CookiesCasio Exilim EX-H5 en EX-FH25 met HD video

31 mei 2010 10:27 door Hans Wind

Casio Exilim EX-H5 en EX-FH25 met HD videoCasio introduceert twee nieuwe camera’s in de EXILIM-reeks; de Casio Exilim EX-H5 en EX-FH25.

Bewegende onderwerpen op afstand en slechte belichting zijn voor veel camera’s obstakels om goede foto’s te maken. Het perfecte moment heeft echter niet altijd de beste lichtomstandigheden. De nieuwe EXILIM-camera’s tackelen dit probleem volgens de fabrikant als geen ander.

De EX-H5 is een aanwinst voor het hi-zoom-segment van Casio.

De EX-FH25 op zijn beurt combineert de razendsnelle serieopnamefunctie met de nieuwe, uiterst gevoelige CMOS-sensor voor high-speed-fotografie en -video in prima kwaliteit. Beide camera’s kunnen HD-video’s opnemen in een resolutie van 1280 x 720 pixels.

Casio Exilim EX-H5Casio EX-H5
Met de EX-H5 zijn fotografen voorbereid op elke situatie. Dit dankzij zijn 24 mm-groothoeklens met 10x optische zoom, de mechanische beeldstabilisator die gebruikmaakt van CCD shift-technologie, en 12.1 effectieve megapixels. Met zijn compacte behuizing is het de ideale meeneemcamera. De EXILIM EX-H5 legt alle belangrijke momenten in het leven in hoge kwaliteit vast. Of het nu gaat om familiefeestjes, uitgaan met vrienden of weekendjes weg. De EXILIM EX-H5 heeft daarnaast een 6,9 cm (2,7-inch) TFT-kleurenscherm en functies die ook andere EXILIM-camera’s sieren, zoals de Landschap- en Make-up-functie, en Art Shot. Verder beschikt deze camera over de verbeterde Dynamische Foto-functie en talloze Best Shot-instellingen.

De EXILIM Engine 5.0 vormt het hart van deze nieuwe camera en biedt nog betere kwaliteit op het gebied van kleurhelderheid, ruisonderdrukking en opties voor fotobewerking. De camera reageert extreem snel op de wensen van de fotograaf, heeft een korte opstart- en afsluittijd en een geoptimaliseerde sluitervertraging. Daarnaast beschikt de EX-H5 over een intelligente autofocus die zowel de grootte als de contouren van het te fotograferen onderwerp in de kortst mogelijke tijd detecteert en het beeld scherp stelt.

Casio EX-FH25
Slechte belichting, schemer of duisternis vormen geen enkel probleem voor de EXILIM EX-FH25. Met de nieuwe, uiterst gevoelige CMOS-sensor legt deze camera elk onderwerp vast met ongekende helderheid en scherpte. Dankzij de combinatie van een veel hogere lichtgevoeligheid dan traditionele sensors en de ruisonderdrukking schiet deze camera beelden met heldere kleuren, sterk contrast en scherpe details, zelfs in slechte lichtomstandigheden.

Met de EX-FH25 hebben fotografen de absolute vrijheid om hun onderwerpen te kiezen. Deze camera beschikt namelijk over 20x optische zoom, een mechanische beeldstabilisator, een krachtige 26 mm-groothoeklens en een resolutie van 10.1 megapixels. Hiermee leggen gebruikers met gemak wijde landschappen, verre vergezichten en romantische zonsondergangen vast en kunnen ze onderwerpen op afstand eenvoudig dichterbij halen met de zoomlens. Zelfs bij 20x optische zoom reduceert de CMOS shift-beeldstabilisator het risico van onscherpe beelden door trillingen.

De befaamde, razendsnelle serieopnamefunctie legt speciale momenten vast met maximaal dertig foto’s per seconde bij een resolutie van negen megapixels. De fotograaf die iets te laat op de ontspanknop drukt, hoeft dat niet te betreuren: door de ‘pre-record’-functie begint de camera al met registreren als de ontspanknop nog maar half is ingedrukt. Met behulp van de supersnelle video-opnamefunctie van wel duizend frames per seconde (fps) legt de EX-FH25 snelle bewegingen vast, die onzichtbaar zijn voor het menselijk oog. De gebruiker kan kiezen tussen verschillende opnamesnelheden.

Ambitieuze hobbyfotografen die vooral foto’s willen maken van snel bewegende sport- of natuuronderwerpen, zullen enthousiast zijn over deze camera. De EX-FH25 biedt namelijk een groot aantal Best Shot-instellingen voor supersnelle fotografie en video. Zo kan de camera drie foto’s maken in een fractie van een seconde en elke foto anders belichten. Daarna combineert de camera de drie foto’s automatisch om daaruit de perfecte foto samen te stellen. Een andere Best Shot-instelling is de High-Speed Anti Shake die door handtrillingen veroorzaakte onscherpe foto’s weer helder en scherp maakt. Daarnaast is er de High-Speed Night Mode voor foto’s die zijn gemaakt in het donker of onder slechte lichtomstandigheden. Met deze functies reduceert de camera het risico op bewogen beelden, zelfs zonder gebruik van een statief.

Casio Exilim EX-H5 en EX-FH25 prijs en beschikbaarheid
De compacte EXILIM EX-H5 is per direct verkrijgbaar in de kleuren zilver, zwart en rood en heeft een adviesprijs van 219 euro incl. btw. De EXILIM EX-FH25 is verkrijgbaar in het zwart voor een adviesprijs van 399 euro incl. btw.

Bron: Casio


Casio Exilim EX-H5 prijs vergelijking

Casio Exilim EX-FH25 prijs vergelijking