CookiesCasema maakt ruimte voor digitale TV en HDTV

5 februari 2007 10:31 door Hans Wind

Casema maakt ruimte voor HDTVOp dinsdag 13 februari wijzigt Casema in een aantal plaatsen de frequenties van de televisiezenders. Het gaat hier om de gemeenten Utrechtse Heuvelrug, Wijk bij Duurstede, Rhenen, Veenendaal, Zevenhuizen-Moerkapelle, Lansingerland (alleen Bergschenhoek), Capelle aan den IJssel en Nieuwerkerk aan den IJssel.

Het doel van de aanpassingen is ruimte maken voor diensten zoals Digitale Televisie, HDTV en daarnaast toekomstig nieuw zenderaanbod van de hoogst mogelijke kwaliteit te garanderen. Casema stelt dat ze hiermee inspelen op de uiteenlopende wensen van haar abonnees in bovengenoemde gemeenten.

Naast het jarenlang vertrouwde analoge televisiesignaal, biedt Casema inmiddels ook digitale televisie, breedband internet, telefonie en HDTV. Om de hoogst mogelijke kwaliteit van het complete zenderaanbod te garanderen en nieuwe diensten aan te bieden, past Casema de frequenties van de televisiezenders in de bovengenoemde gemeenten aan. De inhoud en het aantal zenders van het huidige TV-pakket blijven hetzelfde en ook het radiopakket wijzigt niet.


Nadere uitleg en tips
Casema-abonnees moeten hun televisie(s) en recorder(s) opnieuw instellen. Om dit zo eenvoudig mogelijk te maken, staat alle informatie op de speciale website www.casema.nl/steluwTVin. Op het Casema Service Kanaal (teletekstpagina 400) is de uitleg ook te vinden. Daarnaast biedt Casema een instelservice, waarbij een monteur aan huis komt om de apparatuur in te stellen (€ 22,50 voor het eerste toestel en € 15,00 voor elk volgend apparaat). Voor alle vragen omtrent deze nieuwe zenderindeling is er tijdelijk een gratis telefoonnummer beschikbaar: 0800-0250225. Uiteraard hebben alle Casema-abonnees in bovengenoemde gemeenten inmiddels een brief met het nieuwe zenderoverzicht ontvangen. De frequentiewijzigingen gelden alleen voor abonnees met het Standaard of Budget RTV-pakket. Abonnees van Casema Digitale Televisie hoeven hun digitale ontvanger niet opnieuw in te stellen.