van groot belang dat onze voornaamste verkopers solide ervaring hebben met het lanceren van complexe projecten “, aldus Walter Blom, CFO van Casema. ” OpenTV heeft deze know-how niet alleen in Europa maar over de hele wereld tentoongespreid. ”

Over OpenTV
OpenTV is een van de grootste leveranciers van technologieén en diensten die de levering van digitale en interactieve televisie mogelijk maakt. De software van het bedrijf is al geïntegreerd in meer dan 88 miljoen digitale set-top boxes over de hele wereld. De software ondersteunt programmagidsen, video-op-aanvraag, individuele video-opnamen, verbeterde televisie, interactief winkelen, interactieve en adresseerbare reclame, spelletjes en het spelen van spelletjes en een groot assortiment toepassingen voor consumentenzorg en communicatie.

Over Casema
Met 1,4 miljoen abonnees is Casema één van de grootste kabelnetwerkoperators in Nederland. Gedurende zijn bestaan is Casema verantwoordelijk geweest voor standaardisering op de Europese kabelmarkt, alsmede voor talloze innovaties op het gebied van kabeltelevisie. Via zijn state-of-the-art netwerk biedt Casema een breed scala van elektronisch diensten en producten aan, waaronder radio & televisie, digitale televisie, IP televisie, telefonie en datacommunicatie. Casema is actief in steden als Den Haag, Utrecht, Amersfoort, Leiden en Breda.