CookiesCasio EX-TR100 met HD video en eigenzinnige vorm

14 januari 2011 10:34 door Hans Wind

Casio EX-TR100 met HD video en eigenzinnige vormDe Casio EX-TR100 is een eigenzinnig nieuw model in de EXILIM-reeks van digitale camera’s. De EX-TR100 beschikt over een multifunctioneel frame dat fotografen meer vrijheid en flexibiliteit moet bieden. Bovendien is de camera voorzien van software waarmee gebruikers eenvoudig hun foto’s en filmpjes kunnen delen op het internet.

Vorig jaar bracht Casio al camera’s uit met de nieuwe HDR-ART-functie. Dankzij deze High-Dynamic Range-technologie (HDR) kunnen gebruikers artistieke foto’s maken met slechts één druk op de ontspanknop. Hiermee voegt Casio een nieuwe dimensie toe aan digitaal fotograferen en vergroot het bedrijf het plezier in het maken en weergeven van artistieke digitale afbeeldingen.

Casio heeft de nieuwe EX-TR100 eveneens voorzien van de HDR-ART-functie, waardoor gebruikers zich op nieuwe manieren kunnen uitdrukken via hun foto’s. Daarnaast heeft Casio een geheel nieuwe stijl van fotograferen met digitale camera’s gecreëerd. Dit doet het bedrijf door de camera met een multifunctioneel frame uit te rusten, waarover conventionele digitale camera’s niet beschikken.
Het nieuwe en originele ontwerp van Casio omvat een cameraframe dat opent en sluit, en een 3,0-inch hoogwaardig en draaibaar Super Clear lcd-touchscreen. Hierdoor kan de gebruiker vanuit elke hoek en met elke hand fotograferen. Daarnaast is het mogelijk het frame op elke gewenste manier te positioneren of de camera anders te hanteren. De EX-TR100 biedt zo meer vrijheid en flexibiliteit voor fotofans.

Gebruikers kunnen makkelijk zelfportretten maken door de camera zelf vast te houden. Dit is mogelijk door het draaibare lcd-touchscreen met touchscreenontspanknop. De fotograaf stelt scherp op een gebied dat hij met de hand in het kader selecteert en drukt vervolgens af. Een groepsfoto maken waar de fotograaf zelf ook op staat, is eveneens eenvoudig met de 21 mm groothoeklens met single focus. De EX-TR100 beschikt ook over een zelfontspanner die intuïtief te bedienen is via het touchscreenmenu. Daarnaast beschikt de camera over een bewegingssluiter. Deze functie stelt de ontspanner in werking wanneer de camera beweging detecteert in het kader dat is aangegeven op het touchpanel. Dit stelt gebruikers in staat zelfportretten te maken, terwijl ze de camera op elke plek kunnen opstellen, waaronder zelfs hangend aan de muur of staand op een tafel.

De EX-TR100 ondersteunt ook Full HD-video’s in H.264-videoformaat en slow motion-video’s. Door het frame te openen, maken gebruikers video’s met een stabiele grip zoals zij gewend zijn bij een traditionele videocamera. Daarnaast is het mogelijk de camera vast te klikken aan kleding (bijvoorbeeld aan een zak op een shirt) om ‘handsfree’ te filmen. Een handige optie wanneer de fotograaf wil filmen terwijl hij speelt met een kind of huisdier.

De EX-TR100 beschikt over de hoogwaardige EXILIM ENGINE HS van Casio en de hoog-gevoelige 12,1 megapixel back-illuminated CMOS-sensor. De camera zit boordevol krachtige fotografiefuncties. Bijvoorbeeld de HDR-ART-functie die gebruikers in staat stelt hun eigen originele, artistieke foto’s te maken. De fotograaf heeft de keuze uit drie verschillende niveaus – sterk, standaard en licht – om foto’s te bewerken volgens eigen artistiek inzicht. De HDR-technologie garandeert bovendien dat foto’s er altijd prachtig uitzien, zelfs als ze tijdens een feestje zijn gemaakt. Met deze camera beschikken gebruikers daarnaast over de geavanceerde, volledig automatische Premium Auto-functie waarmee ze met slechts één druk op de ontspanknop prachtige foto’s maken.

