CookiesCasio Exilim Hi-Zoom EX-H10 camera met HD video

11 juni 2009 09:57 door Hans Wind

Casio Exilim Hi-Zoom EX-H10 camera met HD videoDe nieuwe Casio Exilim Hi-Zoom EX-H10 is volgens de leverancier de ideale vakantiecamera. Deze camera is de dunste en lichtste in zijn klasse en heeft meer functionaliteit dan enige andere compactcamera. Zo heeft de EX-H10 een 24 mm-groothoeklens, 10x optische zoom, 12,1 megapixels en een batterij waarmee de gebruiker duizend foto’s kan maken zonder opnieuw op te laden. Dit alles maakt de EX-H10 tot de ideale reisgenoot. Daarnaast heeft de camera een HD Movie-functie. Om met deze functie HDTV kwaliteit video’s met 1280×720 pixels te maken, hoeven fotografen alleen de speciale Movie-knop in te drukken.

De EXILIM Engine 4.0 vormt het hart van de EX-H10. Deze engine staat garant voor hoge-kwaliteit foto’s en een laag stroomverbruik bij zeer compacte afmetingen. De nieuwe Multi-CPU van de EXILIM Engine 4.0 is speciaal ontwikkeld voor beeldverwerking op hoge snelheid. Met zijn uitgebreide en geavanceerde functionaliteit weerspiegelt de camera Casio’s streven naar perfectie in een compact formaat. De lens van de EX-H10 biedt uiteenlopende mogelijkheden: van groothoekfotografie tot en met telefotografie. Daarnaast heeft Casio de camera uitgerust met een aantal originele Casio-functies.


Groothoek van 24 mm, 10x optische zoom
Casio maakt het mogelijk om een 10x optische zoomlens, een 3,0-inch-monitor en een CCD-beeldstabilisatormechanisme te verpakken in een camera van slechts 24,3 mm in doorsnee. Dat maakt de EX-H10 bij uitstek geschikt om mee te nemen op reis. Met een groothoek van 24 mm en 10x zoom is de fotograaf optimaal toegerust voor elke fotomoment: van het vastleggen van grote gebouwen en andere indrukwekkende toeristenattracties tot en met het haarscherp fotograferen van ver weg gelegen objecten in een landschap.

Batterijduur van duizend foto’s
Casio heeft het energieverbruik van de camera teruggebracht door de stroomvoorziening en de bediening van de camera te verbeteren en door deze te voorzien van een batterij met een grotere capaciteit. Daarmee kunnen gebruikers duizend foto’s maken als de batterij volledig opgeladen is. Hierdoor is het in veel gevallen niet langer nodig een oplader mee te nemen. Met een opgeladen batterij kunnen gebruikers bovendien elf achtereenvolgende uren foto’s bekijken.

EX-H10 nieuwe Landscape-functie
Naast de populaire Make-up-functie voor de perfecte weergave van gezichten heeft Casio de EX-H10 voorzien van een Landscape-functie. Met deze functie kunnen gebruikers schitterende landschapsfoto’s maken. De Landscape-functie biedt meer opties dan conventionele landschapsfuncties, die vaak het volledige kleurenspectrum weergeven. Gebruikers van de EX-H10 kunnen kiezen voor de Vivid Landscape-optie die een foto analyseert om de belangrijkste kleuren te bepalen en deze te verlevendigen. De Mist Removal-optie verandert mistige of regenachtige scenario’s in heldere foto’s.

Geavanceerdere Dynamic Photo-functie
De EX-H10 heeft een uitgebreidere Dynamic Photo-functie dan voorheen. Deze originele functie voegt bewegend beeld toe aan stilstaand beeld aan de hand van de razendsnelle Casio-beeldverwerkingstechnologie. Hierbij snijdt de camera een bewegend object uit en plaatst dit op de gewenste plek op een andere afbeelding. De vernieuwde versie van deze functie maakt het mogelijk om de grootte van objecten aan te passen aan de achtergrond. Daarnaast is de gecreëerde Dynamic Photo-afbeelding nu eenvoudig om te zetten in een JPEG-videobestand. Gebruikers kunnen hun foto ook decoreren met bewegende grafische afbeeldingen, zoals hartjes en bloemen, die Casio al op de camera heeft geïnstalleerd. Op deze manier biedt de Dynamic Photo-functie verschillende leuke opties om bewegende en originele afbeeldingen te maken – op de camera.

Casio EX-H10 prijs en beschikbaarheid
De adviesprijs van de Casio EXILIM Hi-Zoom EX-H10 is 349 euro incl. btw.

Bron: Casio

EISA awardDe Casio Exilim Hi-Zoom EX-H10 is onderscheiden met een EISA award 2009-2010. Een uitgebreid overzicht van EISA awards kunt u vinden in ons artikel EISA Awards 2009-2010.


Casio Exilim Hi-Zoom EX-H10 prijs vergelijking