CookiesCasio Exilim EX-H30 met HD Movie mode

13 januari 2011 13:53 door Hans Wind

Casio Exilim EX-H30 met HD Movie modeDe Casio Exilim EX-H30 is een compacte camera met extra lange accuduur. Gebruikers kunnen naar hartenlust foto’s nemen met groothoek of op afstand, zonder zich zorgen te maken over een lege accu.

Casio heeft zijn energiebesparende technologie en expertise op het gebied van opslag op hoge dichtheid ten volle benut om een aantal digitale camera’s te ontwikkelen, die perfecte reisgenoten zijn. Ze zijn compact en makkelijk mee te nemen, en tegelijkertijd voorzien van een accu met lange levensduur. Ook zijn ze uitgerust met een flexibele groothoeklens met krachtige optische zoom, die vakantiegangers goed kunnen gebruiken. De line-up van Casio-reiscamera’s bestaat uit een model met een ingebouwd Hybrid-GPS-systeem, een betaalbaar instapmodel en nu ook de EX-H30 die met een volle accu tot duizend foto’s kan nemen.

De EX-H30 is compact en slechts 24,2 mm dik, en hierdoor erg makkelijk mee te nemen. Het toestel heeft een 16,1 megapixel CCD, een groothoeklens van 24 mm met 12,5x optische zoom en een scherp 3,0-inch hoge-resolutie lcd-scherm met 460.000 pixels.

De CCD-shift beeldstabilisatie van Casio zorgt voor minimale wazigheid bij handbewegingen. Samen met de Single Frame SR Zoom, die het bereik van de optische zoom met 1,5 keer vergroot, biedt de camera een effectieve 18,8x zoom.

Niet alleen maken gebruikers makkelijk foto’s met de Premium Auto-functie die schitterende foto’s biedt met slechts één druk op de ontspanknop. De EX-H30 biedt ook de mogelijkheid handmatig foto’s te maken met voorkeursinstellingen voor sluitertijd of diafragma. Met de Photo Mode-knop kiezen fotografen snel een optie. De camera biedt daarnaast veel handige vakantieopties, zoals Slide Panorama voor het fotograferen van panoramische landschappen.

Met HD Movie zoomen gebruikers in tijdens het filmen en met de Silent Mode fotograferen ze zonder flits en zonder geluid. De energiebesparingsmodus zorgt ervoor dat de accu extra lang meegaat. Dankzij al deze opties is de camera uiterst gebruiksvriendelijk. De EX-H30 is beschikbaar in vier kleuren: zilver, zwart, rood en goud.

Casio EX-H30 Specificaties

Lange accuduur voor duizend opnamen met een volle accu
Dankzij de accu met hoge capaciteit en de energiebesparende prestaties van de gehele engine, en de bewegingsdetectie maakt de EX-H30 duizend foto’s met een volle accu. (Volgens de Camera & Imaging Products Association-standaarden (CIPA): temperatuur van 23 graden Celsius, lcd-scherm aan, wisselen tussen groothoek en fotograferen veraf elke dertig seconden, gebruik van de flits in de helft van de gevallen en de camera aan- en uitzetten na elke tien opnamen.)

Krachtige 18,8x zoom die kwaliteit van hoge-resolutiefoto’s behoudt
De EX-H30 heeft een groothoeklens van 24 mm met 12,5x optische zoom. De camera maakt ook foto’s met 18,8x zoom met behoud van een hoge resolutie van 16,1 megapixel. Dit gebeurt met de optische zoom in combinatie met Single Frame SR Zoom die de zoom 1,5 keer vergroot en tegelijkertijd de fotokwaliteit bewaakt. CCD-shift beeldstabilisatie is er om wazigheid tegen te gaan, die wordt veroorzaakt door handbeweging.

Super Resolution voor uiterst scherpe foto’s
De EX-H30 gebruikt de Super Resolution-technologie. Deze technologie analyseert verschillende delen van een foto op contouren, textuur of juist platheid en bewerkt die optimaal. Zo ontstaan foto’s van buitengewone kwaliteit en met een hoge resolutie.

Premium Auto-functie voor mooie foto’s met slechts één druk op de ontspanknop
Met Premium Auto kan de camera automatisch het te fotograferen onderwerp analyseren. Zo kan de camera nachtopnamen, tegenlichtopnamen, een blauwe lucht, groene bomen en een zonsondergang onderscheiden, evenals gezichten en beweging in het kader, de locatie van het onderwerp en of de camera op een statief staat. Tegelijkertijd optimaliseert de camera de instelling voor belichting, ISO-gevoeligheid, scherpstelling, correctie van onscherpe delen en ruisonderdrukking. Beelden worden pixel voor pixel geanalyseerd om vervolgens correcties toe te passen op mensen en achtergronden. Premium Auto biedt een geavanceerd niveau van volautomatische fotografie, waardoor de fotograaf met slechts één druk op de ontspanknop verzekerd is van kwaliteitsfoto’s. Make-up Mode en Landscape Mode, die respectievelijk zorgen voor scherpe foto’s van mensen en landschappen, werken automatisch.

16,1 effectieve megapixel
De 16,1 megapixel-camera maakt foto’s met extreem fijne details. Daarnaast zorgt het geavanceerde beeldverwerkingsproces van de EXILIM Engine 5.0 voor heldere kleurweergave en foto’s met rijke kleurintensiteit.

HD-films in hoge resolutie
De HD-functie maakt prachtige filmbeelden van 1280 x 720 pixels. Tijdens de video-opname kunnen gebruikers bovendien nog steeds foto’s maken met optische zoom en continue autofocus.

Slide Panorama voor het vastleggen van landschapfoto’s
Terwijl de camera gedraaid wordt voor een panoramafoto, detecteert deze bewegende onderwerpen. Slide Panorama combineert de beelden, waarbij de bewegende objecten niet worden gebruikt als ijkpunt. Zo worden panoramafoto’s gemaakt met minimale onscherpte (maximaal 240 graden).

Silent Mode houdt rekening met de omgeving
De EX-H30 heeft een Silent Mode die direct is in te stellen. Hierdoor is de camera stil en staat de flits uit als de gebruiker een foto maakt. Zo worden mensen en dieren in de directe omgeving van de fotograaf niet gestoord.

De energiebesparingsmodus voor een nog langere accuduur
De energiebesparingsmodus zorgt voor een nog langere accuduur en zo voor maximaal fotografeerplezier met één acculading.

Dynamische-fotofunctie voor samengestelde, bewegende beelden
Met de dynamische-fotofunctie combineren gebruikers bewegende objecten met een andere (bewegende) achtergrond.

Casio EX-H30 prijs en beschikbaarheid

De Casio EX-H30 verkoopadviesprijs bedraagt 249 euro.

Bron: Casio


Casio EX-H30 prijs vergelijking