De EX-TR100 wordt geleverd met computersoftware voor het uploaden van gegevens naar netwerken. Gebruikers selecteren eenvoudig vooraf welke foto’s en video’s ze willen uploaden vanaf de camera. Wanneer de camera aan de computer is gekoppeld, laadt hij de bestanden automatisch naar webalbums, videowebsites en sociale netwerken. Op deze manier maakt Casio het voor gebruikers eenvoudig om foto’s te delen met vrienden en anderen waar ook ter wereld.

Casio positioneert het EXILIM-merk als ‘Amazing Gear’: een merk dat steeds opnieuw verrast. Casio is de aanjager van een digitale-beeldrevolutie die nieuwe waarden toevoegt aan de ontwikkeling van digitale camera’s en verder gaat dan de bestaande camera’s.

Specificaties Exilim EX-TR100

Een ranke en stijlvolle camerabehuizing met een multifunctioneel frame
De EX-TR100 beschikt over een slanke en stijlvolle camerabehuizing van 14,9 mm dik en een multifunctioneel frame. Het frame opent en sluit en de camera heeft daarnaast een 3,0-inch hoogwaardig draaibaar Super Clear lcd-touchscreen. Gebruikers nemen de camera makkelijk overal mee naartoe en maken op elke manier en vanuit elke hoek foto’s.

Maximale vrijheid en flexibiliteit van fotograferen
• Het draaibare lcd-touchscreen op de EX-TR100, de touchscreenontspanknop en de 21 mm groothoeklens met single focus maken het voor gebruikers makkelijk om foto’s van zichzelf te maken, terwijl ze de camera in hun handen houden. De gebruiker stelt scherp op een gebied dat hij of zij in een kader selecteert op het touchscreen.
• De EX-TR100 beschikt over een zelfontspanner die intuïtief te bedienen is via het touchscreenmenu op het lcd-scherm. De camera heeft een bewegingssluiter die opengaat als de camera beweging detecteert in het gebied dat in het kader met behulp van het touchpanel is aangegeven. Hierdoor kunnen gebruikers foto’s maken van zichzelf nadat ze de camera ergens hebben geplaatst, bijvoorbeeld hangend aan de muur of staand op een tafelblad.
• Tijdens het maken van video’s is het uitklapscherm te openen. Hierdoor is met een stabiele grip te filmen of de camera zelfs op kleding vast te klikken, terwijl gebruikers het spelen met hun kind of huisdier vastleggen.

Beschikt over een 3,0-inch hoogwaardig Super Clear lcd-scherm met touchpanel
De EX-TR100 is uitgerust met een 3,0-inch Super Clear lcd-scherm met touchscreen. Dit scherm heeft een hoge resolutie van 460K pixels en een beeldverhouding van 3:2. Het touchscreen fungeert als een gebruikersinterface die makkelijk te bedienen is via een menuscherm met helder gekleurde icoontjes. In dit scherm scrolt de gebruiker soepel op en neer.

HDR-technologie legt de werkelijkheid natuurgetrouw weer
Met de HDR-techologie van Casio maken gebruikers met één druk op de ontspanknop meerdere foto’s met verschillende sluitertijden. De technologie combineert beelden direct tot één perfecte foto met een groot dynamisch bereik. Dit zorgt ervoor dat zowel lichte als donkere gedeelten duidelijk zichtbaar zijn. Zo ontstaat een foto die precies weergeeft wat men met het blote oog ziet. De technologie gebruikt een nieuw ontwikkeld algoritme dat zorgt voor een dynamisch bereik tot een belichtingswaarde (EV) van dertien. Dit maakt het mogelijk objecten te fotograferen in een omgeving waar het contrast tussen licht en donker erg sterk is. Hoewel de EX-TR100 automatisch de wazigheid van foto’s vermindert bij bewegende objecten, verwijdert de HDR-technologie nagenoeg alle wazigheid bij bewegende objecten, ook tijdens continue opnamen. Het resultaat: een mooie, scherpe foto met heldere kleuren.

