CookiesCasio Exilim Card EX-S200 en Zoom EX-Z800

3 augustus 2010 09:15 door Hans Wind

Casio Exilim Card EX-S200 en Zoom EX-Z800De nieuwe Casio EXILIM Card EX-S200 en de EXILIM Zoom EX-Z800 beschikken over geavanceerde opties in een slanke behuizing. Opvallend kenmerk is de Single Frame Super Resolution Digital Zoom die het zoombereik nog verder uitbreidt. Daarnaast kunnen beide camera’s ook video opnemen in 720p HD TV kwaliteit.

De nieuwe camera’s zijn voorzien van de EXILIM Engine 5.0- en Super Resolution-technologie. Dit resulteert in betere scherpe en heldere foto’s. De Single Frame Super Resolution Zoom biedt anderhalf keer meer bereik bovenop de optische zoom en zorgt er bovendien voor dat de beeldkwaliteit behouden blijft. De camera’s beschikken daarnaast over de gewaardeerde Premium Auto-functie die automatisch voor de prachtigste foto’s zorgt met slechts één druk op de ontspanknop.

De EXILIM Card EX-S200 is een camera met een dikte van 17,8 mm en slechts 14,9 mm op zijn slankste punt. De EXILIM Zoom EX-Z800 is compact genoeg om in de handpalm te passen. Beide camera’s hebben een 4X optische zoomlens die begint bij een 27 mm groothoek (equivalent van 35 mm filmcamera).
Beide toestellen leggen beelden vast met een effectieve resolutie van maar liefst 14,1 megapixels. Daarnaast beschikken de camera’s ondanks hun compactheid over zeer uiteenlopende functies, waaronder CCD-shift-beeldstabilisatie van Casio.

EXILIM EX-S200 een ultraslanke digitale camera

De EX-S200 heeft een platte lensbehuizing en –ring, waardoor de camera ultraplat is. De camera heeft de grootte van een creditcard en combineert soepel contrasterende geometrische vormen. De nadruk bij het ontwerp lag op functionaliteit en eenvoud. Zo ontstond een elegant en subtiel design. De EX-S200 is beschikbaar in vijf kleuren: zilver, oranje, blauw, zwart en roze. Door de Quick Mode-functie is de camera met één druk op de ontspanknop klaar voor gebruik. Daarnaast laat deze camera de laatst gemaakte foto direct zien en schakelt automatisch uit. Dit in combinatie met de compacte afmetingen zorgt ervoor dat fotografen nooit meer een belangrijk fotomoment missen.

EXILIM EX-Z800 compact genoeg om in je handpalm te passen

De lens, knoppen en het LCD-scherm van de EX-Z800 zijn plat. Hierdoor past de compacte camera in elke handpalm. De EX-Z800 is er in zes verschillende kleuren: zwart, zilver, roze, rood, geel en blauw. De gepolijste afwerking geeft het toestel een elegante en tegelijkertijd dynamische uitstraling. De direct aan-, afspeel- en verwijderknoppen bieden eenvoudige toegang tot de basishandelingen voor digitaal fotograferen. Zelfs beginners kunnen zo prima met de EX-Z800 overweg.

Gebruikers stellen met de Dynamische Foto-functie van Casio bewegende beelden samen. Zo is het mogelijk om tot twintig seconden lang verschillende figuren onafhankelijk van elkaar te laten bewegen tegen een bewegende achtergrond. De Art Effect-functie maakt van opgeslagen foto’s ware kunstwerken. De opties maken het mogelijk om van foto’s te genieten zoals dat alleen maar met een Casio-camera kan.

Single Frame Super Resolution Shot
Beide camera’s beschikken over de Super Resolution-technologie. Deze technologie analyseert verschillende delen van een foto op contouren, textuur of juist platheid en bewerkt die optimaal. Zo ontstaan foto’s van buitengewone kwaliteit en met een hoge resolutie.

Single Frame Super Resolution Zoom
De twee camera’s kunnen met hun Single Frame Super Resolution-technologie randen, platte oppervlakken en texturen onderscheiden als het beeld wordt vergroot. Dit doet de technologie door het analyseren en aanpassen van de contouren in de foto en van het reliëf van objecten. De Single Frame Super Resolution Zoom vergroot het maximumbereik van de optische zoom tot 1,5 keer zonder dat het de kwaliteit van de foto aantast. Zowel de EX-S200 als de EX-Z800 bieden zo met hun oorspronkelijke 4X optische zoom het equivalent van 6X optische zoom. Dit gebeurt met behoud van de beeldkwaliteit voor de 14,1 megapixel-resolutie.

Premium Auto-functie
Met Premium Auto analyseert de camera automatisch het te fotograferen beeld — ook moeilijke momenten zoals ’s nachts, met tegenlicht, bij een blauwe lucht, groene bomen of een zonsondergang. Daarnaast vindt de functie gezichten, detecteert ze beweging en locaties van voorwerpen en of de fotograaf een statief gebruikt of niet. Tegelijkertijd optimaliseert Premium Auto de sluitertijdinstellingen, ISO, lichtgevoeligheid, focus, scherpte, het toonbereik, de kleurbalans en ruisonderdrukking. Beelden worden pixel voor pixel geanalyseerd om zo verschillende correcties aan te brengen voor objecten, personen of de achtergrond. Premium Auto biedt een geavanceerd niveau in volautomatisch fotograferen en verzekert fotografen met één druk op de knop van kwaliteitsfoto’s.

Dynamische Foto-functie
De Casio-camera’s beschikken over de Dynamische Foto-functie waarmee gebruikers eenvoudig ‘bewegende foto’s’ maken — op de camera zelf. Dit kan door bewegende objecten uit een filmpje te knippen en deze vervolgens tegen een andere (bewegende) achtergrond te zetten. Het is ook mogelijk om tot twintig seconden lang meerdere objecten onafhankelijk van elkaar te laten bewegen tegen dezelfde bewegende achtergrond. Deze mogelijkheden maken het niet alleen leuk om beelden samen te stellen, met behulp van de meegeleverde software is het ook eenvoudig mogelijk om ze te uploaden naar YouTube™ of een bewegende foto op een blog te plaatsen.

Art Shot en Art Effect
De Art Shot-functie maakt gebruik van de beeldverwerkingtechnologie in de EXILIM Engine 5.0 om zo portret- of landschapsfoto’s te creëren, die eruitzien als een olieverfschilderij, krijttekening of aquarel. Met de Art Effect-optie is het nu mogelijk om deze eigenschappen ook toe te passen op reeds opgeslagen foto’s.

Casio Exilim Card EX-S200 en Zoom EX-Z800 prijs en beschikbaarheid
De EXILIM EX-S200 heeft een adviesprijs van 219 euro incl. btw. De EXILIM EX-Z800 verkrijgbaar voor een adviesprijs van 159 euro incl. btw.

Bron: Casio


Casio Zoom EX-S200 prijs vergelijking

Casio Zoom EX-Z800 prijs vergelijking