CookiesCasio EX-H20G met GPS en HD video

20 september 2010 15:31 door Hans Wind

Casio EX-H20G met GPS en HD videoDe nieuwe Casio EX-H20G digitale camera beschikt over het hybride GPS-systeem van Casio. Dit systeem is in staat de positie van de gebruiker te bepalen, zelfs binnen, en te tonen op kaarten die in het interne geheugen van de camera zijn opgeslagen. Dit stelt de camera in staat om elke locatie van de gebruiker en de gemaakte foto’s en video’s op een kaart op het beeldscherm weer te geven.

De EX-H20G biedt nieuwe manieren voor digitale-cameragebruik. De camera is voorzien van een hybride GPS-systeem dat GPS combineert met automatische locatiebepaling. Dit is mogelijk door een bewegingssensor die werkt met de eigen energiezuinige technologie van Casio. De EX-H20G is tevens de eerste digitale camera die in staat is om de locatie van een gebruiker in een gebouw te bepalen. Hierdoor kan de gebruiker foto’s maken met locatie-informatie, waar hij zich ook bevindt.
Naast deze functies is de camera voorzien van wereldkaarten en informatie over ongeveer tienduizend bezienswaardigheden over de gehele wereld. De camera kan de locatie van de gebruiker tonen op een kaart op het scherm, evenals die van de foto’s en video’s die met de camera zijn gemaakt.

Deze functies kunnen de manier waarop mensen hun camera gebruiken tijdens het reizen, radicaal veranderen. De EX-H20G stelt gebruikers in staat een reis te plannen, terwijl ze hun bestemmingen op het scherm zien voor ze vertrekken. Daarnaast kunnen ze hun huidige locatie aangeven, evenals geplande bestemmingen, fotolocaties, het standpunt van de fotograaf en de afgelegde route op de kaart tijdens de reis. Na thuiskomst kunnen gebruikers en hun vrienden een levendig beeld krijgen van de gemaakte reis. Dit kan door gebruik te maken van applicaties als Picasa en Google Earth. Hiermee kan de gebruiker een link leggen tussen de gemaakte foto’s en de bezochte locaties. Door de integratie van camera en kaart, locatiegegevens en foto’s creëert de camera een geheel nieuwe manier van reizen.

De EX-H20G is voorzien van de nieuwe EXILIM Engine HS met alle essentiële mogelijkheden die je van een digitale camera mag verwachten. Door de Single Frame SR Zoom-functie van Casio is met de 24 mm-groothoeklens met 10x optische zoom in werkelijkheid 15x zoom mogelijk. En dit met behoud van de hoge-resolutiebeeldkwaliteit van 14.1 megapixel. Dit betekent anderhalf keer het bereik van de optische zoom met een aanzienlijk minder kwaliteitsverlies. Andere kenmerken zijn een zeer helder 3-inch, hoge-resolutie 460K lcd-beeldscherm dat zelfs buiten duidelijk af te lezen is. De EX-H20G wordt geleverd met de geavanceerde, volautomatische Premium Auto-functie van Casio voor het maken van prachtige foto’s van landschappen en mensen. De gebruiker hoeft alleen maar de ontspanknop in te drukken en hij krijgt toegang tot verschillende handige functies voor reizen, zoals de Slide Panorama die 360 graden-foto’s kan maken, en de automatische tijdaanpassing voor reisbestemmingen.

Samenvatting van de Casio EX-H20G functionaliteit

• Bevat wereldatlasgegevens, waaronder gedetailleerde kaarten van 140 wereldsteden en twaalf steden in Japan.

• Locatie, foto’s en video’s van gebruikers worden op een kaart getoond.

• Foto’s worden opgeslagen met locatie-informatie, waaronder lengte- en breedtegraden, fotografeerrichting en plaatsnamen.

• Ongeveer tienduizend foto’s van populaire bezienswaardigheden in de wereld zitten in het interne geheugen. Daarnaast kan de camera de afstand, in rechte lijn, van de huidige locatie van de gebruiker tot aan de bezienswaardigheid bepalen en tonen.

• Een database met ongeveer één miljoen locatienamen zit in de camera. Hierdoor is de camera in staat de naam van de te fotograferen locatie op het scherm te tonen.

• De gebruiker kan bij het fotograferen locatienamen en andere gegevens toevoegen aan zijn foto’s.

• De camera slaat de tijdens de reis gevolgde route op in zijn geheugen, zelfs als de camera uitstaat. De gebruiker kan lange HD-video’s maken in 720p H.264-videoformaat.

• De gebruiker kan via de HDMI-aansluiting zijn reisherinneringen tonen in een diashow op een HD TV.

• Premium Auto zorgt voor prachtige foto’s met slechts één druk op de ontspanknop

Casio EX-H20G prijs en beschikbaarheid
De Casio EX-H20G is leverbaar vanaf eind november voor een adviesprijs van 329 Euro.

Bron: Casio


Casio EX-H20G prijs vergelijking