HDR-ART maakt artistieke foto’s
De EX-TR100 is uitgerust met de HDR-ART-functie van Casio. Hiermee maakt iedereen echt artistieke foto’s met slechts één druk op de ontspanknop – iets wat met conventionele camera’s tot nu toe niet mogelijk was. De functie combineert continue opnamen met verschillende belichtingen en analyseert het beeld uiterst nauwkeurig om zo lokaal het contrast en de kleurintensiteit aan te passen. Zo kunnen gebruikers op een leuke manier tal van foto’s maken met de drie verschillende bewerkingsniveaus en kunsteffecten om zo hun eigen artistieke smaak en gevoel toe te passen.

Voorzien van de hoogwaardige EXILIM ENGINE HS van Casio
De EX-TR100 beschikt over de EXILIM ENGINE HS voor high-speed-fotografie en -verwerking. Naast meerdere verwerkingchips en de ‘dual image’-verwerkingchip is de camera voorzien van een herconfigureerbare processor. Deze verhoogt de prestaties en functionele flexibiliteit, en garandeert een supersnelle verwerking van beelden. Dit maakt functies mogelijk, die eerder ondenkbaar waren, zoals HDR-ART voor het creëren van artistieke fotografie. Verder legt deze camera beelden zeer gedetailleerd en met hoge snelheid vast, zonder concessies te doen aan de fijne textuur van het beeld. Dit dankzij het samenvoegen van foto’s, waarbij de camera gebruikmaakt van beeldanalyse met een hoge precisie.

EXILIM ENGINE HS maakt krachtige fotografeerfuncties mogelijk
De EX-TR100 zit afgeladen vol met krachtige fotografeerfuncties. Bijvoorbeeld met de geavanceerde Premium Auto-functie van Casio, die automatisch prachtige foto’s maakt met slechts één druk op de ontspanknop. Daarnaast beschikt deze camera over de Slide Panorama-functie voor weidse panorama’s. De Full HD-videofunctie legt bewegend beeld prachtig vast met 1920 x 1080 pixels. Verder kunnen gebruikers high-speed-video’s maken met 240 frames per seconde. Deze camera legt bewegingen vast, die niet waarneembaar zijn met het menselijk oog.

Voorzien van een 12,1 megapixel back-illuminated CMOS-sensor en 21 mm groothoeklens met single focus
De 12,1 megapixel back-illuminated CMOS-sensor van de EX-TR100 legt foto’s vast met weinig ruis en hoge kwaliteit, zelfs bij schemerlicht. De 21 mm groothoeklens met single focus maakt een hoge beeldkwaliteit mogelijk met minimale vertekening. De EX-TR100 beschikt daarnaast over functies, zoals de Multi Frame SR Zoom-technologie van Casio, die verschillende foto’s combineert om zo een scherpe en heldere foto te maken. Zelfs bij het equivalent van 2x optische zoom houdt deze camera de beeldkwaliteit vast.

Meegeleverde software voor het uploaden van gegevens naar netwerken
Met de meegeleverde software kunnen gebruikers automatisch geselecteerde foto’s en video’s uploaden naar webalbums, video-sharing-websites en sociale netwerken. De camera is hiervoor te verbinden met een computer. Dit maakt het voor gebruikers eenvoudig hun beelden te delen met vrienden en anderen overal ter wereld.

Casio EX-TR100 prijs en beschikbaarheid
De Casio Exilim EX-TR100 verkoopadviesprijs bedraagt 269 euro

Bron: Casio

 
Casio EX-TR100 zwart prijs vergelijking
 
 
 
Casio EX-TR100 wit prijs vergelijking