CookiesCasio Exilim EX-FH100 digitale camera met HD video

7 januari 2010 09:33 door Hans Wind

Casio Exilim EX-FH100 digitale camera met HD videoDe nieuwe Casio Exilim EX-FH100 is een razendsnelle digitale camera met 10,1 effectieve megapixels en een groothoeklens van 24 mm met 10x optische zoom. En dit alles in een uiterst compact formaat, waardoor het bijzonder makkelijk is om de camera overal mee naar toe te nemen.

De EX-FH100 heeft een maximale burst-ratio van maar liefst veertig foto’s per seconde (bij een maximale beeldgrootte van 9 megapixels en een maximale buffergrootte van dertig foto’s). Dankzij de krachtige zoomlens is deze technologie nu ook mogelijk voor objecten ver weg. Daarnaast is het mogelijk video-opnames tot 1.000 beelden per seconde te maken en zo beweging vast te leggen die normaal gesproken onzichtbaar is voor het menselijk oog. Ook video opnemen in HDTV kwaliteit behoort tot de mogelijkheden van deze camera.

Van geoefende amateurfotografen tot beginners – iedereen kan genieten van de razendsnelle serie-opnamefunctie op de EX-FH100. De camera heeft voor gevorderden een draaiknop om onder meer handmatig de belichting voor serie-opnames in te stellen.

Voor de beginners heeft de camera een aparte functie die het maken van supersnelle serie-opnames vergemakkelijkt. Gebruikers stellen alleen het scènetype in en de camera bepaalt automatisch de optimale snelheid voor het fotograferen van een serie beelden. De nieuwe EX-FH100 biedt hoge kwaliteit fotografie met nagenoeg geen ruis, zelfs bij situaties met weinig licht zoals binnenshuis. Daarvoor zorgt de uiterst gevoelige CMOS-sensor.

Hoge resolutie HD Film-functie
De EX-FH100 heeft eveneens een HD Film-functie. Een druk op de speciale Film-knop zorgt voor schitterende filmbeelden met 1280×720 pixels. De camera is verder uitgerust met een HDMI-uitgang en stereomicrofoon. Hierdoor genieten gebruikers van prachtige beelden met realistische audioweergave wanneer ze de camera aansluiten op een tv met groot beeldscherm.

Groothoeklens van 24 mm en 10x optische zoom bij compacte afmetingen
De EX-FH100 heeft een krachtige zoomlens, terwijl de camera slechts 105 mm breed, 63,2 mm hoog en 29,9 mm lang is*. De lens biedt alle vrijheid voor zoomfotograferen – van een 24 mm-groothoek tot 10x optische zoom die verafgelegen objecten dichtbij haalt.
* Overeenkomstig met de Camera & Imaging Products Association-standaarden (CIPA).
Supersnelle serie-opnamefunctie legt de mooiste momenten vast in veertig beelden per seconde
De camera kan tot dertig high-definition foto’s van 9 megapixels maken met een maximale snelheid van veertig beelden per seconde. Wanneer gebruikers de camera instellen op Prerecord Continuous Shutter missen ze nooit meer het ideale fotomoment – zelfs niet wanneer ze de sluiterknop te laat indrukken. De camera begint namelijk al te fotograferen als de knop nog maar half ingedrukt is.

Razendsnelle video-opnames tot 1.000 fps
De EXILIM EX-FH100 kan beelden vastleggen die voor het menselijk oog te snel zijn om waar te nemen. Gebruikers kunnen kiezen uit een opnamesnelheid van 1.000, 420, 240 of 120 beelden per seconde (fps). Dit model biedt de mogelijkheid om met één druk op de knop te switchen van normale video-opname (30 fps) naar opnames op hoge snelheid (120 of 240 fps). Opnames op hoge snelheid stellen gebruikers in staat om beelden in ultra slow-motion af te spelen.*
* Bijvoorbeeld: één seconde 420 fps-video kunnen gebruikers als veertien seconden slow-motion-video afspelen.

Uiterst gevoelige CMOS-sensor
Casio streeft continu naar betere beeldkwaliteit, de basis voor elke goed presterende fotocamera. De EX-FH100 heeft een back-illuminated CMOS-sensor, die bijna twee keer zo gevoelig is als conventionele sensoren. Door belichting van de achterkant van de diodes in de sensor, gaat er namelijk aanzienlijk minder licht verloren dan bij frontale belichting. Met als resultaat dat gebruikers altijd prachtige foto’s met weinig ruis maken, zowel buiten als binnen of in andere situaties met zwak licht. Uiteraard heeft het model ook een CMOS-beeldstabilisatiefunctie.

Nachtelijk fotograferen op hoge snelheid
De EX-FH100 staat garant voor schitterende foto’s zonder enige waarneembare vervaging – zelfs bij nachtfoto’s van personen. De camera combineert intern beelden die zijn opgenomen vanaf het eerste moment dat de sluiterknop ingedrukt wordt. Hiervoor gebruikt de camera de uiterst gevoelige serie-opnamefunctie en de flitser en combineert zo verschillende beelden tot één perfecte, haarscherpe foto.

Belichting voor supersnel fotograferen
De EX-FH100 maakt drie foto’s met de razendsnelle serie-opnamefunctie en past vervolgens automatisch de belichting aan voor normale, lichte en donkere scènes. Een druk op de sluiterknop is voldoende om dit in gang te zetten. Daarna combineert de camera deze drie beelden tot één afbeelding. Optimale helderheid van alle gefotografeerde objecten is het resultaat. Ook maakt dit voorgoed een einde aan wazige, vlekkerige foto’s bij sterk tegenlicht.

Fotograferen op hoge snelheid met de Best Shot serie-opnamefunctie
Met zijn High Speed Burst Shooting Best Shot- en High Speed Movie Best Shot-functies staat de EX-FH100 garant voor optimale serie-opnames en video-instellingen. Het enige wat gebruikers hiervoor hoeven te doen, is het soort scène instellen – bijvoorbeeld voor het vastleggen van kinderen, dieren of een sportscène. Dit doen ze op het moment van fotograferen of naderhand bij het afspelen in slow-motion.

Casio Exilim EX-FH100 prijs en beschikbaarheid
De EX-FH100 is vanaf het voorjaar verkrijgbaar voor een adviesprijs van 349 Euro.

Bron: Casio


Casio Exilim EX-FH100 prijs vergelijking